Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Strona 2 z 2: 12
|
Parę słów o mnie:)
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 10/01/2012 10:35
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Jeśli rozważasz psychoterapię przez skype (co moim zdaniem jest dobrym pomysłem jeśli nie masz innej możliwości) - to może przejrzyj oferty polskich terapeutów w Polsce? Choć w cenach się nie orientuję, to chyba jednak kwota podana bezpośrednio w złotówkach chyba będzie sympatyczniejsza dla Twojego portfela niż w funtach. |
|
|
milczek |
Dodany dnia 10/01/2012 12:07
|
Startujący Postów: 181 Data rejestracji: 06.01.12 |
Hmmm...w sumie to nie zastanawiałam się czy są w Polsce psychoterapeuci co prowadzą konsultację przez skype...dzięki za pomoc...potem poszukam
"Gdyby Młodość wiedziała...gdyby Starość mogła..." |
|
|
amelie23 |
Dodany dnia 13/02/2012 14:13
|
Startujący Postów: 105 Data rejestracji: 13.02.12 |
Witam wszystkich. Mój mąż ma CHAD. Chorobę zdiagnozowano po slubie aczkolwiek przed ślubem wylądowal w szpitalu, spędzil na oddziale psychiatrycznym ponad miesiąc i wówczas lekarz nie stwierdzil żadnej choroby, jedynie epizod psychotyczny... Jestesmy młodym malżeństwem. Rodzina męża wypiera chorobę nie pomagając mi w ogóle w tym temacie. Mąż narzeka do rodziny na mnie od kilku tygodni, jest w fazie manii...kłócimy się, jest mowa o rozwodzie itd. Jestem u kresu wytrzymałości. Nie wiem co robić, jak postepować z chorym, z jego rodzina? Ja prowadzę swoja firmę, bardzo dużo pracuję i nie jestem w stanie zajmowac się mężem....a może taki człowiek powinien miec przy sobie kogoś kto mógly się nim opiekować na codzień, spędzać z nim duzo czasu? Może ja nie jestem odpowiednia osobą dla niego? Amelie |
|
|
Czader |
Dodany dnia 13/02/2012 14:29
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[quote]Jestem u kresu wytrzymałości. Nie wiem co robić, jak postepować z chorym, z jego rodzina?[/quote] Cześć Amelie Czy mąż jest pod opieką psychiatry ? czy przyjmuje leki ? Czy chodzi na terapię ? Sama diagnoza to nie wszystko. Ty (dla samej siebie) możesz pomyśleć o jakimś psychologu. Pomaga popatrzeć na "problemy" z dystansu. [quote]Ja prowadzę swoja firmę, bardzo dużo pracuję i nie jestem w stanie zajmowac się mężem....a może taki człowiek powinien miec przy sobie kogoś kto mógly się nim opiekować na codzień, spędzać z nim duzo czasu? Może ja nie jestem odpowiednia osobą dla niego?[/quote] A Twoje "bardzo dużo pracuję" jest Twoją ucieczką w pracę czy po prostu potrzebą wynikającą z tego że "ktoś musi pracować" ? |
|
|
amelie23 |
Dodany dnia 13/02/2012 15:00
|
Startujący Postów: 105 Data rejestracji: 13.02.12 |
Tak, bierze leki, ma opiekę lekarską chociaż jutro dopiero dowiem się ( idę razem z nim do lekarza ) czy brał odpowiednie leki, czy był w kontakcie z lekarzem...prawdopodobnie lekarz przegapił jego zmianę fazy a ja ją zauwazyłam pare tygodni temu. Praca....i jedno i drugie. Z pewnością w pracę uciekam ale i pracuje bo muszę "robić" za 2. |
|
|
musta |
Dodany dnia 15/02/2012 09:48
|
Finiszujący Postów: 323 Data rejestracji: 25.03.11 |
Hej.. Proponuję, żebyś założyła swój wątek Powiem Ci od siebie.. że to pomaga. [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |