Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
dobre momenty
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 22/04/2014 22:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Umówiłam się do ginekologa na 8 maja, a myślałam, że zawaliłam i będę czekać
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 24/04/2014 21:47
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
podanie o podwyzke rozpatrzone pozytywnie,nawet sie takiej podwyzki nie spodziewalam orzeczenie odebrane,st.niepeln.zostaje bez zmian na kolejne 2 lata. Mile spedzony czas z kolejanka i jej mezem |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 25/04/2014 09:58
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Bardzo się cieszę tajfunek, że wszystko poszło po Twojej myśli. I gratulacje z okazji podwyżki Wczoraj był dość niefajny dzień, ale jestem zadowolona, ponieważ: - ktoś zwrócił uwagę na moje samopoczucie i powiedział kilka ciepłych słów, miło było, że ktoś prawie obcy zdobył się na taki gest, - w porę się opanowałam i udało mi się nie być totalnie perfidną zołzą. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
bambi |
Dodany dnia 27/04/2014 20:11
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 27.04.14 |
Mimo, że listonosz przyniósł ją już kilka dni temu na adres mojej babci, to dopiero dziś dostałam w swoje łapki książkę, która ma mi pomóc w powrocie do zdrowia. Zaczęłam się w niej powolutku i ostrożnie zagłębiać. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 27/04/2014 23:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Zabawy na piłce To był dobry zakup, mam z tego sporo frajdy. Nawet jeśli obiektywnie nic mi to nie da, to turlanie się na piłce jest po prostu przyjemne A wczoraj do tego spotkanie towarzyskie, poznanie nowej osoby i spontaniczne robienie domowej pizzy karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 28/04/2014 14:00
|
spokojnie, bez pośpiechu pozałatwiałam swoje sprawy. A i słonko wyszło więc spacerek będzie udany |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 28/04/2014 22:21
|
dostałam zwrot z podatku, będzie czym szaleć na urlopie |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/05/2014 22:50
|
Zakupy z rodzicami. Kupiłam sobie dwie bardzo oryginalne tuniki, sukienkę i narzutkę I kijki do nordic walking, bo pomagałam mamie wybrać i stwierdziłam, że też chcę mieć takie profesjonalne, a nie byle jakie trekkingowe I długi spacer z mamą i z kijkami, uczyłam ją chodzić Edytowane przez sigma dnia 02/05/2014 22:56 karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 03/05/2014 11:45
|
dwa wspaniałe dni z Wiki u kolezanki w Krakowie Zwiedzanie rynku, koncert, spacery nad jeziorko, gra w piłkę,ping-pong,bilard |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 07/05/2014 19:22
|
zakupy: 2 biustonosze z H&M- uwielbiam tam je kupować, czuję się w nich bardzo komfortowo, a i ich trwałość jest duużo dłuższa niż z bazaru;buty- wygodne adidasy;majteczki,skarpetki dziś kierownik zgodził się abym miała płacone za nadgodziny, dyżury,a nie będę musiała ich wybierać. Nieźle będę mogła sobie przyrobić Dobra passa trwa |
|
|
sigma |
Dodany dnia 07/05/2014 21:42
|
Terapia, lubię takie sesje, gdy coś odkrywam Godzinny wieczorny spacer z kijkami. I moje mieszkanie doczekało się męskiej ręki - mam normalne światło w łazience, wymontowane niepotrzebne drzwiczki z mebli (ja sobie dziesięć śrubek sama wykręciłam, ale dwóch ostatnich żadnym sposobem nie umiałam... męska ręka też nie umiała, ale poradziła sobie, podważając i wyrywając drzwiczki ) i zamknięte okno I nowe łóżko i biurko To znaczy nie zupełnie nowe, ale inne, niż miałam A łóżko właściwie prawie nowe, kupione niecały rok temu i niewiele używane. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
sigma |
Dodany dnia 08/05/2014 19:09
|
Mój autystyk najgłębszy pierwszy raz wyszedł ze mną z domu, bez mamy Co prawda tylko na chwilę, poszliśmy porysować pod oknami kredą, ale to i tak jest wielkie wooow, jak mu proponowałam, to nie sądziłam, że to się uda karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 08/05/2014 21:14
|
Byłam u lekarza,wreszcie wiem na czym stoje. Przyejacham do cioci, znalazlysmy miejsce gdzie jutrobedemiala rozmowe (OREW). Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 08/05/2014 21:49
|
Ooo, ja bardzo chciałam pracować w OREWie... to znaczy dalej bym chciała, gdyby nie to, że na razie już nie szukam innej pracy Tym bardziej trzymam kciuki Spacer z kijkami - wyszłam z domu o 19:30 i miałam zrobić rundkę dookoła osiedla... ale mnie trochę poniosło i przeszłam 8,5 km Jak się zaczęło ściemniać, to się ocknęłam ze świadomością, że w obie strony mam mniej więcej tak samo daleko do najbliższej cywilizacji i przystanku, z którego mogłabym wrócić do domu... z tym że droga powrotna prowadzi przez las, więc sensowniej będzie iść dalej ale spoko, przyspieszyłam mocno i do kolejnej dzielnicy dotarłam akurat jak zaczynali latarnie zapalać karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 09/05/2014 18:36
|
Praca nie miała być w Orewie tylko w SdŚie.
