Zobacz temat
Mam Efkę :: Nasze wątki :: Nasze wątki - część otwarta
[Artystyczna Dusza] Moje JA
|
|
Czader |
Dodany dnia 19/03/2011 14:58
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Przydało by się więcej adminów :-) A może Kati wróci do Grupy Trzymającej Władzę ? ;-) |
|
|
martyna |
Dodany dnia 19/03/2011 14:59
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[quote]Patrz regulamin - kolejne złamanie będzie się wiązało z konsekwencjami[/quote] Makro a to było do kogo? Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Makro |
Dodany dnia 19/03/2011 15:18
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Do Artystyczna Dusza
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 19/03/2011 15:33
|
Medalista Postów: 711 Data rejestracji: 31.05.09 |
Rozumiem.Ale ja myślałam że z tymi kg to chodzi o odchudzanie a jeżeli ktoś przytyje to może o tym napisać.Postaram się więcej nie naruszać regulaminu.Nie miałam wcale na celu promowanie odchudzania ani nakłaniać kogoś do niego. To co mam pisać w takim razie że przytyłam i jest mi z tym super jak nie jest albo w ogóle o tym nie pisać? A to właśnie że napisałam o tych kg to stało się pod wpływem przeczytania pewnego wątku na forum. Edytowane przez Artystyczna Dusza dnia 19/03/2011 15:35 [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Perfidia |
Dodany dnia 19/03/2011 21:07
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Proponuję głęboki wdech i policzenie do 10. Chodzi o to, aby pisać tak, aby móc w miarę swobodnie opisać swoje samopoczucie, ale tak, aby nie prowokować innych do myślenia w trybie ED. Tzn. nie pisać "zjadłam tyle a tyle kcal", nie wyliczać co się zjadło przez cały dzień, bo takie informacje nie wnoszą nic do tematu, a mogą spowodować, że ktoś inny zacznie przeliczać ile zjadł, a stąd równią pochyłą do wyrzutów sumienia, itd. Tzn. nie pisać "przytyłam xx kg i jest mi z tym źle", ale np. "przytyłam i nie mogę sobie z tym poradzić". Informacja o tym ile ktoś przytył czy schudł absolutnie nic nie wnosi, a może nakręcać. Mam nadzieję, że wyjaśniłam problem w miarę zrozumiale. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 20/03/2011 01:34
|
Tak zrozumiałam!Dziękuję Perfidia
[b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 22/03/2011 08:27
|
Wczorajsza terapia-dobrze,że mogłam się spotkać z terapeutą.Nie było okazji aby powiedzieć o cotygodniowych spotkaniach.Rozmawialiśmy o jedzeniu...Ale mnie ten temat wnerwiał-zwłaszcza jak psycholog próbował mi narzucić pewien sposób postępowania.Za tydzień idę znowu. [u][b]Wnioski po terapii:[/b][/u] [b]-[/b]nie wolnomi się odchudzać-tak mówił psycholog-chyba wiem dlaczego-po prostu nie potrafię robić tego w zdrowy sposób [b]-[/b]powinnam postawić raczej na ruch-basen,rower,siłownię,biegi [b]-[/b]moja mania 1/2 roku temu dotyczyła odchudzania [b]-[/b]mam skłonności do manipulowania ludźmi-nawet psychologiem trochę wczoraj manipulowałam [b]-[/b]muszę postarać się o przyjęcie na klinikę [b]-[/b]chcę być zdrowa [b]-[/b]chcę wyleczyć się z zaburzeń jedzenia To chyba tyle na dziś [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Czader |
Dodany dnia 22/03/2011 08:29
|
Niezłe wnioski ;-) A swoją drogą wiosna idzie, cieplej się robi, to i o ten ruch wydaje się że powinno być łatwiej ;-) |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 22/03/2011 08:37
|
[quote][b]alechd napisał/a:[/b] Niezłe wnioski ;-) A swoją drogą wiosna idzie, cieplej się robi, to i o ten ruch wydaje się że powinno być łatwiej ;-) [/quote] Też tak myślę [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Lotta |
Dodany dnia 22/03/2011 09:26
|
Rozgrzewający się Postów: 43 Data rejestracji: 05.03.11 |
Ruch to zdrowie, pod warunkiem, że również on nie przerodzi się w obsesję. Twoje wnioski z terapii bardzo mi się podobają [i]What this world needs is a little wonder[/i] |
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 22/03/2011 10:04
|
No i skończył się mój huraoptymizm i duma ze swojego zachowania po rozmowie z doktorem z kliniki.Ech!Brak mi słów.Czuję się zmieszana z błotem
[b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Kati |
Dodany dnia 22/03/2011 10:09
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Opowiesz Duszyczko? |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 22/03/2011 10:13
|
Kati nie wiem może to nie jest aż taki poważny problem ale zadzwoniłam z zapytaniem czy nie zwolnił się jakiś wolny termin? doktor zapytał kiedy dzwoniłam odpowiedziałam że jakiś miesiąc temu odpowiedział doktor a ja pani mówiłam że ile się czeka? odpowiedziałam 6 miesięcy odpowiedział doktor to niech sobie pani sama odpowie na to pytanie i odłożył słuchawkę. W tym wszystkim to odłożenie słuchawki było najgorsze [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
ef |
Dodany dnia 22/03/2011 10:23
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
ojej, no ale przecież ktoś mógł zrezygnować, no różne rzeczy się zdarzają. Duszko, spróbuj się tym nie przejmować, może doktor miał po prostu gorszy dzień, to na pewno nie miał być atak skierowany do Ciebie. co nie zmienia faktu, że był nieprzyjemny i rozumiem, że możesz się czuć źle. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 23/03/2011 09:42
|
Dzisiaj -właściwie już wczoraj było lepiej.Na początku tylko przeżyłam szok.Jak ten doktor mógł sie wobec mnie tak się zachować.Ale co do Jego zachowania to tak twierdzę że to jedna wielka zagadka.Co trzeba zrobić i jak się zachowywać żeby dostać się na klinikę.Dzwonić źle nie dzwonić też źle.Czasami gubię się w tym wszystkim.Nie zmienia to jednak faktu,że zamiesiąc zadzwonię znowu,chociaż nie wiem czy strach nie weźmie góry i nie zadecyduje o tym aby czekac spokojnie 6 miesięcy.Nie wiem....
