Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia lękowe
Lęk przed zachorowaniem na schizofrennię
|
|
gigi |
Dodany dnia 31/10/2009 23:43
|
Rozgrzewający się Postów: 40 Data rejestracji: 30.10.09 |
Czy ktoś oprócz mnie ma coś takiego. Jak byłem parę miesięcy temu na oddziale z ostrymi przypadkami przez tydzień z przyczyn organizacyjno technicznych (w ogóle to normalnie byłem na oddziale leczenia nerwic) to się naoglądałem i nasłuchałem od pacjentów w ostrej psychozie o głosach kamerach podsłuchach śledzeniu itp oraz widziałem jak niektórzy są jak zombie (przepraszam jeśli kogoś tym słowem urażę) to się zaczołem bać że mnie coś takiego może trafić i póżniej miałem i często nadal mam lęki zasnąć nie mogę bo się boję że sam zacznę słyszeć głosy. Raz nawet dzwoniłem po kolegę aby przyszedł do mnie do domu i sprawdził czy nie warjuję bo u mnie często w łazience słychać sąsiadów (zalety mieszkania w wielkiej płycie i kanałów wentylacyjnych) i sprawdził czy tylko ja słyszę czy on też na szczęście też słyszał i treść tą samą. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 01/11/2009 00:57
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Znam dokładnie jedną osobę z takim problemem - kiedy zaostrzają się jego objawy "nerwicowe" na pierwszy plan wysuwa się obawa przed zachorowaniem na schizofrenię. Tą chorobę zna jednak tylko na podstawie opisu znalezionego w internecie. Więc cie pocieszę - nie jesteś sam [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Przeskocz do forum: |