Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Choroba afektywna dwubiegunowa
Grupa wsparcia ? - Gdańsk
|
|
Feniksowa |
Dodany dnia 02/11/2017 17:29
|
Rozgrzewający się Postów: 15 Data rejestracji: 31.10.17 |
Cześć, czy ktoś z was słyszał o grupach wsparcia osób z Chad w realu, tak by nie siedzieć w internecie całymi dniami tylko spróbować wyjść porozmawiać z ludźmi o takich samych problemach jak nasze. Bo nikt kto nie ma Chad nie rozumie moich odczuć. Wychodząc z domu (w razie konieczności) czuje się inna od wszystkich, chowam się za uśmiechem i krótkimi odpowiedziami a w głowie chaos i dezorientacja, staram się udawać normalną ale chce i nie chce się zamykać przed światem i boje się rozmawiać,nie wiem czy umiem, gdyby spotkały się osoby czujące to samo to już by nie było odczucia wyalienowania, totalnej samotności, może dałoby to możliwość sprawdzenia czy da się normalnie rozmawiać w stanie zjazdu, nie musząc się wysilać by nikt się nie zorientował, nie udając kogoś innego niż w odczuciu siebie. Czy ktoś próbował takich spotkań? Co o tym myślicie? W sumie nie wiem czy potrafię się uzewnętrzniać, a Wy? Mam teraz straszną fobie społeczną, ale chyba trzeba się jakoś przełamywać |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/11/2017 20:16
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Tez szukam w swoim mieście grup wsparcia i nie znalazlam
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Feniksowa |
Dodany dnia 06/11/2017 21:56
|
Rozgrzewający się Postów: 15 Data rejestracji: 31.10.17 |
Tak myślę że skoro nie możemy znaleść to dobrze byłoby samemu stworzyć jakoś, może ludzie z Chad w naszej okolicy czekają na to jak i my, tylko jak to zorganizować, w czymś takim chyba psycholog też powinien brać udział, jak myślisz? |
|
|
martyna |
Dodany dnia 07/11/2017 08:32
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
W moim obecnym wydaniu zapomnij bym cos stworzyla, sama lwdwo zipie.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ankazofia |
Dodany dnia 12/11/2018 13:22
|
Rozgrzewający się Postów: 9 Data rejestracji: 06.04.18 |
cześć, ja właśnie myslę o założeniu takiej grupy w swoim mieście, ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Miasto nie jest wielkie choc i nie małe... Nie wiem czy na przykład zaprosić do takiej grupy także osoby z depresją... Czy taką grupę można prowadzić wyłącznie z osobami chorymi czy też potrzebne jest wsparcie jakiegos psychologa bądź psychiatry? Czy ktoś z Was w ogóle na taką grupę chodził i może się podzielić doświadczeniem? |
|
Przeskocz do forum: |