Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Strona 1 z 2: 12
|
to ja sobie tu przycupnę z boku...
|
|
Alicja |
Dodany dnia 19/08/2009 23:28
|
Startujący Postów: 133 Data rejestracji: 19.08.09 |
i poczytam. A jak się oswoję, będę pisać. Ale kulturalnie się przywitam i opiszę się...(chciałam napisać "swój przypadek" ale nie chcę być przedmiotem) Od 4 miesięcy noszę się z zamiarem odwiedzenia psychologa. Zapisanie się na psychoterapię. Jednego się boję. Że wszystko zacznie się od początku. 4(?) lata temu poszłam do psychologa(diagnoza: nerwica, depresja, zaburzenia osobowości), który wysłał mnie do psychiatry (diagnoza: chad, zaburzenia osobowości), wysłał mnie do szpitala psychiatrycznego, tam zdiagnozowali zaburzenia osobowości, depresję, nerwicę... nie pamiętam co jeszcze, ale stwierdzili, że byłam za krótko by móc mój przypadek szerzej określić. ([i]szerzej?[/i]) Od tamtego czasu skończyłam szkołę średnią, wyprowadziłam się z domu rodzinnego, wyszłam za mąż, kończę licencjat. Obsesja dotycząca diet, wyglądu, akceptacji; nerwica; wahania nastroju, które wpisują się w zaburzenia. I najgorsze: wspomnienia mnie duszą. Nie potrafię zapanować nad sobą. W środku bardzo cierpię. Walczę, by utrzymać pozory, ale mam wrażenie, że niedługo pęknę. To chyba wołanie o pomoc. Szeptem. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 19/08/2009 23:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Witamy Cię serdecznie Czytaj, komentuj, pytaj śmiało, jak się przekonasz mamy wsparcie i dobre słowo dla każdego
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Makro |
Dodany dnia 19/08/2009 23:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Miło, posiedź sobie z nami. Oswajaj się, poznaj atmosferę. Nikt tu nie patrzy tylko przez pryzmat kolejnych eFek. Czekam, aż się rozpiszesz. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Starbuck |
Dodany dnia 20/08/2009 00:05
|
Rozgrzewający się Postów: 45 Data rejestracji: 22.07.09 |
Witaj Alicja, fajnie,że będziesz wpadać |
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/08/2009 00:17
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Witaj Alicjo Czuj się jak u siebie - bo takie przyjazne miejsce jest |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 20/08/2009 10:12
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Witaj serdecznie na naszym pokładzie
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 20/08/2009 10:18
|
Dziękuję za miłe przyjęcie. Coraz mi śmielej. Jestem gadułą i z każdym wysłanym postem mam chęć otworzyć się jeszcze bardziej. Mój proces oswojenia jest bardzo szybko Moim pierwszym, bardzo ważnym dla mnie spostrzeżeniem jest fakt, iż jesteście bardzo kulturalni. Na poziomie, że tak powiem Zastanawiam się czy w afekcie komuś się zdarza na tym forum przeklnąć |
|
|
barbarajan |
Dodany dnia 20/08/2009 12:07
|
Rozgrzany Postów: 73 Data rejestracji: 03.08.09 |
witam Alicja nie spotkałam się na tym forum żeby ktoś przeklinał prędzej pocieszają już samo czytanie działa jak terapia |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 20/08/2009 15:50
|
Dzisiaj poszłam się zarejestrować, ale pani w rejestracji zasugerowała mi, że nie ma terminów po pierwsze a po drugie mam dać jej dowód ubezpieczenia.... Że niby książeczka RUMowska nie wystarcza. O co chodzi? Czy coś się zmieniło w przepisach ośrodka zdrowia?! Muszę w takim razie iść prywatnie?! (dostałam nawet wizytówki, wizyta 100zł, tyle by się uzbierało, ale terapia indywidualna to nie jedno spotkanie a wiele, wiele miesięcy i mam z torbami pójść?!) Jestem rozżalona i nie wiem co robić. Poradźcie coś, proszę... |
|
|
Kati |
Dodany dnia 20/08/2009 15:55
|
A nie masz jakiegoś dowodu ubezpieczenia? Ostatniej wpłaty? Najlepsza rada - znaleźć ten nieszczęsny papier i wrócić do rejestracji, hm? Lepiej tak niż z torbami, mimo wszystko. |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 21/08/2009 00:09
|
Nie mam. Jestem studentką jeszcze, mój mąż jest niezarejestrowany w PL. Nie wiem czy w ogóle mam jakieś ubezpieczenie...? |
|
|
Kati |
Dodany dnia 21/08/2009 10:18
|
No to najłatwiej podpisać umowę z NFZ na tak zwane dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne. Płacisz około 250 zł miesięcznie, możesz zarejestrować siebie i męża też - na siebie, czyli wychodzi niedrogo. Wiesz, póki to kwestia internisty i przeziębienia to nie jet taki problem ale pomyśl sobie, jakie mogłyby być koszty, gdyby trzeba opłacać swoj pobyt w szpitalu na przykład lub jakąś operację. |
|
|
Starbuck |
Dodany dnia 21/08/2009 15:55
|
Rozgrzewający się Postów: 45 Data rejestracji: 22.07.09 |
Alicja, jeśli jesteś studentką to najprawdopodobniej jesteś (lub możesz być) ubezpieczona przez uczelnię. Jeśli skończyłaś już 26 lat i nie jesteś nigdzie zatrudniona (ani nie masz umowy zlecenia) to zgłoś się do swojego dziekanatu, tam wypełnisz taki formularz i uczelnia Cie ubezpieczy. |
|
|
weronika |
Dodany dnia 21/08/2009 17:05
|
Brązowy Forumowicz Postów: 856 Data rejestracji: 10.08.08 |
Co do tych legitymacji studenckich i książeczek zdrowia studenta-to ja ku swojej zgrozie ANI RAZU nie spotkalam się aby ktokolwiek mi je honorował! ani w mieście swoim ani w tym w którym studiuje-zawsze wołają ode mnie książeczki z ubezpieczeniem u rodzica |
Nadzieja |
Dodany dnia 21/08/2009 17:39
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Tak zgadzam się z Sarbuck wiem,że wypełnia sie specjalny formularz, żeby uczelnia ubezpieczyła dotyczy to osób które ukończyły 26 lat. Do tego czasu jest się ubezpieczonym razem z rodzicami.