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 10/05/2014 23:48
|
Popołudnie i wieczór na kameralnej imprezce, bardzo pozytywnie I poznałam kolejne dwie osoby, z jedną z nich szybko znalazłam wspólne tematy. I śpiewaliśmy Kaczmarskiego i Wójcickiego Nie sądziłam, że jeszcze mnie w życiu czekają imprezy, na których się śpiewa Oj, potrzebowałam czegoś takiego bardzo - dobrej zabawy w gronie fajnych ludzi, z którymi da się i powygłupiać, i sensownie porozmawiać. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 11/05/2014 11:03
|
wczoraj zaplanowalam wakacje ze znajomym w gorach stesknilam sie za gorami,teraz sobie moge pozwolic na taki wyjazd samo planowanie,bardzo przyjemne i ekacytujacespotkamy sie tam ze wspolnym znajomym ja i 2 mezczyzn,oj bedzie sie dzialo zaczelam czuc,ze zyje a co najwazniejsze to wszystko co mam zawdzieczam sobie i ciezkiej pracy jaka w to wlozylam.dotarlo to do mnie w piatek,tez przyjemne to bylo |
|
|
Rat |
Dodany dnia 11/05/2014 11:18
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]Tajfunek[/b] też bym w góry chciała , uwielbiam Na razie jest opcja nad morze ( nie byłam chyba z 20 lat ) . Mam nadzieje , tak się pozamieniać dyżurami bym mogła pojechać . co do dobrych momentów ....chwilowo zabrakło . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
tajfunek |
Dodany dnia 13/05/2014 05:07
|
Racik trzymam kciuki by wpad sie odbyl wczoraj ur w milym i przyjaznym gronie. Bylismy w kawiarni na dobrym ciachu i kawie pochwala terapeutki,ze bardzo dobrze sobie radze w obecnej sytuacji,staje sie coraz silniejsza i nie daje soba manipulowac. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 13/05/2014 12:25
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Tajfunek - super sobie radzisz ( i inni to zauważają ) , ale jak wiesz ... na laurach nie ma co spoczywać .... ciągnij dobrą passę jak najdłużej , to TYLKO Twoja zasługa - wychodzę z oddziału ortopedycznego ( a jakżeby ) .... i Pani ,która zajmuje się sprzątaniem terenu , jak mnie wyściskała , życzyła wszystkiego najlepszego - za wczorajszy dzień pielęgniarek . Grzecznie się uśmiecham , dziękuję i mówię , że to nie bardzo moje święto .... ale Pani uważała inaczej - wizyta u ortopedy w poradni ( wcześniejsza była na oddziale ortopedycznym) ... trzeba wykupić zastrzyki ....2-gi koniec miasta ( ja po nocce ... najchętniej widziałabym siebie w domu , a tu nagle kolega ratownik z przewozówki z Panią na kontrolę u ortopedy . Szybkie pytanie gdzie później jadą .... a gdzie chcesz ... i takim sposobem zastrzyki [tylko w 1 aptece w mieście można je dostać , sprowadzane z niemiec ) wykupione i dziś już jeden w kaletkę poszedł . Jeszcze tylko 4 . - wszystko ładnie ... ale autobus za 40 min ... zjawia się koleżanka, w księgowości musiała coś załatwić , oczywiście pogaduchy i text , podwiozę Ciebie do domu , przy okazji dłużej pogadamy - spoko ... jeśli to nie problem . Kilka fartów , ale jeden duży nie fart ... zabiegu na achillesie nie będzie , praca mi nie służy , na zwapnienia i ogólny rozpizdziel w ścięgnie nie pomoże nic poza rehabilitacją miesięczną w jakimś ośrodku . Jak "przy okazji" dyżuru , zapytałam , czy doktor zrobiłby mi USG ścięgna ... nie ma problemu ... jak je zobaczył ... powiedział tylko A fuj ... jakie brzydkie to ścięgno . To chyba wystarczy za puentę . Nie mniej dzień udany z uwagi na kilka zbiegów okoliczności , ułatwiających mi załatwienie leku i podwiezienie do domu [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Przeskocz do forum: |