22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
3 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
 Drukuj temat
Powrót do "starej" terapeutki
Energetyczna
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 13/10/2013 18:30
Awatar

Medalista

Data rejestracji: 27.04.13

Chciałabym wrócić do terapeutki do ,której chodziłam prawie 3 lata temu.Chodziłam do niej pół roku , czy ktoś z was miał/a może podobne doświadczenia i chciałby się z nimi podzielić.

Trochę się boję.
Edytowane przez Energetyczna dnia 13/10/2013 18:30
" Ko­bieta jest or­ga­niz­mem ul­tra­dos­ko­nałym. Pot­ra­fi się re­gene­rować po ek­stre­mal­nie ciężkich doświad­cze­niach. Przet­rwa wszystko. "

ola1992
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 13/10/2013 21:41
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 04.10.13

Heh wiesz, że ja przerwałam terapię na jeden dzień. Myślę, że warto wrócić jeśli ta terapeutka Ci odpowiada. Nie ma się czego bać, jeśli jej potzrebujesz to wracajSmile

derry
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 13/10/2013 23:09
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 08.12.12

Jeżeli jest taka możliwość i czujesz, że chcesz wrócić, a co najważniejsze ten powrót ma Ci w czymś pomóc to wracaj. Smile Nie znam się, ale nie wydaję mi się aby było to coś złego. Smile
[small]Przetrwanie kupuje się niewinnością, Rodzisz się obficie obdarzony niewinnością i zerową wiedzą na temat metod przetrwania, a resztę życia spędzasz na przehandlowaniu jednego za drugie.[color=#999999][/color][/small]

http://nessowa.blogspot.com/
Jaskolka
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 14/10/2013 00:16
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 13.10.10

Jako że mnie też w tym temacie ostatnio wątpliwości dopadają, to cieszę się, że powstał wątek (jakoś nie wyszło mi naspamienie u siebie w wątku).

Jaki wybór ma terapeutka odnośnie prowadzenia/nieprowadzenia mi terapii na NFZ? Tzn. czy system jej pozwala, no. Bo z jednej strony, nie chciałabym jej postawić przed faktem dokonanym: "Dzień dobry, to znowu ja...", a z drugiej - czy sms z pytaniem wcześniej wchodzi w grę? (a może za bardzo pilnuję tego nienadużywania numeru...)

Klara
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 14/10/2013 00:54
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 16.04.12

Jaskolka a nie sa do niej jakies specjalne zapisy np. przez psychiatre? Czy tak po prostu masz skierowanie i idziesz gdzie chcesz?
Wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja

Pogodna
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 14/10/2013 05:13
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 23.06.10

Ja wrocilam po zakonczonej terapii i nawrocie stanow lekowych psychiatra poradzil wrocic na terapie. Wiec poszlam co terapeuty i powiedzialam o tm ibez problemu mnie przyjal na kolejny rok.
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać.

Energetyczna
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 14/10/2013 09:38
Awatar

Medalista

Data rejestracji: 27.04.13

ja chcę przez to u niej bo dobrze ją wspominam, z tego co pamiętam rozstałysmy sie w normalny sposób, a co mnie zszokowało ,ona wiedziała o wielu rzeczach jakie przeszłam zanim jak do tego doszłam ,zajmuje sie borderline, traumami, zaburzeniami seksualnymi wiec to co chce robic i co jest dla mnie trudne, chce isc do niej prywanie a przy okazji zapisac sie gdzies na nfz

" Ko­bieta jest or­ga­niz­mem ul­tra­dos­ko­nałym. Pot­ra­fi się re­gene­rować po ek­stre­mal­nie ciężkich doświad­cze­niach. Przet­rwa wszystko. "

Jaskolka
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 14/10/2013 20:06
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 13.10.10

Klara, jest przez psychiatrę, ale kwestię ogarniania skierowania zostawiam na później (lekarz... tak, ponad rok temu, ale jednocześnie także ponad rok od mojego przerwania terapii... stwierdził, że "ma pani w dokumentach skierowanie, więc może się pani wpisać". Nie bardzo mu w to wierzyłam i wtedy, ale teraz uznaję, że skierowanie czy ważne czy nie to swoją drogą, a może bardziej warto ciepnąć tę przychodnię w cholerę i szukać jakiejś innej, przy mojej szybkości zabierania się za sprawę to nie kilkumiesięczne terminy na nfz są problemem, tu był plus taki, że wpis do psychiatry rano na ten sam dzień, na terapię w ciągu 2 tygodni od podreptania ze skierowaniem się dostałam - nie wiem, czy to drugie to tu norma, czy akurat miałam szczęście).

U mnie ten problem, że właśnie zniknęłam... no, nie bez słowa, bo na ostatniej wizycie powiedziałam, że myślę o skończeniu terapii, że bez sensu itp. Miałam się namyślić i zapisać na jeszcze jedną - kończącą (jeślibym zdecydowała skończyć). Nie wpisałam się w ogóle... Więc o ile w sytuacji z Kumpelą ją również prosiłam o pomoc, i pozwoliła mi przyjść i pomagała szukać rozwiązania, i nie wyglądało że była jakoś baardzo hmm "wkurzona" to pewnie nieodpowiednie słowo w stosunku do terapeutów Wink to nie wiem, jak na pytanie o wałkowanie mojego tematu by zareagowała. Może z powodu takiego zakończenia i nieprzyjścia jestem w jakiś sposób skreślona w tym miejscu? Nie wiem, jakie są tego zasady...

Przeskocz do forum: