Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
spotkania DDA
|
|
sailor_moon |
Dodany dnia 12/08/2014 23:13
|
Rozgrzany Postów: 96 Data rejestracji: 26.06.12 |
Witam, ostatnio moja terapeutka poleciła mi stronę o DDA, na której znalazłam informacje dotyczące spotkań dla osób z tym syndromem. Zastanawiałam się nad pójściem na mityng otwarty, ale zanim to zrobię, chciałabym się dowiedzieć od tych, którzy na takie spotkania uczęszczają lub uczęszczali, jakie są Wasze wrażenia wyniesione z takich spotkań, co o tym myślicie, czy są jakieś warunki dołączenia do grupy i ogólnie jak to mniej więcej wygląda tak z grubsza. Zastanawiam się też czy w przypadku dołączenia do grupy muszę rezygnować z terapii psychologicznej. chaos theory |
|
|
Bezimienna |
Dodany dnia 17/08/2014 16:58
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 28.05.14 |
Podłączam się pod pytanie. Jestem obecnie w terapii, chodzę prywatnie, ale znalazłam bezpłatną terapię DDA. Czy warto rezygnować z dotychczasowej terapii? Czy może uczestniczyć w dwóch na raz (to akurat nie wydaje mi się być dobrym pomysłem, ale może)? A może kontynuować terapię jak do tej pory i w ogóle nie zaczynać już nic nowego? Nie wiem co robić...
Edytowane przez Bezimienna dnia 17/08/2014 17:00 |
|
|
sigma |
Dodany dnia 17/08/2014 17:05
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Najlepiej - przedyskutować sprawę ze swoim psychoterapeutą. On powinien wiedzieć, czy bardziej korzystnie będzie w tym momencie przerwać terapię (choć przerywanie niezakończonej terapii rzadko bywa korzystne), zostać w indywidualnej czy połączyć indywidualną i grupową (czasem się to praktykuje, jeśli osoby prowadzące obie terapie uznają, że tak będzie korzystnie dla pacjenta)
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Bezimienna |
Dodany dnia 17/08/2014 17:27
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 28.05.14 |
Dziękuję, sigma, w takim razie porozmawiam z terapeutką i zobaczymy co uda się ustalić.
Edytowane przez Bezimienna dnia 17/08/2014 17:27 |
|
|
Olivia |
Dodany dnia 09/09/2014 17:37
|
Finiszujący Postów: 299 Data rejestracji: 06.09.14 |
Witam, Mam pytanie na temat terapii ,chciała bym chodzić na zajęcia grupowe DDA czy są one na NFZ? Chciałabym również chodzić do psychoterapeuty solo , czy jest możliwe połączenie w czasie tych dwóch terapii? Czy psychoterapeuta też będzie na NZF? Mieszkam w Katowicach może ktoś coś wie? duże miasto okolice też wchodzą w gre. NIe wiem co mam zrobić gdzie sie zapisać jestem w totalnej rozsypce długo tak nie wytrzymam muszę coś zrobić nowe leki mam dopiero od niedawna i nic jeszcze nie dają. A nie mam rodziny nikigo komu mogla bym to wszystko powiedzieć ,zostajecie mi tylko wy- ludzie znający się na rzeczy. [color=#669933]Everybody has someone that hates on you because you have something they want.[/color] |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 28/03/2015 18:59
|
Rozgrzewający się Postów: 24 Data rejestracji: 25.03.15 |
Sama jestem ciekawa jak to jest z terapia DDA ? U mnie w sąsiedniej parafii jest taka grupa , czy takie grupowe spotkania maja sens ? Działają? Czy na NFZ też można się dostać u terapeuty? |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 29/03/2015 00:24
|
Medalista Postów: 542 Data rejestracji: 27.04.13 |
można pójść na mityng DDA i jest to darmowe ,ale nie ma tam terapeuty tylko są osoby ,które mają podobne doświadzenia i się ,czy pomaga myśle,że daje obraz tego skąd sie bierze poczucie gorszości albo wzrasta świadomośc jaką odgrywało się rolę w domu alkoholowym,ja chodziłam ,ale najlepiej pójśc i samemu się przekonać co do terapii pod kątem DDA kilku moich znajomych przeszło i naprawdę daje to super efekty ,takie terapie są dostępne na NFZ ,nalepiej zgłosić się do Poradni Uzależnienia i Współuzależnienia i można tam uzyskać szczegółowe informacje " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Alinka |
Dodany dnia 29/03/2015 09:54
|
Rozgrzewający się Postów: 24 Data rejestracji: 25.03.15 |
Dzięki |
|
|
Em |
Dodany dnia 25/03/2021 22:04
|
Finiszujący Postów: 222 Data rejestracji: 10.01.12 |
Czy moglibyście mi pomóc znaleźć terapię online darmową lub na NFZ? Myślę o grupowej. Mam zdiagnozowany DDA, alkoholizm, depresję, PTSD, zaburzenia odżywiania. Więc interesuje mnie każda grupa. |
|
Przeskocz do forum: |