Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
Muzyka w naszym życiu
|
|
Diuna |
Dodany dnia 11/11/2011 01:29
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Czader- statystyka- artystom tez się zdarza... a że są podejrzanie wybitni? Pewnie zbieg okoliczności. Zapomniałeś o Amy Winehouse... A nie, wtedy jeszcze żyła... |
|
|
Czader |
Dodany dnia 11/11/2011 02:44
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[i]że są podejrzanie wybitni? Pewnie zbieg okoliczności. Zapomniałeś o Amy Winehouse... A nie, wtedy jeszcze żyła...[/i] Jest cała lista "27" latków który nie dali rady. Zaczynając od Hendrixa, Joplin, Cobainie, na Winehouse kończąc. Co ich łączyło ? Słabość do łączenia narkotyków z alko. Ból istnienia ? A może po prostu coś czego "nie ogarniam" |
|
|
musta |
Dodany dnia 12/11/2011 10:21
|
Finiszujący Postów: 323 Data rejestracji: 25.03.11 |
z wątku muzycznego wyszła nam analiza bólu twórczego istnienia artystów Ja tam kocham i uwielbiam Chrisa Cornella. Zawsze i wszędzie. Samego, z Audioslave, z Soundgarden a nawet ostatnio z Linkin Park. Poza tym muzyka wszelaka, o dziwo czasem, chociaż z oporami, i polska Bez oporów to tyko KAT, ale z Kostrzewskim^^ Ale głównie to rock, stary, nowy, garażowy Generalnie pochłaniam każdy rodzaj muzyki, która mi się spodoba. Numer po prostu musi mieć to coś^^. Czasem melodia, czasem text. Poza tym trochę otarłam się o świat muzyki od kuchni, bo moja druga połowa jest perkusistą I czasem łapię się na tym, że "rozbieram" kawałek na części pierwsze, albo wygłuszam to co mi się nie podoba Ostatnio ,jak tak patrze na winampa ,to z podręcznej muzy jest kilka numerów Adele, płytka Three Days Grace, Alice in Chains, Caro Emerald, ostatnio Selah Sue, wybrane numery Rihanny a nawet niektóre Britney jak "circus" czy "if U seek Amy" albo " radar". Do tego Fall out boy, Nickelback, Limp Bizkit, Eminem, Snoop Dogg, Cypress Hill, System of a down, czy Serja Tankiana solo, no i Mike Patton. To tyle, co narazie mi przychodzi do głowy. Czasami sama nie wiem czego słucham, albo z całej płyty podoba mi się jeden numer. Lubie Sinatre, ale np wole jego piosenki odkurzone przez Michaela Buble. Taki lekki misz masz Ale wiem, że w większości numerów najważniejszy jest dla mnie głos wokalisty. Dlatego numerem jeden jest zawsze Cornell A co do piosenki.. to nie wiem. To się zmienia, razem ze mną. Edytowane przez musta dnia 12/11/2011 10:23 [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 24/11/2011 22:13
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Audioslave uważam za pomyłkę, ale Chrisa Cornella bardzo szanuję (w sensie muzycznym). Nie wszystko co robi jest w moim typie, ale sporo fajnych rzeczy. A już pełen szacun za tą piosenkę: [youtube]mDym1NvxU6Q[/youtube] Dla niewtajemniczonych: słowa do tej piosenki napisał fan Cornella, którego córeczka umierała na raka. Kontakt między ojcem dziewczynki i muzykiem, wpierw mailowy, potem też telefoniczny, przerodził się w przyjaźń. Chris Cornell do tekstu dopisał muzykę i w ten sposób powstała ta piosenka. Dziewczynka przegrała walkę z rakiem. Niestety jej tata zachorował na tą samą chorobę niedługo potem, zmarł w 2009 roku. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Diuna |
Dodany dnia 08/09/2012 03:10
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Zgodnie z tematem wątku... Muzyka to najlepsze co mnie spotkało. Nic nie wpriwadza mnie w taką ekstazę jak śpiew. Upojenie totalne... (Najlepiej z odsłuchem)v a miałam iść we wrześniu do skoły a pójdę do wariatkowa Srutututu, pęczek drutu |
|
|
borcio |
Dodany dnia 08/09/2012 16:53
|
Brązowy Forumowicz Postów: 784 Data rejestracji: 15.08.12 |