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 28/03/2011 18:31
|
Kolejna terapia???No nie wiem czy można tak nazwać 15 min.rozmowę....A to z racji zmian w harmonogramie pracy mojego terapeuty.Wszystko byłoby dobrze gdybym była wpisana na wtorki pewnie terapia byłaby bardziej regularna.Tymczasem to co zaproponował mi psycholog to jeden termin w kwietniu,jeden w maju i dwa w czerwcu.Może powinnam była powalczyć o częstsze terminy i takie miałam plany ale zostałam zaskoczona to raz a dwa to nie wiem czy powinnam upominać się o częstsze wizyty w ramach NFZ? Przecież są jeszcze inni pacjenci. Dzisiaj też czekając na wizytę poczułam się gorsza od dziewczynki,która weszła przede mną.Wydaje mi się że była chora na anoreksję.A ja poczułam się gorsza bo psycholog poprosił pierwszą tą dziewczynkę.A drugim powodem do zazdrości i złości było to że Ona jest szczupła.Chciałam o tym powiedzieć psychologowi ale On powiedział że nie mamy czasu dzisiaj i w sumie narzucił inny temat-temat aktywności fizycznej.Jak usłyszał,że nic się nie zmieniło zakończył szybko rozmowę-nie wiem tak jakby chciał mnie ukarać.Nie wiem...Przynajmniej ja to tak odebrałam:lezkawoku [b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Czader |
Dodany dnia 28/03/2011 18:40
|
[b][i].A ja poczułam się gorsza bo psycholog poprosił pierwszą tą dziewczynkę.A drugim powodem do zazdrości i złości było to że Ona jest szczupła.Chciałam o tym powiedzieć psychologowi ale On powiedział że nie mamy czasu dzisiaj i w sumie narzucił inny temat-temat aktywności fizycznej.[/i][/b] Artystyczna Duszo, opowiem Ci autentyczną historię która zdarzyła mi się w związku z wypadkiem mojej Mamy (złamana ręka, etc) Pojechaliśmy na zdjęcie gipsu. Grzecznie czekamy w poczekalni na pana doktora żeby obejrzał czy wszystko w porządku. W poczekalni siedzą "stare baby" i "młode siksy". Rzuciłem mimochodem (nie umiem się powstrzymywać ) że "młode będą dłużej, a stare będzie szybciej spławiał" - przyszedł pan doktor. Weszła młoda. 30 minut ją trzymał. Następna była stara, wyszła po 15 minutach, i taki stan rzeczy trwał. Jak widać, różni lekarze mają różne "zboczenia" Ja bym się tym nie przejmował ;-) Ważne że poruszył z Tobą temat aktywności fizycznej. |
|
|
Life |
Dodany dnia 28/03/2011 18:42
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
To trochę smutne to, co piszesz. Ja nie cierpię użerać się z NFZ-em i nie wyobrażam sobie terapii raz na miesiąc... Koniecznie musisz mu powiedzieć o swoich przeżyciach związanych z ostatnią sesją na następnym spotkaniu. Nie wiem co CI więcej napisać. Trzymaj się tam jakoś [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
york |
Dodany dnia 28/03/2011 19:44
|
Medalista Postów: 559 Data rejestracji: 15.12.10 |
Wystraszona a moze poszukaj innego osrodka moim zdaniem terapia raz na miesiac to nie jest terapia a raczej konsultacje. mi sie udalo znalezc na nFZ raz w tyg ale po pierwsze teramin o g 12 jest poza moim zasiegiem przynajmniej we wtorki a po drugie pani psych jakos nie przypadlami do gustu niestety
Są myśli, słowa nawet, które trzeba głośno wypowiedzieć, aby nas straszyć przestały |
|
|
york |
Dodany dnia 28/03/2011 19:47
|
Medalista Postów: 559 Data rejestracji: 15.12.10 |
przepraszam nie wystraszona ale artstyczna dzis juz nie mysle chyba
Są myśli, słowa nawet, które trzeba głośno wypowiedzieć, aby nas straszyć przestały |
|
Przeskocz do forum: |