Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Pogadajmy sobie cz.3
|
|
martyna |
Dodany dnia 15/11/2009 21:24
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
no pięknie
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 15/11/2009 22:17
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
tfu, trzeba wprowadzić mam eFkę od 18+
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
martyna |
Dodany dnia 18/11/2009 09:33
|
Jak przystało na mnie - znowu chora . Podniosę statystyki chorujących. Szaleństwo pandemii mnie nie ruszyło by sięgnąć po szczepionkę , wiec sama choroba się pofatygowała.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
irian |
Dodany dnia 18/11/2009 09:47
|
Finiszujący Postów: 278 Data rejestracji: 16.11.09 |
nie ty sama ja już drugi tydzień siedze w domu :/ i doszedł antybiotyk... no ale jak dziecko nie szczepi sie od paru lat to widac efekty ^^ na szczescie nie grypa |
Kati |
Dodany dnia 18/11/2009 10:04
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Oj dziewczyny, to w takim razie leżeć w łóżkach i nie wychodzić proszę. W tym roku to już naprawdę niebezpiecznie przechodzić przeziębienie. Zdrówka życzę |
|
|
irian |
Dodany dnia 18/11/2009 10:31
|
dzięki kurcze martwi mnie tylko to ze chyba jutro nici z terapii :/ no ale cóż... wychodzenie z domu i jazda autobusem w taka pogodę i z niewyleczonym przeziebieniem moze sie zle skonczyc :/ a za tydzień próbne matury więc trzeba porządnie dojść do siebie... |
Kati |
Dodany dnia 18/11/2009 10:44
|
Sama widzisz... Terapia nie zając, nie ucieknie - szczególnie psychodynamiczna, nomen omen |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 18/11/2009 11:24
|
Medalista Postów: 711 Data rejestracji: 31.05.09 |
Witam w klubie chorowitek.Nie pamiętam kiedy byłam tak chora jak teraz.No ale jak się lekceważy objawy przeziębienia,leczy na własną rękę z nadzieją że przejdzie bo to nic groźnego i jeszcze przy tym chodzi do pracy to takie potem są skutki,że trzeba leżeć w łóżku.W moim przypadku zadziałała zasada do trzech razy sztuka i leżę teraz w łóżku-cała obolała i z gorączką. Ja chcę być wreszcie zdrowa!!! [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
irian |
Dodany dnia 18/11/2009 12:17
|
nie pozostaje nam nic innego jak teraz wyleżeć choróbsko do końca, bo inaczej się nie odczepi, a wirusy teraz szaleja :/ pozostałym chorującym zycze szybkiego powrotu do zdrowia a zdrowym żeby się nie dali położyc i dbali o siebie siedzenie w domu na dłuzsza mete wcale nie jest takie fajne :/ zwłaszcza jak sie choruje... |
Kati |
Dodany dnia 18/11/2009 12:18
|
To napisz coś dla nas. Jakąś bajkę?... |
|
|
irian |
Dodany dnia 18/11/2009 21:15
|
chyba nie jestem aż tak kreatywna |
irian |
Dodany dnia 18/11/2009 22:18
|
nie daj sie wirusowi ja dzisiaj poprosilam mame o postawienie baniek... jak to tez nie pomoze to chyba czeka mnie kolejna wizyta u lekarza :/ |
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 18/11/2009 22:42
|
Medalista Postów: 711 Data rejestracji: 31.05.09 |
[quote][b]czern napisał/a:[/b] To witajcie w klubie- ja też chora, tzn. coś mnie bierze, ale nie może się zdecydować. Nie mam czasu wyleżeć, więc na noc profilaktycznie coś na wygrzanie i do roboty[/quote] Czern ja właśnie tak postępowałam i gdzie mnie to zaprowadziło???-do łóżka Pozdrowienia dla wszystkich chorujących-aby szybko wrócili do zdrowia. Ci co nie chorują niech się trzymają zdrowo i dbają o siebie. [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Makro |
Dodany dnia 20/11/2009 23:47
|
Może jakiś pomysł na konkurs? Dzisiaj nie mam głowy, bo cały wolny czas poświęciłem naprawie komputera, co mnie skutecznie wyprało intelektualnie. Jakieś propozycje?
