Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia lękowe
Uzasadniony (chyba) lęk przed porzuceniem
|
|
Skyler |
Dodany dnia 22/11/2013 16:56
|
Rozgrzewający się Postów: 7 Data rejestracji: 22.11.13 |
Cały czas towarzyszy mi lęk dotyczący tego że mój chłopak mnie zostawi. Nie wynika to z tego że czuje sie jakaś głupia, brzydka czy bezwartościowa . Ma to jednak inne uzasadnienie. Już kiedyś to zrobił , zostawił mnie. W sumie byliśmy jeszcze wtedy małolaty , mieliśmy po 18 lat , chodziliśmy ze sobą pół roku po czym on oświadczył że mu sie znudziłam i mnie rzucił, nie zerwalismy jednak kontaktu i spotykalismy sie jako kumple. Teraz po paru latach powiedział że chce do mnie wrócić i spróbować jeszcze raz być razem, że sie zmienił i naobiecywał mi że teraz będzie inaczej, a ja że jednak ciągle do niego coś czułam zgodziłam się . No i zaczęły sie schody bo ja ciągle mam w głowie nasze pierwsze zerwanie i boję się że ono znów sie powtórzy że on znów zrobi mi jakis numer w stylu " znudziłaś mi sie wiec bye bye ) Jak mam z tym walczyc ? Jak mam sie tego lęku pozbyć ? |
|
|
ladydanger |
Dodany dnia 25/11/2013 14:00
|
Rozgrzewający się Postów: 7 Data rejestracji: 05.06.13 |
Ja również często miałam/mam takie obawy, że partner mnie zostawi. Mam chad i jestem dda, więc pomimo terapii wydaje mi się, że zawsze w jakimś tam stopniu będę czuła, że jest coś nie tak, nie warto mnie kochać etc.. Najprościej byłoby z nim o tym porozmawiać, o tym co czujesz. Ufasz mu w ogóle? Związek powinien dawać Ci szczęście i bezpieczeństwo, a nie cierpienie na lata |
|
|
bp |
Dodany dnia 08/03/2014 17:42
|
Rozgrzany Postów: 86 Data rejestracji: 24.01.13 |
Hey; Niestety nie mogę pomóc. Chcę powiedzieć, że to miło iż masz chłopaka. To ze go znów przyjęłaś, to już twoja decyzja: nie chcę tego komentować - wasze sprawy. Mogę jedynie powiedzieć,że mam kuzyna i on ma ciągle jakieś romanse mimo że jest żonaty. Nie oceniam tego. Ale chłopaków jest na pęczki, dziewczyn też, więc... |
|
|
Rat |
Dodany dnia 08/03/2014 17:53
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
Dlaczego ja , Trudne sprawy ? serio to piszesz ? .... przeczytaj swój post i się zastanów . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Przeskocz do forum: |