Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
Kto jeszcze czyta ten temat? 1 gość(ci)
|
Bulimia na mam-efke.pl
|
|
| Perfidia |
Dodany dnia 22/03/2009
|
|
Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 907 Data rejestracji: 26.01.09 |
http://bulimia.ma... - nasze najnowsze dziecko. Pierwsza tak wyczerpująca strona na temat bulimii w polskiej sieci. Zapraszamy do podziwiania ![]() W razie jakichś uwag, sugestii itp. - proszę się nie krępować. Lubimy konstruktywną krytykę, nie przepadamy za krytykanctwem
Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| weronika |
Dodany dnia 22/03/2009
|
|
Brązowy Forumowicz ![]() Postów: 854 Data rejestracji: 10.08.08 |
Widzialam widzialam podziwiam za super grafike,tresci jeszcze nie zglebialam
moja spiżarnia mentalne wakacje, szare komórki próżnują, wagary od życia, a co ![]() |
| ____A |
Dodany dnia 22/03/2009
|
Startujący![]() Postów: 168 Data rejestracji: 21.02.09 |
Ja też widziałam i także "podziwiam"![]() ![]() A tak poważnie, to cieszę się że powstała taka strona, chętnie sobie na temat bulimii poczytam. |
|
|
|
| Makro |
Dodany dnia 17/05/2009
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1403 Data rejestracji: 10.08.08 |
Od dzisiaj odświeżona, mam nadzieję że bardziej atrakcyjna forma.
Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłączone. Proszę nie traktować moich słów jako wiążących. |
| tajfunek |
Dodany dnia 31/05/2009
|
|
Finiszujący ![]() Postów: 315 Data rejestracji: 31.05.09 |
no to mam ciekawą lekturę-dzięki Makro![]() fajnie byłoby gdyby moja mama chciała poczytać sobie o tym, być może wtedy zrozumiałaby mnie bardziej i troszkę dokształciłaby się w tej dziedzinie [...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć. |
|
|
|
| Makro |
Dodany dnia 31/05/2009
|
|
W większym stopniu to dzieło Perfidii - ja stanowiłem funkcję konsultanta + większość prac technicznych. Nie mam tak lekkiej klawiatury
Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłączone. Proszę nie traktować moich słów jako wiążących. |
| tajfunek |
Dodany dnia 31/05/2009
|
|
Finiszujący ![]() Postów: 315 Data rejestracji: 31.05.09 |
a to szacuneczek dla Perfidii również ![]() ![]()
[...] życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się, że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się, że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się, że to nie był prezent, ale jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć. |
|
|
|
| Kati |
Dodany dnia 30/06/2009
|
|
Srebrny Forumowicz ![]() Postów: 1482 Data rejestracji: 29.06.09 |
Na początek mogę Wam przetłumaczyć tekst tego filmiku o bulimii - z napisami więcej dziewczyn będzie mialo okazję go usłyszeć. Co Wy na to? Oczywiście niedpłatnie, to chyba nie muszę pisać![]() |
|
|
|
| Perfidia |
Dodany dnia 30/06/2009
|
|
Jeśli masz chęć, czas - będziemy bardzo wdzięczni
Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| verdemia |
Dodany dnia 04/08/2009
|
Finiszujący![]() Postów: 419 Data rejestracji: 29.07.09 |
dzieki tej stronie bardzo duzo sie dowiedzialam. Dzieki czy jest mozliwosc dodania jakichs informacji o leczeniu bulimii w szpitalach psychiatrycznych? bylabym bardzo wdzieczna. |
|
|
|
| Makro |
Dodany dnia 04/08/2009
|
|
Pomysł jest dobry, tylko trudny do zrealizowania. Jeżeli ktoś poda mi adres ośrodka leczącego bulimię na pewno zamieszczę.
