Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Ogólnie o psychiatrii
Strona 2 z 2: 12
|
Zaburzenia snu
|
|
no_name |
Dodany dnia 27/08/2010 11:31
|
Rozgrzewający się Postów: 17 Data rejestracji: 17.08.10 |
hmm, odnośnie problemów ze snem, to chyba również co nieco mogłabym napisać. zazwyczaj zasypiam koło 2 w nocy, a wstaję o 6. nie jestem zmęczona, w nocy nie potrafię zasypiać, muszę najpierw zmęczyć wzrok i myśli, by spokojnie zamknąć oczy i odpłynąć. |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 27/08/2010 13:50
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
Niestety u mnie też znowu pojawiły się zaburzenia snu. Dręczą mnie od około dwóch tygodni, a przez trzy miesiące miałam spokój...znowu pojawiły się koszmary i budzenie sie w nocy...nie znoszę tego, potem oczywiście wstaję zmęczona, ufff...
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
no_name |
Dodany dnia 27/08/2010 19:21
|
Rozgrzewający się Postów: 17 Data rejestracji: 17.08.10 |
właściwie to ja też od kilku tygodni jestem budzona przez koszmary. co dokładnie można w takiej sytuacji zrobić? |
|
|
Life |
Dodany dnia 27/08/2010 19:32
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Na moje zaburzenia snu pomagała odpowiednia higiena (snu). Stałe pory kładzenia się spać, wcześniejszy prysznic, wyciszenie się, np słuchanie muzyki ale niezbyt głośnej i raczej nie ostrego metalu. Czytanie przed snem, rysowanie. Po prostu dawałam ujście emocjom bezpośrednio przed zaśnięciem i to mi pomagało się wyciszyć. Regularne spanie 7 godzin, ok. A jak się pojawiały już koszmary, to nie ważne czy byłam wierząca, czy aktualnie ateistka, odmawianie zdrowasiek zawsze pomagało odgonić wszelkie zmory nocne i ponownie zasnąć. Choć bywały i takie dni, kiedy nawet tabletki nasenne nie skutkowały, ale to już szczególne przypadki [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
martyna |
Dodany dnia 04/07/2011 07:36
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
moje obserwacje: na lekach p/ depresyjnych śpię jak dziecko bez nich znowu pojawiły się białe noce to już zawsze tak będzie? Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/10/2013 07:05
|
hmm mam pytanie czy wiecie jak się pozbyć koszmarów sennych? nie zależnie od tego cz śpię na lekach czy bez jest tak samo.Pod koniec tyg jestem tak zmęczona że chodzę powłóczywszy nogami, bo od kilku tyg śpię ale nie odpoczywam przez koszmary , ciągle gdzieś biegnę, uciekam ,walczę ostatnio spadłam z łózka, nabiłam sobie siniaka o szafkę. Poszłam wczoraj na spacer nad Wisłę zawiesiłam się na 2 godz dopiero przypadkowy patrol policji mnie sprowadził na ziemię. nie daję rady tak dalej, a nie wiem jak się ich pozbyć. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Life |
Dodany dnia 26/10/2013 14:22
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Martyna, u mnie koszmary są związane ściśle z przezywaniem/ nie radzeniem sobie z emocjami. Mnie pomaga rozmowa i stawienie czoła problemom. Innej metody nie znam. Uciekasz przed czymś ? (mam na myśli życie, nie sen ) [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/10/2013 15:13
|
tak normalnie to nie uciekam staram się stawić czoło problemom na bieżąco i z dystansem, zazwyczaj uciekam przed kimś, słyszę głos a ja biegnę, czasem ktoś mnie łapie za ręce i wywraca i się budzę... Martwi mnie to o tyle, że jestem zmęczona a jakbym nie odpoczywała to źle sypiam. Dziś w nocy śniło mi się że przedzieram się przez dzunglę a osobami chorymi na nowotwory. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |