Zobacz temat
pobudzenie do nauki
|
|
adelastra |
Dodany dnia 15/01/2012 20:52
|
Rozgrzewający się Postów: 13 Data rejestracji: 01.01.12 |
choruję na depresję, stany lękowe i bezsenność, która powoli znika. mam maturę w tym roku, jakoś dotrwałam do tego czasu przez okres 1,5 roku leczenia. mam problem, nie mogę się totalnie skupić na nauce, nie potrafię się nawet do tego zmobilizować. znacie cos pobudzającego albo wgl jakieś rady? nie mogę pić energetyków, ze względu na leki, które mam. biorę teraz escitil i chlorprothixen. kupiłam sobie tą całą "sesję" i lecytyne ale jakoś średnio pomaga. help . |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 15/01/2012 21:04
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Jakbym siebie " słyszała" sprzed 15 lat.. Powiem cudowne " nic na siłe" co zawsze powtarzała moja psychiatra. Fakt to złote słowa, bo im bardziej się nakręcam do czegoś to tego jakby nie osiągam. Radzić przez neta się nie podejmuję. Czy chodzisz może do najlepszego Liceum w swoim mieście? Czy rodzice oczekują dobrych stopni? Czy ich do tego przyzwyczaiłaś? Co robisz poza nauką? Jakieś pływanie, aerobik? |
|
|
adelastra |
Dodany dnia 15/01/2012 21:13
|
chodzę do najstarszego i najlepszego LO w moim mieście. rodzice chcą żebym zdała maturę, też bym chciała ja zdać.. bo doszłam juz daleko i zostały mi 4 miesiące .. |
|
|
adelastra |
Dodany dnia 15/01/2012 21:14
|
zresztą od zawsze miałam dobre stopnie i wgl.. |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 15/01/2012 21:15
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Rozumiem. |
|
|
adelastra |
Dodany dnia 15/01/2012 21:17
|
po prostu wiem, że od tych miesięcy do maja zależy strasznie dużo, a skoro już tyle przeszłam bo 1,5 roku leczenia to dużo chciałabym po prostu jakoś się ogarnąć na ten czas.. tylko nei wiem jak.. |
|
|
ef |
Dodany dnia 15/01/2012 21:46
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
adelastra, zdać maturę na pewno zdasz, kwestia tylko jak (na ile procent). planujesz iść potem na studia? z czego będziesz zdawać maturę? myślę, że cenne jest rozwiązywanie jak największej ilości testów i zadań maturalnych i przygotowywanie się na ich podstawie. wiesz, masz zadanie, nie wiesz jak je zrobić -> uczysz się na tym konkretnym przykładzie. w przypadku matematyki, fizyki, chemii jest duże prawdopodobieństwo, że jak przerobisz sporo tych zadań, to część z nich się powtórzy. poza tym na maturze ważny jest też sposób myślenia, nie sama wiedza, więc tym bardziej przerabianie testów. a co Twój psychiatra na problemy z nauką? mi przed sesją zawsze każą jeść dużo słodyczy... Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
adelastra |
Dodany dnia 18/02/2012 00:41
|
planuję potem studia. matura wos, ang i pl rozszerzone i matma na podstawie. ja wiem, tylko chodzi o samo to, że nie mogę się do tego zebrać .. |
|
Przeskocz do forum: |