Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
Zmiana obsesji
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 07/04/2010 21:53
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Z odzywiania (wymioty niejedzenie) na sex a konkretnie BSDM Tylko to pozwala uciszyc lęk. Wolałam siebie jak rzygalam niz siebie teraz( Makro wiem ze diagnostyke masz wylaczona ale czy to mozliwe ze poszlo w ta strone? Czy to moja naditerpretacja. Wstydze sie o tym powiedziec psychiatrze, jestem typem grzecznej dziewczynki i nikt mnie nie podejrzewa o kilka razy dziennnie czy czytanie opowiadan erotycznych... Mialam o tym dzisiaj z psychiatra pogadac ale nie pogadalam. Byc moze nie powinnam o tym pisac tu na forum, jezeli tak to prosze admina niech usunie ten post |
|
|
Makro |
Dodany dnia 07/04/2010 22:16
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Dlaczego miałaś byś nie pisać? Ja nie mam oporów, a nie dodajesz do wpisu sugestywnych zdjęć, które zmuszałyby zrobić z mam eFkę forum dla dorosłych. Uważam, że jeżeli stanowi to dla ciebie problem to warto na ten temat porozmawiać. Tym bardziej, że robienie z tego typu rzeczy tajemnicy raczej nie przyśpieszy twojej terapii. To czy bulimia przerodziła się w sex? Nie wiem. I nie będę zgadywać. Myślę, że najlepiej będzie jeżeli dasz możliwość komuś zinterpretować swoje zachowania w przeznaczonym do tego miejscu i czasie. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Kati |
Dodany dnia 07/04/2010 22:21
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Seks może stać się takim samym uzależnieinem, jak każde inne. Nie ma w tym nic dziwnego, że jedną ulgę próbujesz zastąpić inną. Tobie poszlo w sex, innym idze w lekomanię, manię religijną.... Chodzi o znalezienie ulgi za wszelką cenę, tak?... i nie jest wstydem powiedzieć o tym lekarzowi. Na pewno nie jesteś wyjątkiem. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 07/04/2010 22:24
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Wiesz... Wydaje mi się, że skoro sama widzisz, że potrzebujesz czegoś, aby uciszyć lęk, to chyba jedynym rozsądnym sposobem, aby poczuć się lepiej nie będzie zagłębianie się w kolejną obsesję, ale poradzenie sobie z tym lękiem. Żadna obsesja nie jest zdrowa. I jeszcze dodam bazując na moich kontaktach z psychiatrami/psychologami - istnieje niewiele rzeczy, które mogłyby ich zszokować. Trzymaj się! PS śmiało pisz o tym co Ci leży na sercu. Przecież nie zamieszczasz linków, ani cytatów o treści erotycznej, więc wszystko gra. |
Przeskocz do forum: |