22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
 Drukuj temat
Dziecko w rodzinie homoseksualnej
Misiu
#81 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 09:58
Awatar

Finiszujący

Data rejestracji: 09.07.14

Ups Sigma, masz racje, slut walk nie ma nic wspólnego z tematem.
Smile

Jaskolka
#82 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 11:47
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 13.10.10

[quote]Uważam,że homoseksualizm się wybiera i,że jest to choroba.[/quote]
Jakoś dla mnie to jest sprzeczność...

Co do parady, powiem tylko tyle - jakby w społeczeństwie było więcej tolerancji dla jednopłciowych par i dwóch facetów mogłoby iść sobie za ręce na ulicy bez budzenia sensacji, zapewne marsze nie byłyby potrzebne. Wierz mi, żadna z homoseksualnych par, których znam kilka, nie chodzi na co dzień półnago, a wzajemne wyrazy czułości w obecności innych osób nie są np. bardziej odrażające niż par hetero.

Trochę kojarzy mi się to ze związkowcami, którzy przecież nie biegają cały czas ze szczekaczkami i nie krzyczą pod biurem szefa "chcemy podwyżki", ale większość społeczeństwa zauważa ich istnienie/ich problem z jakimś nowym przepisem itp. dopiero wtedy, jak zablokują ulicę czy telewizja pokaże, jak rozbijają miasteczko pod ministerstwem. Też się ludzie denerwują, że nie da się normalnie przejechać przez miasto, też wieszają na nich psy... Ale jak rozmowy "na spokojnie" z władzami nic nie dają (a znam środowisko w miarę dobrze i wiem, jak wygląda praca związków), to potrzebne jest nagłośnienie sprawy. Wiem, że związki zawodowe, szczególnie w naszym społeczeństwie, w przeciwieństwie do spraw związanych z prawami osób homoseksualnych raczej nie budzą kontrowersji, ale akurat takie porównanie mi przyszło o głowy. Że czasem robi się coś bardziej "na pokaz", co nie jest rzeczywistym obrazem danego środowiska.

Choć to rzeczywiście już znacznie odbiegło od tematu wychowania dzieci przez homoseksualnych rodziców...

Sonic
#83 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:18
Awatar

Finiszujący

Data rejestracji: 17.08.14

Nikogo nie nazwałem szmatą, pisałem to w międzysłowiu i chodziło mi o to [google]http://pl.wikipedia.org/wiki/Marsz_Szma.[/google]

homoś jest zdrobnieniem nikogo nie obrażającym, używanym nawet przez polityków i publicystów, tak samo jak hetero jest skrótem od heteroseksualisty.

Marsz szmat nie ma nic wspólnego z homo ale pokazałem,że golizna w obu marszach jest taka sama.

Sigma-takie mam poglądy i ich nie zmienię, przeprosiłem za język w pierwszym poście,a nie poglądy. Jak chcesz to możesz mnie wyrzucić,masz w końcu tu władzę.
Edytowane przez Sonic dnia 28/08/2014 13:19

RedKate
#84 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:37
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 06.07.12

Taa... wiem który polityk używa słowa "homoś" (które jest obraźliwe jak cholera, choćbyś nie wiem jak się temu sprzeciwiał). Faktycznie, reprezentuje poziom zbliżony do Twojego.
Pojechałeś po bandzie i dalej idziesz w zaparte.
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą."
Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color]

Sonic
#85 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:45
Awatar

Finiszujący

[u]Dla mnie[/u] to określenie nie jest obraźliwe, każdy uważa coś innego. Chodzi CI pewnie o Korwina, tak samo mówi (z bardziej znanych) Bosak, Winnicki, Terlikowski, Cejrowski, Macierewicz i chyba Jarosław Kaczyński, chodź z nim nie jestem do końca pewien, trzeba by sprawdzić archiwalne wywiady.

Nie idę w zaparte, mam po prostu inny stosunek do homo niż Ty.

sigma
#86 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:46
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 12.02.11

Mylisz się, homoś nie jest "zdrobnieniem", tylko pogardliwym określeniem, obrażającym na przykład mnie. I każdą znaną mi osobę nieheteroseksualną.

Napisałeś:
[quote]Denerwują mnie parady homoseksualne (parada równości) gdzie chodzą półnadzy homosie, albo "marsz szmat" gdzie chodzą nagie kobiety. Nie podoba mi się to,że muszę to widzieć i,że widzą to dzieci. [b]Byłbym tak samo przeciwko gdyby podobne marsze robili heteroseksualiści[/b].[/quote]
A więc wynika z tego, że nie masz pojęcia, czym jest "marsz szmat". Bo to właśnie JEST marsz robiony przez heteroseksualistów.

karą za niewiarę będzie lęk
który już nie zechce opuścić mnie

RedKate
#87 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:48
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Cała moja ukochana banda. Nic tylko rzucić granatem. [edit: to do nazwisk wymienionych dwa posty wyżej](Sorry, to [u]MOJA[/u] opinia Grin).
I nie obchodzi mnie co jest obraźliwe dla ciebie. Obchodzi mnie co jest obraźliwe dla mnie, a co ty raczysz wypowiadać.

Nooo i zajebiście. Chyba pierwszy raz na forum mamy konflikt na tle polityczno-światopoglądowym. I pewnie powinnam się zamknąć i nie karmić trola, ale mam zajebistą alergię na homofobów niestety.

A w ogóle to:
[url=http://naforum.zapodaj.net/aceed217125a.jpg.html][img]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aceed217125a.jpg[/img][/url]
Edytowane przez RedKate dnia 28/08/2014 13:53
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą."

Sonic
#88 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 13:56
Awatar

Finiszujący

Tak, nie zagłębiałem się w ideologie "marszu szmat", (wiem,że mówią,że chodzenie w wyżywającym stroju nie jest powodem do gwałtu). Mi się nie podoba,że chodzą nago tak samo jak w "paradach równości". Gdyby odbywało się to na jakieś konferencji to nie miałbym z tym problemów.

Rozumiem,że słowo "homoś" wam przeszkadza, mogę go tu nie używać.

Gdyby homoseksualiści nie robili półnagich demonstracji (parada równości) i nie wchodzili ze swoją ideologią do szkól i adopcji dzieci to nie miałbym nic do nich.

Nie ważne czy to homoseksualiści robią nagie parady czy heteroseksualiści całują się czy macają na ulicy to mi się nie podoba, intymność powinna zostać w domu,a nie wychodzić na ulicę.

UP

[b]RedKate[/b] Widzisz,a mnie obchodzi co jest obraźliwe dla mnie.
Edytowane przez Sonic dnia 28/08/2014 14:00

sigma
#89 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 14:01
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 12.02.11

RedKate, ja na to zawsze odpowiadam cytatem z mistrza słowa:
[i]nienawiść dzieckiem śmiertelnego strachu.[/i]

Generalnie z homofobami nie dyskutuję, na fb takich "znajomych" usuwam, unikam takich ludzi, jak tylko mogę.
Ale też rozumiem, że czasem się nie da czegoś zmilczeć Wink
karą za niewiarę będzie lęk
który już nie zechce opuścić mnie

sailor_moon
#90 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 14:06
Awatar

Rozgrzany

Data rejestracji: 26.06.12

homoś brzmi jak przezwisko, jak dla mnie jest to określenie deprecjonujące i prześmiewcze. Nie można powiedzieć normalnie, gej?
Jedyne czego nie można zarzucić Polsce to tego, że jest nietolerancyjna. Ta tolerancja jest wspomniana już preambule Konstytucji :
"my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej,
zarówno wierzący w Boga będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna, [u]jak i nie podzielający tej wiary, a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł, równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego - Polski,[/u]
Niektóre słowa Sonica były po prostu dyskryminujące.
Ale w równości chodzi też o to, żeby mniejszość nie miała przyznanych więcej praw niż większość.
chaos theory

Sonic
#91 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 14:09
Awatar

Finiszujący

Nie uważam się za homofoba, no chyba,że za homofoba uważasz osobę która sprzeciwia się goliźnie, edukacji seksualnej czy adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Dla mnie to normalność.

Jeżeli usuwasz znajomych z fb na podstawie ich poglądów to gratulacje. Chodź w dzisiejszych czasach usunięcie z FB to największy dyshonor.

UP

W RP mamy demokrację i większość obywateli jednak nie popiera adopcji jednopłciowych czy edukacji seksualnej.