| Perfidia |
Dodany dnia 05/08/2009
|
|
Lista miejsc, gdzie można leczyć bulimie i inne zaburzenia odżywiania z jednej strony byłaby niezwykle użyteczna, z drugiej - niesamowicie trudna do ułożenia. Po pierwsze - w Polsce nie ma sensus stricte takiego ośrodka, który udzielałby pomocy bezpłatnie. Przeważnie istnieją oddziały psychiatryczne nastawione na leczenie zaburzeń odżywiania, ale są to oddziały szpitalne, psychiatryczne, często ograniczone do leczenia dzieci i młodzieży. Po drugie - ośrodki prywatne. Jest ich kilka, zwykle leczą nie tylko ED. Największe zastrzeżenie to nie mamy możliwości sprawdzenia czy dany ośrodek rzeczywiście warto polecać. Niestety istnieją takie placówki, które zdzierają kasę z ludzi, nie oferując w zamian tego co deklarują. Nie chciałabym reklamować tego typu działalności. Mężczyzna, który prawi morały, jest zwykle hipokrytą, a kobieta, która to czyni, jest zawsze brzydka. Oscar Wilde Ja tu tylko sprzątam. |
| verdemia |
Dodany dnia 05/08/2009
|
Finiszujący![]() Postów: 419 Data rejestracji: 29.07.09 |
Makro napisał/a: Jeżeli ktoś poda mi adres ośrodka leczącego bulimię na pewno zamieszczę. czy to oznacza, ze oddzialy nerwic i zaburzen odzywiania nie zajmuja sie tak naprawde leczeniem bulimii? bo mi chodzilo raczej o takie ogolne rzeczy typu jak wyglada dieta na takim oddziale albo jak mozna sprawdzic czy taka osoba nie wymiotuje albo sie nei przeczyszcza i czy przypadkiem osoby z bulimia nie sa spychane lekko na margines poniewaz nie ma u nich takiego zagrozenia zycia. Dzis np przeczytalam, ze maja mniejsze szanse na zakwalifikowanie sie na oddzial. Edytowane przez verdemia dnia 05/08/2009 |
|
|
|
| Lukreszja |
Dodany dnia 30/08/2009
|
Rozgrzewający się![]() Postów: 14 Data rejestracji: 29.08.09 |
Stronę również widziałam, choć rzeczywiście fajnie by było zobaczyć tam coś konkretniejszego na temat leczenia ;> Poza tym to bardzo przyzwoita stronka Informacji na ten temat, chyba nie udałoby mi się znaleźć w internecie zbyt wiele, to też nie jestem zbyt poinformowana - no ewentualnie na pro mia, jakieś amatorki skleciłyby obraz bulimii, ale takie abstrakcje na pewno nie pomogą osobie chorej ;> |
|
|
|
| kohterka |
Dodany dnia 05/07/2010
|
|
Startujący ![]() Postów: 160 Data rejestracji: 28.05.09 |
Dopiero się dokopałam do tego wątku .Leczeniem bulimii zajmuje się na pewno Oddział Zaburzeń Jedzenia w Krakowie. Jest to pododdział Oddziału Nerwic i Zaburzeń Osobowości. Można przejść leczenie w trzech programach; anorektycznym, anorektyczno - bulimicznym, bulimicznym W programie bulimicznym dieta 3000 kcal, trzy posiłki dziennie. Pacjentki są non stop pod obserwacją. Są rewizje. Jak ja byłam oddział był mniejszy o jedną salę. Taka mała ilość pacjentek na pewno ułatwiała kontrolę. verdemia napisał/a: czy przypadkiem osoby z bulimia nie sa spychane lekko na margines poniewaz nie ma u nich takiego zagrozenia zycia. Dzis np przeczytalam, ze maja mniejsze szanse na zakwalifikowanie sie na oddzial. Jak ja byłam, to rzeczywiście oprócz mnie była jeszcze jedna dziewczyna w programie bulimicznym (na 6 pacjentek), choć w zasadzie miała chyba bardziej anoreksję bulimiczną. Wtedy nie było jeszcze tego programu anorektyczno - bulimicznego. Tak więc coś w tym jest, co napisałaś choć pewnie jest to wszytko jakoś uzasadnione. Ps. Personel był jednakowo pozytywny dla wszystkich .
Edytowane przez kohterka dnia 05/07/2010 |
|
|
|
| Przeskocz do forum: |