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 21/08/2009 19:24
|
I mam w takim razie od rodziców wziąć jakąś kartkę rodzinną? (bo pani w rejestracji o tym właśnie wspomniała). Studiuję zaocznie, chyba mnie nie dotyczy ubezpieczenie z uczelni?) Ale czy to nie tak, że gdy wyszłam za mąż to po roku jestem automatycznie do niego przypisana z ubezpieczeniem? On tu nie jest zarejestrowany, więc nie ma ubezpieczenia. Wszystko robi prywatnie (a właściwie to nic nie robi ;p) |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 27/08/2009 21:07
|
Dowiedziałam się - jednak nie jestem ubezpieczona. No cóż, popracuję nad tym i mam nadzieję, z końcem października już mi się uda zapisać na psychoterapie i mam nadzieję, że uda mi się na niej wytrwać (ostatnim razem skończyło się na spotkaniu zapoznawczym i terapeutka nie przypadła mi do gustu, miałam ochotę nią manipulować i co gorsze czułam do niej odrazę). Dziękuję za miłe powitania i tym samym chyba zamykam ten wątek (jeśli się da) i ładnie sobie, grzecznie przejdę do innych działach i się bardziej zadomowię... |
|
|
Alicja |
Dodany dnia 18/04/2011 11:37
|
Mam za sobą psychoterapię. Ale nie pomogła. Uzależniłam się od leków, w tej chwili jestem na detoksie, ponieważ niedawno je przedawkowałam. W końcu chcę się od nich uwolnić, zupełnie przestać brać. Szczególnie, że zaczęłam (ale przerwałam już) zabawy z alkoholem. Niebezpieczne zabawy :( Pogłębiły się moje problemy z ED (bulimiczne, kompulsywne napady), nerwica, zaburzenia emocjonalne (borderline). Jestem na IV roku studiów i postanowiłam je przerwać. Na szczęście jakaś tam niewielka część mnie zaprotestowałam i w rezultacie mam IOSa (indywidualną organizację studiów). Są chwile, że nie wytrzymuję napięcia. Cały świat mi się rozpadł w ostatnim półroczu. Rodzice się rozstali, ojciec jest bardzo ciężko chory. Nie wyobrażam sobie życia bez niego. Mój mąż na pół roku pojechał do pracy (będę się widzieć z nim przez tydzień zaledwie w ciągu tego pół roku, bo do niego jadę za kilka dni), matka wykreśliła mnie ze swojego życia, siostra mną próbuje manipulować. Absolutny bałagan w życiu. W dodatku własna psychiatra oskubała mnie finansowo, przygniotła żądaniami i - jak chodziłam do niej i regularnie jej płaciłam, byłam super inteligentna, piękna i cud miód (słodziła mi niesamowicie), tak teraz - kiedy przyszłam po czterech miesiącach - była oschła, nieprzyjemna i dała mi do zrozumienia, że jest wrogo nastawiona. Ale wiecie co? Wiosna przyszła. Do mojego serduszka także :) Edytowane przez Alicja dnia 18/04/2011 11:38 |
|
|
Kati |
Dodany dnia 18/04/2011 11:39
|
Witaj z powrotem Alicjo |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 18/04/2011 11:56
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Cześć Alicjo-fajnie,że jesteś.W Twoim wątku napiszę tylko tyle,że Twoje nie chodzenie do psychiatry zaowocowało detoxem jak piszesz.Musisz sama podjąć decyzję czy chcesz się leczyć ( w tym systematycznie chodzić do lekarza)czy się bujać.Żaden lekarz nie pomoże jak nie ma pacjenta w gabinecie
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |