Zobacz temat
odstawianie leków
|
|
Makro |
Dodany dnia 24/10/2011 20:39
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Sytuacja jest prosta i sztucznie zagmatwana przez nnnttt Jeżeli chory nie ma opłacanej składki na NFZ nie ma uprawnień do leków refundowanych - po to między innymi płaci się składkę. "Cudowny lekarz" nie jest samobójcą i nie ma zamiaru sponsorować czyjegoś leczenia, bo w razie kontroli to on płaci za leczenia. Zatem ta ironia jest obraźliwa i niepoważna. Jeżeli chodzi o paroksetynę i efekty odstawienne: rozważał lekarz zmianę na innego SSRI np. niektóre citalopramy około 13 - 16 zł [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Rat |
Dodany dnia 24/10/2011 20:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]nnnttt[/b] kilkadziesiąt anty depr ? no ciekawe ,bo aż tylu to ich nie ma a też mam ich troszkę na koncie ale to już czepialstwo z mej strony , więc wybacz . ( paroksetyne brałam ... wenlafaksyna to jest hardcore w odstawieniu ) Co do tego , że nie masz kasy na leki ... dalej nie mogę sobie tego wyobrazić ... straciłaś pracę i nagle zero na koncie? ? Mniejsza z tym ... ale na wizycie u lekarza mówisz ,że kasy nie masz , to Ci daje za darmoche ( mają zazwyczaj darmowe "próbki" od przedstawicieli ) Zapytałam się ,czy zarejestrowana jesteś w Powiatowym urzędzie pracy ... zapewne nie ? i jeszcze pretensje ... [b] martyna[/b] tak , odpowiedniki różnią się ceną i to często bardzo dużo . 3-4 lata wstecz lekarz przepisał mi Asentre .. 50 kilka zł za op. nie wiedziałam wtedy , że istnieje coś takiego jak lek generyczny .. który wówczas był o 30 zł tańszy . Edytowane przez Rat dnia 24/10/2011 20:49 [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
martyna |
Dodany dnia 24/10/2011 20:55
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
tak analizując to co napisałaś to jest to w zasadzie tak samo jak w innych działkach medycznych ,typy np Klacid - ok 80 zł a zamiennik ok 40 zł. Tak sie zastanawiam czy psychiatrią rządzi się swoimi prawami jeśli chodzi o leki? jakieś darmowe leki ( no poza przedstawicielami czy też na P) ? Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 24/10/2011 22:08
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Nie przesadzałabym z tym ostrzeganie przedparoksetyn. Każdy raaguje inaczej!!! Po za tym są odpowiedniki arketis, paromerc ect.
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
nnnttt |
Dodany dnia 25/10/2011 13:45
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 24.10.11 |
ja wam się nie zamierzam tłumaczyć, skąd miałam kasę na lekarza czy dlaczego nagle odstawiłam leki. szczerze to nic mnie nie interesują wasze teksty umoralniające. zadałam proste pytanie czy da się jakoś zminimalizować skutki po odstawieniu leku? jeżeli nie potraficie na nie odpowiedzieć to oszczędźcie sobie durnych tekstów z cyklu: "nie wierze że nie masz 20 złotych". zamiast się jakoś wspierać chociażby mentalnie to najlepiej zgnoić człowieka. CHAD nie jest jedyną chorobą na którą cierpię, po za tym leczyłam się nie tylko w Polsce wiec Rat z łaski swojej zanim wypowiesz się na temat ilości antydepresantów na przyszłość przemyśl to dokładnie. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 25/10/2011 14:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Jak szukasz odpowiedzi na takie pytanie idź do lekarza - szukasz darmowej porady w internecie? Coś takiego możesz dostać w PZP mającej kontrakt z NFZ (tam nie jest konieczne ubezpieczenie).
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Rat |
Dodany dnia 03/11/2011 16:19
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]nnnttt[/b] ohh Ty biedna [img]http://www.forum-wsiz.pl/images/smilies/glaszcze.gif[/img] najlepiej poużalać się nad sobą i pokazać co to ja nie jestem trochę pokory wskazane powodzenia i życzę podejścia innego do ludzi i do siebie przede wszystkim ! jak odstawienie ParoX minęło ? Edytowane przez Rat dnia 03/11/2011 16:29 [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Przeskocz do forum: |