Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia lękowe
Lęk o przyszłość czyli moje czarnowidztwo
|
|
Skyler |
Dodany dnia 22/11/2013 16:47
|
Rozgrzewający się Postów: 7 Data rejestracji: 22.11.13 |
Od pewnego czasu dopadają mnie lęki o moją przyszłość. Wszystko widzę w czarnych barwach. Boję się że nie skończę studiów ( mam już licencjat obroniony na 5 , teraz przez rok robię technika administracji i różne kursy pedagogiczne oraz chodzę na wolontariat, odkładam pieniądze w przyszłym roku planuje wyjechac na mgr ) jednak ciągle myśle że mi sie nie powiedzie że tego mgr nie zrobię choć nic na to nie wskazuje bo dostać dostanę sie bez problemu z średnią 5,0 , pieniądze na mieszkanie w innym miescie tez powoli zbieram no wiec czemu miałoby sie nie udac ? Nie wiem ale się boję. Boję sie tez że chlopak mnie zostawi i bede zupelnie sama . Nie mam podstaw do obaw bo on mowi ciągle ze jestesmy razem , piszemy ze sobą (jedyny problem to to że ja mieszkam w naszym rodzinnym miescie a on wyjechał do wiekszego do pracy i rzadko sie widujemy) no i ja sie boje choc że moze przez tą odleglosc on mnie zostawi ? Boje sie tez ze nie znajde pracy choc na studiach mialam same 5 i na praktykach mnie chwalono że bardzo dobrze sobie radze. Boję się że moje życia bedzie zupełną porażką i katastrofą ! Nie wiem moze jestem zbyt ambitna i perfekcyjna . Skąd sie biorą te lęki ? Też takie macie ? |
|
|
Lindsay |
Dodany dnia 06/01/2014 14:52
|
Rozgrzewający się Postów: 4 Data rejestracji: 02.01.14 |
Coś o strachu wiem i wiesz co? To śmieszne, ale czasami wydaje mi się, że jestem uzależniona od "bania się". Kiedy się nie boję, a są to rzadkie momenty, wydaje mi się, że tracę jakąś kontrolę, i myślę, że dzięki strachowi tylko udaje mi się jakoś pchać ten wózek do przodu. Aczkolwiek w przeciwieństwie do Ciebie nie mam żadnych osiągnięć. Dodatkowo boję się ludzi, a pracuję w sklepie branżowym, gdzie codziennie przychodzą ludzie i oczekują pomocy. Boję się nieustannie i martwię i przez to tracę dużo sił. W sumie nie jestem w stanie tego przezwyciężyć sama. Fobia społeczna, mój koszmar, który dopada znienacka. Nie zawsze jest tak, że się boję ludzi. Zazwyczaj staram się ciągle myśleć o czymś innym co może odwrócić moją uwagę. Ale to też jest krótkotrwałe. To wszystko jest jak jeden wielki zegar bez wskazówek, który raz przyspiesza raz zwalnia w procesie tworzenia u mnie lęków i chorobliwych myśli. |
|
|
Rat |
Dodany dnia 30/01/2014 13:51
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]Skyler[/b] myślę ,że warsztaty/terapia o poczuciu własnej wartości bardzo by Ci się przydały . Tylko nie takie 3 dniowe ( weekendowe) ... Chociaż nie powiem , że i na początek takie byłyby super , poznałabyś mechanizm dlaczego tak jest , na pewno super ludzi byś poznała ( grupowa terapia przeraża , ale chyba wszystkich na takiej terapii to paraliżuje ). Do tej pory mam z 4 osobami kontakt ... u mnie w poradni były i są tylko właśnie takie 3 dniowe sesje , ale może u Ciebie byłoby inaczej ... popytaj . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
bp |
Dodany dnia 21/02/2015 15:35
|
Rozgrzany Postów: 86 Data rejestracji: 24.01.13 |
cz, Weszlem na twoj post/temat bo też się boję o swoją przyszłość ( boję się też ludzi, relacji z nimi - co jest już kompletnym szaleństwem - a jak utrudnia życie...) Droga Skyler, masz tak wiele: jestes mloda, masz chłopaka, mądrą głowę, dobry zawód - administracja. O ile znasz język możesz wyjechać za granicę lub starać się o pracę tu. Jeśli to twoję zdjęcie to też po prostu jesteś ładna. Jednym słowem wszystko przed tobą. Lęki przed przeszłością w takim kraju to normalka. Przecież wszysko idzie na dno. Wszystko. Ja też boję się o swoją przyszłość. Nie wiem czy znajdę pracę, jak sobię będę radzil sam. Myślę, że taki chłopak jak twoj może być/ i może jestem staroświecki ( nie wydaje mi się) powinien być podporą w twoich obawach - chyba mu ufasz? Edytowane przez RedKate dnia 21/02/2015 21:23 |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 21/02/2015 21:15
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
[color=#009900]Bp, regulamin się kłania, posty nie mogą się składać z samych emotikonek, poza tym nie piszemy dwóch postów pod sobą, należy korzystać z opcji "edytuj". Połączyłam zatem oba posty. [/color] Po drugie, Skyler ostatni raz logowała się jakieś 1,5 roku temu i wtedy też powstał ten post, więc wątpię, abyś otrzymał odpowiedź. Edytowane przez RedKate dnia 21/02/2015 21:25 [color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
Przeskocz do forum: |