Zobacz temat
Mam Efkę :: Nasze wątki :: Nasze wątki - część otwarta
[Gloria]Jeszcze będzie...
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 01/10/2011 10:46
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Gloria mam nadzieję, że Twoje obawy się nie sprawdzą, chodzi mi o ciążę, a co do ginekologa to zmień na pewno, ja mam za cenę teraz chyba wzrosła do 150 USG normalne i dopochwowe, cytologie+ badanie moczu no i badanie. Tyle kosztuje pierwsza wizyta potem płaci się połowę stałe pacjentki i zawsze USG jest [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Czader |
Dodany dnia 01/10/2011 18:04
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Gloria myślę o tym Twoim Teście i widziałem Cię na forum. Niezależnie od wyniku czy mogłabyś napisać co zostało ustalone ? Na czym stoisz ? |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 02/10/2011 21:52
|
Finiszujący Postów: 471 Data rejestracji: 21.03.11 |
Czader, nie widziałam wcześniej Twojego wpisu ale dałam już wczoraj odpowiedź w krzykaczce. Na razie umieram ze strachu przed jutrem |
|
|
Czader |
Dodany dnia 02/10/2011 21:59
|
Widziałem krzykaczkę, wiem że grzecznie łykasz luteinę, w końcu się doczekam tego testu, i tego wyniku Co Ty Masz Jutro ? ;-) Ja się tam nie boję, choć też będzie to rodzaj wyzwania ;-) |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 02/10/2011 22:24
|
Pierwszy dzień na uczelni No i drugi kierunek. Słowo daję, zginę przygnieciona stertą papierów, zaświadczeń etc. Trzeci raz maluję paznokcie i mi się psuje :/ |
|
|
Czader |
Dodany dnia 02/10/2011 22:31
|
[i]Trzeci raz maluję paznokcie i mi się psuje :/[/i] Obetnij nie będzie co malować Dasz radę, poradziłaś sobie z pierwszym, poradzisz i z drugim |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 03/10/2011 22:19
|
PRZEŻYŁAM!!!! Ale było ciężko. Edytowane przez Gloria dnia 04/10/2011 17:04 |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 06/10/2011 19:49
|
Trochę się u mnie posypało ... |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 06/10/2011 20:17
|
No więc chyba się przeliczyłam, co do siebie. Mam za sobą dopiero czwarty dzień roku akademickiego, a już nie wyrabiam... Dochodzę do wniosku, że podwójne studiowanie to nie był najlepszy pomysł. Są dni kiedy mam zajęcia od 8:00 (żeby dojechać na uczelnię na tę godzinę muszę wstać 5:45) do 20:00 (bez żadnego okienka). Kurcze, wiedziałam, że będzie ciężko, ale nie sądziłam, że aż tak...Zwłaszcza że wykładowcy przyzwyczajeni już 'wielokierunkowością' studentów, mają w głębokim poważaniu to, jak sobie radzę. Żadnych taryf ulgowych, a wręcz przeciwnie - bezwzględne wymagania ( "w końcu nikt pani nie zmusił do studiowania dwóch kierunków" ). Samych godzin na uczelni wychodzi mi ponad 30/tydzień, ale najgorsze są dojazdy. Z jednej uczelni na drugą jadę 40 minut (przy 'dobrych wiatrach' ), lub godzinę (korki). Rozważam: 1. rezygnację z macierzystego kierunku 2. urlop dziekański W głębi serca czuję, że to drugie może być dobrym rozwiązaniem ( -80 % stresu), zajęcia na psychologii póki co podobają mi się...nawet bardzo. Myślę, że to jest dziedzina, z którą mogłabym może kiedyś związać swoją pracę zawodową. A jednak żal mi tej polonistyki ( gdybym wytrwała jeszcze 2 lata...) bo doszły mi przedmioty specjalizacyjne (naprawdę super), poza tym tak ciężko pracowałam na I roku i żal mi po prostu swoich osiągnięć. Nie mówiąc już o totalnym poczucie przegranej. Wstyd mi jak patrzę na osoby studiujące po 3 kierunki naraz, wstyd mi, że nawaliłam.... Nie wiem, co robić. W zasadzie powinnam podjąć decyzję jak najszybciej, ale ciągle biję się z myślami. Psychicznie czuję się fatalnie (przemęczenie + stres ), ale jest mi jeszcze gorzej jak sobie uświadamiam tę słabość Edytowane przez Gloria dnia 06/10/2011 20:18 |
|
|
Inus |
Dodany dnia 06/10/2011 21:04
|
Finiszujący Postów: 405 Data rejestracji: 05.09.11 |
słabość?! Widzę, że masz straszne ambicje ale..dwa kierunki to naprawdę dużo..więc nie masz najmnijeszego powodu,żeby się obwiniać... Sproboj narazie troche tak pociagnac albo sproboj dziekanki ale nie rezygnuj ,a juz na pewno nie z macierzystego kierunku.. "Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był. I pozwól mi, pozwól mi, Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz." |
|
|
Rat |
Dodany dnia 06/10/2011 21:08
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
a rozmawiałaś z tymi co 3 kierunki ( po kiego ? oO ) robią ? mają swoje życie ? , nie sądzę . 2 kierunki - jeśli nie idzie , to jaki problem ? nakazane by 2 robić ? to już 1 nie wystarczy ? .... ekhm nadgorliwość gorsza od faszyzmu ponoć ... i się z tym zgadzam . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
teczacpt |
Dodany dnia 06/10/2011 21:10
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Gloria-podpisuje się pod Inus-nie rezygnuj,szkoda by było-z jednej strony kilku lat kierunku macierzystego z drugiej kierunku,który wybrałaś z pasji-być może dziekanka to niezły pomysł-a może indywidualny tok studiów,spróbuj popytać.
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Gloria |
Dodany dnia 06/10/2011 21:13
|
[quote][b]Inus napisał/a:[/b] nie rezygnuj ,a juz na pewno nie z macierzystego kierunku..[/quote] Inuś, dlaczego? [b]Rat[/b], wiem, wiem, nie ma przymusu żadnego. Tylko widzisz psychologia PÓKI CO podoba mi się, zajęcia są ciekawe, nie potrzebuję się 'zmuszać', żeby być skoncentrowaną na wykładzie, jak ma to miejsce na polonistyce. Ale z drugiej strony na polonistyce całkiem nieźle mi przecież poszło na I roku. Psychologów na rynku jest dziś przesyt, dlatego myślę, że warto by było mieć jakiś dodatkowy atut. Pisałam kiedyś, że rozważam pracę w reklamie, interesuje się copywritingiem a połączenie polonistyka (specjalizacja medialna)/psychologia wydaje się idealne... Nie wiem, jestem w kropce |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 06/10/2011 21:15
|
[b]Tęczo[/b], jestem dopiero na drugim roku na macierzystym kierunku więc z tymi "latami" bym nie przesadzała, to tylko rok na dobrą sprawę.. |
|
|
ef |
Dodany dnia 06/10/2011 21:20
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
Gloria, tylko że ci, którzy studiują te kilka kierunków nie chodzą na pewno na wszystkie zajęcia, a po drugie pewnie średnią też mają nieco niższą na tych studiach. na pierwszym i drugim roku jest zawsze najwięcej zajęć. potem już mniej. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 06/10/2011 22:19
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
Gloria, ja myślę, że absolutnie nie masz się za co obwiniać...odnoszę wrażenie, że masz problemy z perfekcjonizmem? Wszystko musi bić idealnie od początku do końca...Ja też mam z tym problem, więc rozumiem...ale nie zadręczaj się, może rzeczywiście weź tę dziekanką, skoro zależy ci na obu kierunkach...?
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 10/10/2011 18:24
|
No ok, postanowiłam przyjąć, że mam problem (który to już raz...) z nadmiernymi ambicjami. Podjęłam decyzję o urlopie dziekańskim na UW i poczułam się naprawdę...spokojnie. Tak, jakby z 80% strachu ode mnie odeszło. Niestety, gdy mówię ludziom, że biorę dziekankę to ludzie tego nie rozumieją. Dziwią się, dlaczego tak łatwo się poddaję. Dziś, jak spotkałam przypadkiem koleżankę z macierzystego kier. (nota bene studiującą 2 kierunki) i jak powiedziałam, że biorę urlop to spojrzała na mnie strasznie krzywo i powiedziała "No cóż, interesujące rozwiązanie" z jakąś litością w głosie, nie mogłam tego znieść. DLaczego jestem tak słaba? DLaczego znowu nawaliłam....??? |
|
|
musta |
Dodany dnia 10/10/2011 18:37
|
Finiszujący Postów: 323 Data rejestracji: 25.03.11 |
Dlaczego zaraz nawaliłaś? ja też miałam dziekankę i nie widzę w tym nic złego... lepiej wziąć dziekankę niż udawać, że wszystko jest ok i brać warunki albo zdawać na fart albo chodzić poprawiać poprawiać poprawiać.. Nie przejmuj się co ludzie powiedzą serio.. Jak patrzyłam na swój rok, to mi ręce opadły .. 70% tych ludzi dostanie potem magistra psychologii nie umiejąc nic, przechodzą ściągając i oszukując... Ważne, że decyzja była właściwa, bo poczułaś się lepiej.. [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
teczacpt |
Dodany dnia 10/10/2011 21:20
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Gloria-w końcu dziekanki wymyślono dla ludzi.Ktoś kto je wymyślił pewnie przewidział,że czasami inaczej się nie da.....
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Gloria |
Dodany dnia 10/10/2011 21:35
|
Owszem, tylko dlaczego inni potrafią studiować równolegle po kilka kierunków a ja nie? Dlaczego nie dałam rady? A właściwie - dlaczego nie dałam sobie nawet szansy? Wystarczyły trzy dni, żebym się zniechęciła, żebym utraciła wiarę w swoje siły. Fatalnie się czuję, zarówno psychicznie, jak i fizycznie Okresu nadal nie ma, zrobiłam szósty test ciążowy -negatywny Trzęsą mi się ręce i nogi, co chwilę łapię jakąś infekcję, a co najgorsze nie mogę się zmobilizować do wizyty u lekarza. Powód? Musiałabym wstac o 6 rano i wykonać telefon do przychodni studenckiej, co mnie w tej chwili kompletnie przerasta |
|
Przeskocz do forum: |