Uwielbiam muzykę. Jak wychodzę z domu, to wkładam słuchawki i idę. W domu też dużo słucham, zwłaszcza jak jestem sama lub siedzę przed komputerem. Lubię też sobie podśpiewywać, choć to średnio mi wychodzi, jeśli mam być szczera A to utwór, który często uważam za opis swojego życia... [youtube]kqPhF259AVY[/youtube] [color=#009966][b]"Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć" Georges Bernanos[/b][/color] |
|
|
LadyDracula |
Dodany dnia 30/11/2013 17:33
|
Rozgrzewający się Postów: 13 Data rejestracji: 17.11.13 |
Muzyka stała się dla mnie ważna w drugiej klasie gimnazjum. Wcześniej niewiele słuchałam. Tylko to, co trafiało się w radiu. Aż pojawił się w moim życiu gorszy moment, zaczęłam interesować się wampirami i tym co mroczne. Kuzyn pewnego pięknego wieczoru pokazał mi Nightwish. I tak się zaczęło. Na początku były to klimaty gotyckiego metalu i symfonicznego. Z czasem robiło się coraz mocniej. Przyszła kolej na black metal. Na szczęście wyszłam z tego niedawno i nie tkwiłam w tej muzyce zbyt głęboko. To potrafi być piękne i zabójcze. Teraz wracam do początków. Uwielbiam głos operowy połączony z growlem i mocnymi blastami. I do tego chór po łacinie... [youtube]15Q0uw8I1xk [/youtube] Tu akurat brak operowego głosu, ale reszta nadrabia. [color=#66ff00]Poprawiłam link - P.[/color] Edytowane przez Perfidia dnia 30/11/2013 18:59 [b][color=#000099]Jestem więźniem, zamkniętym w klatce swego ciała. A jednak nazywam się wolnym jak sokół.[/color][/b] |
morbus |
Dodany dnia 24/02/2014 14:45
|
Rozgrzewający się Postów: 30 Data rejestracji: 21.02.14 |
[youtube]6Uxc9eFcZyM[/youtube] ktoś napisał że "ma wypatrzony gust muzyczny" Siebie to w ogóle nie komentuję - raz słucham PINK FLOYD a raz starej ABBY Wczoraj przez cały dzień w kółko puszczałem ten sam numer Le Bon'a Edytowane przez morbus dnia 24/02/2014 14:47 [small][color=#0033ff]no właśnie, jak zwykle mam rację [/color][/small] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 25/02/2014 14:07
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]morbus[/b] bo nie ma spaczonego gustu muzycznego .... samo słowo gust ... każdy ma swój Słuchasz to na co masz ochotę . Również mam tak , że cały dzień wałkuje jeden kawałek z kilkoma innymi ( by nie znudziło się za szybko ) . Niedawno Mama do pokoju wchodzi i pyta - ciągle to samo słyszę ( jak wychodzi zapalić , przechodzi obok mojego pokoju ) , Nie masz pieniędzy na coś nowego , dam Ci ;D [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
morbus |
Dodany dnia 25/02/2014 19:18
|
Rozgrzewający się Postów: 30 Data rejestracji: 21.02.14 |
to ... dziwne ale tu akurat TY jesteś SPOKO i nie masz sobie co zarzucać [small][color=#0033ff]no właśnie, jak zwykle mam rację [/color][/small] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 25/02/2014 19:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Chyba każdy ma taki okres w życiu , że słucha danego kawałka non toper . Gorzej by było , jakbym na full o 2 nad ranem włączała dyskografie Metallicy albo innego zespołu . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Alia |
Dodany dnia 26/02/2014 12:48
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Był taki moment, kiedy przez dłuższy czas słuchałam w pętli tego jednego kawałka: [youtube]lYFWyQggIa0[/youtube] |
|
|
nictakiego |
Dodany dnia 12/07/2020 08:08
|
Rozgrzewający się Postów: 47 Data rejestracji: 09.07.20 |
Nie potrafie zyc bez muzyki, tak bylo od malego i jest do dzis. Zawsze jestem kojarzona z wielkimi, czarnymi sluchawkami na uszach. Slucham rozne, raczej ciezsze sprawy ale tez i filmowo/teatralnie, alternatywnie. Lubie odkopywac teksty ktore kazdy spiewa automatycznie, bo sie staly wielkimi hitami - ja odkrywam w nich sens na nowo. Z muzyka przerabiam wszystkie emocje. |
|
Przeskocz do forum: |