Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Depresja afektywna dwubiegunowa
|
|
Marcia |
Dodany dnia 11/01/2016 22:03
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 11.01.16 |
Witajcie , Jestem Marta mam 30 lat . 10 lat temu stwierdzono u mnie depresję afektywną dwubiegunową . Borykam się ze stanami depresyjnymi mania występuje u mnie gdy odstawiam leki . Zanim postawiono mi diagnozę rodzice leczyli mnie prywatnie u psychiatry pamiętam przepisywała ni wtedy p.doktor Rispolept ale po tym leku czułam się otępiała dużo spałam i po 5 m-c przerwałam leczenie a za 6 m-c trafiłam do szpitala psychiatrycznego z mani poddałam się leczeniu I za 3 m-c zostałam wypisana do domku Brałam leki prawie 3 lata i byłam pod kontrolą poradni zdrowia psychicznego na lekach czułam się dobrze ale na jednej z wizyt doktor powiedział że spróbujemy odstawić leki no i odstawiłam miedzy czasie poznałam chłopaka i się zakochałam ale choroba wróciła po 3 m-cach silna depresja wtedy bardzo wspierał mnie moja mama woziła mnie na wizyty do poradni pilnowała żebym wzięła leki . Stanęłam na nogi znowu leki ale pogodziłam się z tym zaakceptowałam . znowu nawiązałam kontakt z tym chłopakiem zaczęliśmy się spotykać tak na poważnie , zamieszkaliśmy razem oświadczył mi się potem okazało się że jestem w ciąży lekarz odstawił mi leki ciąża była zagrożona ale urodziłam 4 kg chłopczyka trochę choruje obecnie ma 4 latka niestety narzeczony zostawił nas i nie utrzymuje z nami kontaktu . mieszkam z synkiem u moich rodziców . nadal biorę leki ale często odczuwam smutek ..... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 11/01/2016 23:42
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Witaj, możesz pisać w innych działach forum. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Lilium |
Dodany dnia 12/01/2016 00:57
|
Rozgrzewający się Postów: 17 Data rejestracji: 01.01.16 |
cześć nie smutaj, masz dla kogo żyć, a Twój Synek na pewno woli jak mama sięuśmiecha |
|
|
KokiSordino |
Dodany dnia 14/10/2016 14:44
|
Rozgrzewający się Postów: 14 Data rejestracji: 14.10.16 |
Hej Przechodzimy praktycznie przez to samo; jeżeli chodzi o chorobę. Reszta to człowiek, a co człowiek to i inna historia. Pytanie; czy można tu pisać o tym jakie leki się przyjmuje? Pytam, bo chciałabym się wymienić opiniami co do skuteczności medykamentów...? |
|
|
Alia |
Dodany dnia 15/10/2016 09:47
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
[quote][b]KokiSordino napisał/a:[/b] Pytanie; czy można tu pisać o tym jakie leki się przyjmuje? Pytam, bo chciałabym się wymienić opiniami co do skuteczności medykamentów...?[/quote] Jest od tego podforum "Leki". Zanim założysz nowy temat, sprawdź, czy nie ma już wątku na temat leków, o których chcesz porozmawiać. |
|
Przeskocz do forum: |