Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia osobowości
depersonalizacja
|
|
@gnieszka |
Dodany dnia 31/01/2010 15:37
|
Finiszujący Postów: 222 Data rejestracji: 20.04.09 |
Skąd właściwie bierze się depersonalizacja co z nią zrobić i czy to na pewno to co ja mam: a u mnie jest tak, że wszystko zaczyna sie wydawać mniej realne a ja czuje się jakbym latała jakby moje ciało było jakieś mniej realne jakbym widziała siebie z boku 'Już ci nigdy nie uwierzę iskiereczko mała. Najpierw błyśniesz, potem zgaśniesz, ot i bajka cała.' |
|
|
Makro |
Dodany dnia 31/01/2010 17:27
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Nie wnikając czy to co odczuwasz jest rzeczywiście depersonalizacją: z reguły się ten objaw kojarzy z psychozą, jednak w odmiennej postaci zdecydowanie częściej występuje w zaburzeniach lękowych.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
@gnieszka |
Dodany dnia 31/01/2010 18:09
|
Finiszujący Postów: 222 Data rejestracji: 20.04.09 |
Też nie wiem czy to to Ale jak wiesz jak się czyta o jakichś zaburzeniach to zaraz dostrzega się u siebie ich objawy. W każdym razie to dziwne uczucie, nie zawsze do końca doprecyzowane. No i myślę, że ono właśnie wywołane jest niepewnością i lękiem. 'Już ci nigdy nie uwierzę iskiereczko mała. Najpierw błyśniesz, potem zgaśniesz, ot i bajka cała.' |
|
Przeskocz do forum: |