Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Po raz pierwszy
|
|
cochad |
Dodany dnia 18/06/2016 20:32
|
Rozgrzewający się Postów: 7 Data rejestracji: 18.06.16 |
Od kilku tygodni szukam każdej informacji na temat chad, od chwili kiedy potwierdzono diagnozę u mojej kilkunastoletniej córki. Od lutego nasza rodzina jest w pełnej rozsypce, obecnie próbujemy się pozbierać. Za nami pytania, dlaczego? Teraz zastanawiamy się - co dalej? Pozdrawiam serdecznie. Kira |
|
|
martyna |
Dodany dnia 19/06/2016 07:58
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Witaj. Jest tutaj sporo informacji o CHAD , warto tez porozmawiac i leczącymi Twoją córkę to najlepsze zrodlo informacji. Moze poszukaj grup wsparcia w swoim miescie. Pozdrawiam Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Alia |
Dodany dnia 19/06/2016 10:36
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Witaj, od tej pory możesz pisać w innych dostępnych działach forum. |
|
|
kwiatek4 |
Dodany dnia 19/06/2016 16:16
|
Rozgrzany Postów: 70 Data rejestracji: 06.01.15 |
Witaj Kira!Na pewno na tym forum znajdziesz sporo wpisów chorych na chad jak i ich najbliższych...Diagnoza Chad to trudne wyzwanie dla rodziny,na pewno na początku ciężko jest się oswoić z tą choroba ,co prawda u każdego chorego może ona przebiegać w nieco inaczej ale charakterystyczne to tzw."górki"i dołki (manie i depresje).Ważna jest farmakologia ,regularne wizyty u psychiatry,czsami hospitalizacja,absolutnie niewskazany alkohol i środki psychoaktywne!!Zdaję sobie sprawę ,że dla rodziny to duże wyzwanie (byłam żoną chadowca) by wspierać chorego ale walka o wyzdrowienie swojego dziecka jest priorytetem dla każdej matki....Tak jak napisała Martyna czasami potrzebne mogą być grupy wsparcia aby móc samemu się pozbierać i nabrać sił....może być przydatny psycholog...Trzeba się oswoić z myślą ,że pojawiła się choroba i konstruktywnie walczyć,wiem nie jest to proste !!Wierzę,że jako rodzina podejmiecie to wezwanieSerdecznie pozdrawiam
"Kochać kogoś ,to przede wszystkim pozwalać mu na to,żeby był,jaki jest." |
|
|
cochad |
Dodany dnia 19/06/2016 20:42
|
Rozgrzewający się Postów: 7 Data rejestracji: 18.06.16 |
Bardzo Wam dziękuję za serdeczne powitanie. Informacje od lekarza prowadzącego mam skąpe.Mała przebywa obecnie na oddziale psychiatrycznym, od pięciu tygodniu próbują ją ustabilizować farmakologicznie, niestety z miernym skutkiem, gdyż stężenie litu jest niewystarczające. Na grupę wsparcia, póki co nie znajdę czasu ( praca zawodowa, odwiedziny dziecka w szpitalu, dom - mąż, starsza córka ) ale rodzina - cała, objęta zostanie pomocą psychologiczną i psychoterapeutyczną - czekam na dniach na wyznaczenie pierwszego terminu wizyty. Myślę, że choroba dziecka, to nie tylko wyzwanie, ale przewartościowanie całego dotychczasowego życia. Jak się odnajdziemy w nowej rzeczywistości, z życiem na co dzień z dzieckiem z chad, tego jeszcze nie wiem, ale po ostatnich wydarzeniach z Małą, namiastką już zostaliśmy doświadczeni. Pozdrawiam gorąco. |
|
|
kwiatek4 |
Dodany dnia 20/06/2016 17:52
|
Rozgrzany Postów: 70 Data rejestracji: 06.01.15 |
Witaj Kira!Fajnie ,że będziecie mieli wsparcie psychologiczne to na pewno pomoże całej rodzinie !Twoja córka jest w szpitalu to ma fachową opiekę lekarską to najważniejsze ! Zdaję sobie sprawę ,że nie jest Wam lekko jako rodzinie w obliczu tego co Was spotkało ale takie są historie ludzkie.....Tutaj na forum jest wiele takich historii....Ciężkie doświadczenia losowe przewartościowują niewątpliwie całe życie ,to prawda ...Ja w trudnych momentach życia stosuję dewizę:"Co nas nie zabije ,to nas wzmocni" Czego i Tobie życzę mając nadzieję na oswajanie się z problemem i powolnymi kroczkami wychodzenie na prostą Gorąco pozdrawiam ,życząc sił i wytrwałości
"Kochać kogoś ,to przede wszystkim pozwalać mu na to,żeby był,jaki jest." |
|
Przeskocz do forum: |