Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
O mnie
|
|
Karolina |
Dodany dnia 26/02/2021 12:36
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 26.02.21 |
Choruje na anoreksję od 2016 roku. Jako dziecko miałam nadwagę i chciałam zdrowo schudnąć. [hide]Z wagi ok 70 kg zeszłym do 50 . Jadłam zdrowo zawsze lubiłam gotować . Jednak w pewnym momencie zanika okres . Trafiłam do Matki Polki na endokrynolog z wagą 37.5 kg . Na przełomie 2016 2017 roku sama jakoś podniosła wagę do dobrej czyli około 50 kg przy 161cm jednak później znowu chciałam chudnąć. Dużo ćwiczyłam na siłowni i w domu[/hide]. [color=#cc0000](Ciach)[/color] W 2020 pojawiły się momenty napadowego objadania przez które sama już zgłosiłem się na Czechosłowacką psychicznie zmęczona chorobą .. ale nie przyjęli mnie i polecili warszawę.. to tak w skrócie bardzo dużym.. piszę to siedząc właśnie w klinice nerwic w Warszawie z której zostałam wypisana ponieważ spadłam z wagi ... i mam zbyt niskie BMI. Czynnik dyskwalifikujący minie dopiero po 3 latach więc tu nie mogę nawet złożyć dokumentów o przyjęcie . Zostałam z niczym .. z chorą głową bez pomocy . Mimo że tu byłam dalej ciągle się sprawdzam w lustrze liczę kroki nie dojadam. Piszę to a jednocześnie się z tym nie zgadzam i mam ochotę chudnąć Właśnie się dowiedziałam że mogę mieć rurkę z pokarmem Nie dam rady bez pomocy psychologa i placówki takiej jak ta. Teraz czekam na przeniesienie na oddział internistyczny i bardzo się boję Aktualnie dalej boję się przybrać.. dalej nie dopuszczam tych myśli .. boję się co będzie po wyjściu z internistycznego.. Edytowane przez sigma dnia 26/02/2021 14:48 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 26/02/2021 14:50
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
[color=#cc0000]Proszę zapoznać się z regulaminem forum. Podawanie jakichkolwiek informacji o wadze jest zabronione.[/color]
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Karolina |
Dodany dnia 26/02/2021 16:15
|
Przeprasza zapomniałam. Aktualnie okazało się że wracam do domu .m nie akceptuje tego że muszę tyć a jednocześnie pojawia się ochota żeby się obgadać że stresu i strachu .nie wiem co robić |
|
|
sigma |
Dodany dnia 27/02/2021 10:25
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Dostajesz możliwość pisania w pozostałych działach forum.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
martyna |
Dodany dnia 28/02/2021 10:29
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[quote]Aktualnie okazało się że wracam do domu .m nie akceptuje tego że muszę tyć a jednocześnie pojawia się ochota żeby się obgadać że stresu i strachu .nie wiem co robić[/quote] Witaj. Sama mam za sobą leczenie zaburzeń odżywiania, więc znane mi są emocje związane z leczeniem, jedzeniem. Czasem trzeba spaść na samo dno, własne dno by móc się odbić i zacząć leczyć. Jak sama nie będziesz chciała coś zmienić to nikt nie jest ci wstanie pomóc . Odwagi. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Karolina |
Dodany dnia 28/02/2021 11:36
|
Jestem w domu od wczoraj i mam ciągłe napady obżarstwa ... wszystko że wszystkim już nie wiem co robić. Czuję się tragicznie i mam wrażenie że już przytyłam . Ogólnie wyszło na to że ważę więcej niż ważna w szpitalu i że wypisanie mnie bezpodstawnie. Do tego miałam operacje na kostkę i tak naprawdę nie mogę długo chodzić a to jedyna opcja żeby się trochę poruszać. Pogadam w coraz większą depresję.. do tego siedzę z rodzicami w domu którzy totalnie nie rozumieją problemu . Powiedziałam że miałam napad i że mi niedobrze to powiedzieli ze trudno żeby i tak jeść... nie wiem co robić... wiem że nie mogę nie jeść ale jak patrzę na siebie teraz po tych napadach to chce mi się płakać i czuje rezygnację. I mam ochotę tylko leżeć i jeść co mam robić pomocy ... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 28/02/2021 12:04
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Ile masz lat?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Karolina |
Dodany dnia 28/02/2021 20:01
|
21. Aktualnie mam napady obżarstwa i mam wrażenie że tak już zostanie .. nie mogę przestać.. wszystko że strachu stresu zrezygnowania ... |
|
Przeskocz do forum: |