22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
3 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia odżywiania
 Drukuj temat
Czuje ,ze gasne.....
gosia33
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 14:24
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 23.07.11

witam wszystkie dziewczyny. Moj problem trwa juz 10 lat wiec jestem ju nie chlubna weteranką.Przez ten czas choroba zrujnowała całe moje zycie zabrała mi godnosc radosc zycia energie i optymizm.Najpierw anoreksja schudłam [color=#ff0033][ciach][/color] w ciagu 6 mc .Potem urodziłam dziecko i wkradła sie bulimia potem znowu anoreksja schudłam [color=#ff0000][ciach][/color] potem urodziłam drugie dziecko miałam bulimie i mam ja do dziś .Niestety czuje ze mój koszmar anoreksji wraca teraz znowu.Czuje jedyna radosc z tego ... ze jestem głodna przeciez to chore ale mam taka satysfakcje !!.Jestem typowa bulimiczką napady złosci , i te krótkotrwałe chwile ulgi podczas jedzenia .Mój maz na pocżatku choroby czyli 10lat temu próbował mi pomoc.Niestety nie udało sie.Potem nasz zwiazek zaczoł sie sypac,.Nie interesował sie juz mną jako kobietą nie dawał mi poczucia ze jestem dla niego wazna ,wszystko zaczeło sie rozpadac.Znalazłam pocieszyciela ale to droga do nikąd .Dołozyło mi straszne poczucie winy i nie moge z tego wybrnąc.Czuje sie strasznie samotna ,miesiac temu dowiedziłam sie ze maz przez ostatnie 7 lat zadłuzał nas i zostawił nas z dnia na dzien bez zadnych pieniedzy. Swiat mi sie zawalił.Jestem 5 w kolejnosci - najpierw jest tesciowa tesc siostra potem jego dzieci a potem ja ..... jego zona.Nie moge uniesc tego ciezaru .Moje zycie straciło sens .Tylko te dzieci -sa dla mnie wazne.I własnie ...cos sie w głowie poprzestawiało .Wróciły natretne mysli -jedzenie jest złe ! Musisz siebie ukarac za to wszytsko !Tu wcale nie chodzi o wygląd nie chce byc szczupła - ja wcale nie chce patrzec nawet na siebie w lustro -nie nawidze tego.
Boje sie anoreksji - lezenia pod kroplówkami ,osłabienia ale z drugiej strony czuje ze moj czas dobiega juz konca ze juz nic nie zrobie w zyciu wiec kusi mnie poddanie sie tej sytuacji -nie zalezy mi na zyciu .

[color=#ff0033]Korekty by Admin - zapraszam do regulaminu[/color]
Edytowane przez Makro dnia 23/07/2011 14:26

Makro
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 15:08
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

Trochę chaosu się wkradło w twoją opowieść. A leczysz się? Bo tej informacji nie dostrzegłem.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
verdemia
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 15:25
Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 29.07.09

witaj Gosia!
Troszkę spadło na ciebie...ale ze wsyzstkiego da sie wyjść. Masz dzieci jak pisałaś, kochasz najbardziej na świecie, masz dla kogo żyć i dla kogo walczyć o siebie. Chodzisz do psychiatry? Na terapię? To, że w tym momencie poddajesz się chorobie to nie oznacza, ze tak musi być zawsze. Terapia to cięzka praca, ale jeśli będziesz chciała to przyniesie efekty, a w lepszym zdrowiu psychicznym można lepiej żyć i radzić sobie z całą resztą.

gosia33
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 16:19
Rozgrzewający się

Leczyłam sie ale bez skutecznie jak dotad.Obecnie nie lecze sie.Wydaje mi sie ze juz za pózno i nawet nie wiem jakbym funkcjonowała i czy w ogóle mozliwe.Do obecnego stanu rzeczy sie przyzwyczaiłam na tyle ze jest to czescia mnie jakby.Moje dzieci sa naprawde fajnie i potrzebuja mnie tak jak kazdy maluszek mamy.Tylko to mnie przerasta jak mozna sie usmiechac i miec energie skoro wszystko wydaje mi sie smutne i ....kolejne wyrzuty sumienia nie jestem dobra mama skoro nie potrafie usmiechac sie -błedne kołoSad

verdemia
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 16:23
Złoty Forumowicz

Leczenie zaburzeń psychicznych jest możliwe tylko jak się samemu bardzo chce. To, że było bezskuteczne nie oznacza, że nie warto próbować dalej. Czas przerwać to błędne koło...

sensitivechild
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 17:02
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 04.12.10

Witaj Gosia!
Masz dla kogo żyć... To co się z Tobą dzieje to są stany chorobowe, nad tym być może nie za bardzo możesz zapanować. Od Ciebie jednak zależy, co z tym zrobisz, a możesz wiele, chcąc się leczyć. Twoje Dzieci na to zasługują. TY na to zasługujesz
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color]
[b][color=#ff9900]
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić,

gosia33
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 17:25
Rozgrzewający się

wiecie , ciesze sie ze mnie nie wyśmialiście to miłe , ogólnie od 7 lat siedze w mieszkaniu wiec nie mam kontaktu z ludzmi na codzien wiec tym bardziej miło ze spotykam sie z pozytywnym odzewem.
Lepiej pisac .Dla mnie jest to tak skryty problem ze całabym spłoneła jakbym powiedziała komuś otwarcie face to face ze mam bulimie/anoreksje.Przyjmuje to jako moja porazke, słabosc .Psycholog czy psychiatra dla mnie jak uwazacie

sensitivechild
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 17:31
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 04.12.10

Może lepiej, jak się wypowie osoba bardziej kompetentna, ale wydaje mi się, że mogłabyś iść do psychologa i to on zobaczy, czy jest potrzebna wizyta psychiatryczna... albo odwrotnie. W końcu to specjaliści i będą wiedzieć, co dla Ciebie jest najlepsze. Także pewnie bez większej różnicy do kogo, ważne, żeby do specjalistyWink
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color]
[b][color=#ff9900]
"-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić,

verdemia
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 18:26
Złoty Forumowicz

Ja ogólnie uważam, że zaczyna się od psychiatry.

Nadzieja
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 19:19
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 20.08.08

Witaj GosiuBuziak
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany."
Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color]

hadassa
#11 Drukuj posta
Dodany dnia 23/07/2011 21:22
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 13.03.10

Witaj Gosiu...Smile
Faktycznie dużo na ciebie spadło...Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie, ale żeby twoje życie zmieniło się na lepsze MUSISZ podjąc leczenie. Z tego co zawsze słyszałam najpierw idzie się do psychiatry. Ja leczę się i u psychiatry i chodzę na terapię. Mam dwubiegunewkę, jestem uzalezniona od alkoholu i jeszcze jestem DDA...trochę tego jest...każdy z nas tutaj ma niemały bagaż, więc możesz liczyć na zrozumienie...
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie
moje prawo, to jest pańskie lewo.
Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...)
Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color]

teczacpt
#12 Drukuj posta
Dodany dnia 24/07/2011 04:08
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 13.08.10

Gosiu napewno i psycholog i psychiatra.Psychiatra ustawi Cię na lekach -jeśli to będzie konieczne,a psycholog lub terapeuta zajmie się całą resztą.Smile
Tęcza

[color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color]

www.teczacpt.pl
Przeskocz do forum: