Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia osobowości
Anakin/Vader - borderline
|
|
Makro |
Dodany dnia 04/01/2015 01:27
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Artykuł z przymrużeniem oka (no, może nie całkiem) - co prawda w j. angielskim. Czyli o tym, dlaczego u Anakina można rozpoznać takie zaburzenie osobowości. [url]http://www.livescience.com/10679-psychology-darth-vader-revealed.html[/url] [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
pumela |
Dodany dnia 04/01/2016 22:09
|
Rozgrzewający się Postów: 16 Data rejestracji: 25.12.15 |
Witam. Tłumacze artykul, ale w jezyku ojczystym nie do konca moge to wszystko pojac. a co dopiero w obcym. Mam corke z borderline. Od kilku miesiecy chodzi na terepie do psychologa i jakies tam efekty sa. Mysle jednak, ze jest zbyt mloda i nie potrafi do konca otworzyc sie. Jej terapia polega na wylaniu biezacych roszczen. Uczymy sie w domu z Nia zyc i zaburzeniem. Ale to trudne. Jestem matka wiele zniose, ale do konca nie umiem tego rozwazyc. Wydaje mi sie czesto, ze zwyczajnie jest zla. niewrazliwa i nieludzka.Asertin przyhamowal Jej agresje, ale kradnie, klamie, rani nas, nie ma poczucia winy czy zastanowienia nad soba. Tylko Ona i te szalenstwa,ktore sa kazdego dnia. Ja, a teraz juz i cala rodzina sa rozbite i nie mamy sil, zeby funkcjonowac. I zostaje albo tlumaczyc, gderac, przypominac mowic co dobre a co zle albo zaakceptowac te zachowania. Ale ja nie umiem i jest walka.Wiem , ze sa rodziny z dziecmi z nowotworami, alergiami czy schizofrenia,ale uwierzcie zaburzenia borderline plus narkotyki sa tez koszmarem. Pozdrawiam wszystkich borderlinow i wybacznie, ale przede wszystkim Wasze rodziny, rodzenstwo, rodzicow... Edytowane przez pumela dnia 04/01/2016 22:12 |
|
Przeskocz do forum: |