Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Choroba afektywna dwubiegunowa
Ja i moje cienie...
|
|
musta |
Dodany dnia 25/03/2011 21:33
|
Finiszujący Postów: 323 Data rejestracji: 25.03.11 |
żeby nie spamować na powitaniach... Jestem tu od dzisiaj. Mój mąż ma zdiagnozowaną Chorobę afektywną dwubiegunową i obecnie jest na leczeniu w szpitalu. Chętnie przygarnę trochę informacji od osób, które wiedzą co się z tym wiąże... [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 25/03/2011 21:35
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[b]dziś miał przepustkę do domu i w zasadzi spędził ją razem z ... ćwiartką...[/b] Z tego co widzę - nie radzi sobie z tym i ucieka w alko ? |
|
|
Czader |
Dodany dnia 25/03/2011 21:36
|
[quote][b]hadassa napisał/a:[/b] łagodzi skutki, choroby, która jest dla niego bardzo trudna... Bedzie cie teraz potrzebował... Ale wiem, że dla ciebie to też bardzo trudne, ale z tym da się żyć, jak już opanujecie z grubsza co i jak to naprawdę się da[/quote] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 25/03/2011 21:41
|
[quote][b]musta napisał/a:[/b] zaraz to chyba dostane za nadużywanie tematu.. tych co jeszcze nie wiedzą skąd się wzięłam zapraszam do działu poznajmy się.. A jeśli chodzi o przebieg ( dotychczasowy) CHADu u mojego męża to oprócz alko były też inne historie... Nie wiem czy ktoś z was miał z tym do czynienia?[/quote] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 25/03/2011 21:47
|
Jest tu parę osób z CHAD, więc pewnie miały z różnymi rzeczami do czynienia
Edytowane przez Czader dnia 25/03/2011 21:54 |
|
|
musta |
Dodany dnia 25/03/2011 21:57
|
wódka plus cloranxen plus dopalacze? ktoś był taki .. "odważny"... skutki dla os postronnych .. straszne [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
musta |
Dodany dnia 28/03/2011 11:52
|
Dziś nowy dzień.. zaczął się od tego,że mąż ma nawrót lęków. Znowu coś znalazł w kompie, znowu dzwonił na policje... ( dzięki Bogu za mł asp. Pawła- facet z żelazną cierpliwością skończyło się tym,że zabrali mu komórkę i lapka. Zbieram się żeby zadzwonić do jego lekarz.. czeka mnie jeszcze złożenie raportu z przebiegu przepustki..
[center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
musta |
Dodany dnia 28/03/2011 12:29
|
no i mamy powrót do punktu wyjścia... [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 28/03/2011 12:34
|
Bo ? |
|
|
musta |
Dodany dnia 28/03/2011 12:39
|
bo.. zaostrzyła się psychoza i znowu przenieśli go na obserwację. Zakaz wyjść na min 3 tygodnie. Prawdopodobnie też nie bierze wszystkich leków, bo ma ich za niski poziom we krwi. Znowu zastrzyk uspokajający, znowu większa dawka leków.. [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 28/03/2011 13:32
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
[quote][b]musta napisał/a:[/b] Dziś nowy dzień.. zaczął się od tego,że mąż ma nawrót lęków. .. [/quote] Musta, ja mam inny typ ChAD niż twój mąż, ale jedno jest pewne, alkohol zaostrza stany lękowe, a czasami je wręcz wywołuje. Myślę, że powinnaś powiedzieć lekarzom o tym jak się "leczył" w domu. A w ogóle jak u niego z piciem alkoholu? Tzn jak często i jakie ilości? [color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
musta |
Dodany dnia 28/03/2011 13:50
|
hadassa...Pewnie,że powiedziałam lekarzowi o tym, nie widzę sensu w ukrywaniu tak istotnych faktów. Chociaż mąż oczywiście obraził się na mnie... On ostatnio, przed pójściem do szpitala, "leczył się" alkoholem codziennie. Ilości różne ale nie mniej niż ćwiartka wódki i piwo. Czasem prawie litr.. Ja nie byłam w stanie go dopilnować, bo cholera nie będę z dzieckiem na rękach ganiać dorosłego faceta po piwnicy... U niego występuje jeszcze psychoza po narkotykowa wiec stąd te lęki.. przez ostatnie dwa tyg leki wytłumiły psychozę ale po przepustce i tak jak mówisz, alkoholu psychoza znowu pokazała rogi.. najbardziej dobija mnie jego podejście... Edytowane przez musta dnia 28/03/2011 13:51 [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 28/03/2011 13:58
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
No tak...[b]on musi chcieć [/b]się leczyć. Czy chce? Bo jeżeli nie, to ty nie jesteś w stanie mu pomóc
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
musta |
Dodany dnia 28/03/2011 14:01
|
no na dzień dzisiejszy nie chce. Nie uważa że jest taka potrzeba, chociaż sam sie do szpitala zgłosił i jest tam na własne życzenie to jakiś początek...
[center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
Przeskocz do forum: |