Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Ogólnie o psychiatrii
halucynacje przysenne
|
|
ploion |
Dodany dnia 11/03/2016 19:08
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
Zaczęło się około jesieni zeszłego roku. Najpierw omamy słuchowe przy zasypianiu, sporadycznie - raz, dwa razy w ciągu 2 tygodni. Potem zanikły, tak że zupełnie o tym zapomniałam, ale teraz znowu wróciły i mam pojawiają się dużo częściej: słuchowe przy zasypianiu da się wytrzymac, najgorsze są wzrokowe. Te ostatnie zazwyczaj gdy się budzę po południowej drzemce. Są bardzo realne, otwieram oczy i widzę jednego mężczyznę przy balkonie, zamknę i znów otworzę - widzę mężczyznę, który zaczyna się nade mną pochylac. Dzisiaj to w ogóle przegięcie: otwieram oczy i widzę twarz mojego chłopaka, która mówi mi okropne rzeczy... wiem że to halucynacja i próbuję odepchnąc tę "postac" ręką, ale nie znika. Zastanawiam się czy to leki wywołują takie skutki uboczne czy to już się kwalifikuje jako zaburzenia snu [color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
|
Sandra |
Dodany dnia 13/11/2016 17:01
|
Finiszujący Postów: 296 Data rejestracji: 23.10.16 |
Ja lunatykuję. Nie można mnie uspokoić.Rozmawiam logicznie,ale jestem przy tym agresywna. Rano niczego nie pamiętam. |
|
|
ploion |
Dodany dnia 14/11/2016 12:56
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
Zapomniałam, że założyłam ten temat W międzyczasie zmieniłam leki. Halucynacje to taki skutek uboczny mirzatapiny.
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
Przeskocz do forum: |