Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Choroba afektywna dwubiegunowa
Grupa wsparcia dla osób z diagnozą ChAD- Warszawa
|
|
KatarzynaKucewicz |
Dodany dnia 21/01/2012 18:20
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 20.12.10 |
Szanowni Państwo, od lutego 2012 rusza nabór do grupy wsparcia dla osób z chorobą afektywną dwubiegunową. Grupa prowadzona będzie przez dwie psychoterapeutki z Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. W celu uzyskania konkretnych informacji proszę pisać na adres: kkucewicz@ipin.edu.pl Pozdrawiam, Katarzyna Kucewicz |
|
|
Czader |
Dodany dnia 21/01/2012 18:26
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Fantastyczny pomysł. Jakiś czas temu pojawiały się wpisy osób "szukających wsparcia". Przy okazji pogrzebałem [i]Katarzyna Kucewicz Doświadczenie i referencje Firma: Instytut Psychiatrii i Neurologii, I Klinika Psychiatryczna, Oddział Zapobiegania Nawrotom (od 2011-08) Stanowisko: Psycholog[/i] [i]Wykształcenie Jestem psychologiem - psychoterapeutą, absolwentką Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, ze specjalnością psychologia kliniczna i psychoterapia w działaniu. Ukończyłam też pedagogikę resocjalizacyjną w Akademii Pedagogiki Specjalnej w Warszawie. Obecnie odbywam szkolenia psychoterapeutyczne w Profesjonalnej Szkole Psychoterapii Instytutu Psychologii Zdrowia PTP. Uczestniczyłam w wielu treningach terapeutycznych m.in. w kursie terapii motywującej, racjonalnej terapii zachowania, interwencji kryzysowej. [/i] [i]Doświadczenie Od 3 lat współpracuję z Instytutem Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. Mam doświadczenie w prowadzeniu psychoterapii indywidualnej i grupowej dla pacjentów zmagających się z depresją i chorobą dwubiegunową na Oddziale Chorób Afektywnych. Jestem inicjatorką i współtwórczynią pierwszej w Polsce grupy wsparcia dla rodzin osób z chorobą afektywną dwubiegunową. Obecnie pracuję jako psycholog na Oddziale Zapobiegania Nawrotom Psychoz w I Klinice Psychiatrycznej IPiN. Od kilku lat prowadzę własną praktykę psychoterapeutyczną. Pracuję pod stałą superwizją.[/i] [url]http://www.goldenline.pl/katarzyna-kucewicz[/url] [url]http://www.katarzynakucewicz.waw.pl/[/url] Edytowane przez Czader dnia 21/01/2012 18:27 |
|
|
KatarzynaKucewicz |
Dodany dnia 28/02/2012 12:56
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 20.12.10 |
Serdecznie dziękuję za zamieszczenie info o mnie i przepraszam ze sama tego nie zrobilam. Odnośnie grupy terapeutycznej, wciąż jestem w fazie zbierania osób chętnych. Dodam jeszcze, bo to wazne, ze oprócz formy wsparciowej chcę poszerzyć grupę o wprowadzenie [b]psychoedukacji [/b]opartej na modelu Coloma i Viety (to lekarze - specjalisci od ChAD z Barcelony, bardzo szanowani w PL). Chętne osoby gorąco namawiam do kontaktu kkucewicz@ipin.edu.pl albo przez stronę [url]www.kucewiczpiotrowicz.pl[/url] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 28/02/2012 13:00
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Wywiad działa A grupa terapeutyczna się przyda Dziękuję za informację. |
|
|
amelie23 |
Dodany dnia 02/03/2012 18:23
|
Startujący Postów: 105 Data rejestracji: 13.02.12 |
A ktoś z Was był?
[i]"W życiu piękne są tylko chwile..".[/i][color=#660066][/color] |
|
|
kameleon |
Dodany dnia 26/04/2012 00:09
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 25.04.12 |
Przyłączam się do pytania. Czy wiadomo coś o takich grupach w innych miastach? Czy później też będzie coś organizowane? Pozdrawiam |
|
Przeskocz do forum: |