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
tajfunek |
Dodany dnia 21/11/2009 12:08
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Czerń Tyś to jest pomysłowa kobitka A mogę wkleić swoje zdjęcie hehe pewnie bym wygrała Nie tylko Ty nie masz życia prywatnego... Miałam fajowy dzionek zaplanowany: bilard, dart, piffko ale oczywiście mój wspaniały mężczyzna odwołał spotkanie |
|
|
Makro |
Dodany dnia 21/11/2009 13:31
|
A może konkurs na kartkę świąteczną? Sezon świąteczny zbliża się przecież wielkimi krokami. Odpocząłem trochę i się mi poprawiły funkcje poznawcze
martyna |
Dodany dnia 21/11/2009 20:56
|
Ja ostatnio robiłam znaki drogowe. Wycinane i malowane przez dziecko, przyklejane do wykałaczek i mocowane na kasztanie. Układane w taki sam sposób sygnalizacje świetlne, kilka resoraków i zabawa jest na całego.
|
|
szara |
Dodany dnia 26/11/2009 01:53
|
Startujący Postów: 124 Data rejestracji: 11.11.09 |
No dobra, oto szara wywleka swoje flaki. Chodzę na tę terapię i... nic. Byłam przywiązana do poprzedniej terapeutki, jakoś nie mogę się przekonać do tej. I włącza mi się cholerna kontrolka "jestem fajna i wszystko ze mną ok" akurat jak do niej idę. A zwykle nie jest ok. Sprawy, które mnie do niej sprowadziły, są nadal aktualne. Nadal jestem nakierowana na szkodzenie sobie. Nadal nie wiem, kim jestem. Spróbuję o tym gadać. Ale tak w ogóle, to nie podoba mi się to, i jestem zła, że znowu ktoś mnie poznaje, od początku, że wszystko trzeba od początku, że czuję się sama znowu na początku, i już nie wiem sama, czy mi się zdawało, że przez tamte pół roku coś zdziałałam- czy na serio coś było, ale się zbyło. |
|
|
Kati |
Dodany dnia 26/11/2009 14:23
|
Szara droga, tak sobi pomyślałam, ze zaproponuję Ci, żebys założyła własny wątek - jak niejeden tutaj. Może niekoniecznie tytuł "Szare flaki" Wiem, jakie to wkurzające od nowa opowiadać o sobie, od nowa mieć wrażenie, że oan mnie nie rozumie i że to bez sensu, że się cofam... Potem już jest łatwiej. Z drugiej strony ja na przykład już nie potrezbuję tak bardzo bliskości, jak w pierwszej terapii - heh, mam wrażenie, że terapeutka potrzebuje jej bardziej niż ja. No i raczej tym raezm mowy nie ma o zaprzyjaźnianiu się. A może to i lepiej. przynajmniej nie mama pokusy, żeby taką osobę "oszczędzać". |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/11/2009 18:54
|
Wczoraj byłam na spektaklu grupy terapeutycznej pt" Więzy życia". W moim mieście odbywa się właśnie kampania "16 dni Akcji Przeciwko Przemocy za względu na Płeć".Spektakl terapeutycznej grupy teatralnej złożonej z kobiet osadzonych w Zakładzie Karnym w Lublińcu. Scenariusz jest po części autobiograficzny, oparty na doświadczeniach kobiet, które same doświadczały przemocy; były bite, poniżane i maltretowane przez mężów, partnerów czy inne bliskie osoby( matki). Ostatecznie doprowadziło to do tragedii prześladowane przez lata kobiety zabiły sprawców tej przemocy. Spektakl przedstawia dwie historie: kobiety bitej przez męża oraz córki, która przez wiele lat była ofiara swojej adopcyjnej matki. Sztuka została napisana i wyreżyserowana przez jedna z osadzonych kobiet. Statystyki są zatrważające, mimo że spotykam się z ofiarami przemocy dość często, spektakl zrobił na mnie piorunujące wrażenie. Te panie, które tą sztukę wystawiały były takie " zwyczajne " jak każdy z nas, widziałam w nich sąsiadkę .. osoby żyjące tuż obok. Po spektaklu była dyskusja z " aktorkami" ,dzieliły się przeżyciami. Mnie nasuwa się pytanie czy długo jeszcze będzie prawo karne przeciwko ofiarom? One dostały wyroki, a mąż / partner, za uszkodzenie ciała tylko wyrok w zawieszeniu na kilka lat. I gdzie tu sprawiedliwość? Ta właśnie " sprawiedliwość " doprowadziła do tragedii. Edytowane przez martyna dnia 26/11/2009 18:54 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Przeskocz do forum: |