UP2

Można i tak. Napisałem z nazwiska wielu publicystów i polityków używających tego słowa. Gdyby ktoś nazwał mnie "heteroś" to bym się nie obraził.

UP3

[b]RedKate[/b] A ja bym rzucił granat w homoseksualnych edukatorów seksualnych.
Edytowane przez Sonic dnia 28/08/2014 14:20

RedKate
#92 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 14:27
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

A rzucaj sobie w co chcesz, twój problem, twoja sprawa.
Wycofuję się z tej dyskusji, szkoda szarpać język i nerwy.

swistak
#93 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 15:16
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 11.08.14

//Przeczytałem tylko do postu #69, bo następne mi filtr P zablokował.

Przy takich dyskusjach należy zwracać szczególną uwagę, żeby zachować szacunek dla osób, których te dyskusje dotyczą.

Zacytuję tutaj KKK:
"2358 Pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. Skłonność taka, obiektywnie nieuporządkowana, dla większości z nich stanowi trudne doświadczenie. Powinno się traktować te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji. Osoby te są wezwane do wypełniania woli Bożej w swoim życiu i - jeśli są chrześcijanami - do złączenia z ofiarą krzyża Pana trudności, jakie mogą napotykać z powodu swojej kondycji."

Sonic
#94 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 15:34
Awatar

Finiszujący

[quote][b]swistak napisał/a:[/b]

Zacytuję tutaj KKK:
"2358 Pewna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne. Skłonność taka, obiektywnie nieuporządkowana, dla większości z nich stanowi trudne doświadczenie. Powinno się traktować te osoby z szacunkiem, współczuciem i delikatnością. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak niesłusznej dyskryminacji. Osoby te są wezwane do wypełniania woli Bożej w swoim życiu i - jeśli są chrześcijanami - do złączenia z ofiarą krzyża Pana trudności, jakie mogą napotykać z powodu swojej kondycji."
[/quote]

Zgadza się sam homoseksualizm nie czyni z jednostki "podczłowieka" czy braku szacunku do niego. Powinniśmy się modlić o ich nawrócenie. Nie możemy jednak patrzeć jak oni nas atakują, wchodzą ze swoją orientacją do przedszkoli czy szkół, na ulicę ze swoją golizną, domagając się uznania ich związków za małżeństwo.

Zacytuję Cejrowskiego:" Nie ma sensu z nimi dyskutować, trzeba się przed nimi bronić. Trzeba zaatakować takie działania w obronie własnej. Trzeba się przed tym bronić, jest to atak na nas, za daleko posunięty. Przed dwoma facetami wychowującymi dziecko trzeba się bronić. Trzeba im zabierać dzieci,a nie dyskutować może się dogadamy jakoś. Nie ma pola do dyskusji. Nie proponuję eliminacji fizycznej dlatego,że my Katole szanujemy osoby, natomiast zwalczamy zboczenia i grzech."

UP

[b]Swistak[/b] Najlepszego z okazji urodzin Smile
Edytowane przez Sonic dnia 28/08/2014 15:39
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych,
którzy nas jeszcze pamiętali, razem z nim rozpłyniemy się w czasie i my.

ania35
#95 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 15:41
Awatar

Medalista

Data rejestracji: 14.06.14

jak wrócę z zebrania i oddam swój głos w tej dyskusji gdyż rozmawiałam z paroma osobami Smile więc na razie przemilczę te ostatnie mhhh wypowiedzi

Misiu
#96 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 16:41
Awatar

Finiszujący

Odzywam się w tej dyskusji po raz drugi, pierwszy raz pisałem na początku ale napisałem głupotę której żałuję. Czytając co piszecie zacząłem myśleć i zmieniłem swoje stanowisko. Uważam że dzieci powinni mieć ludzie którzy dojrzeli do tego i tacy którzy są na tyle odpowiedzialni żeby wychować ich na zdrowych normalnych ludzi. Jeśli nie mogą sami ich mieć, powinni mieć możliwość adopcji. A to jakiej płci i jakiej orientacji seksualnej są ci rodzice, to ich indywidualna sprawa i nic nikomu do tego. I rzeczywiście wiele par heteroseksualnych, tzw "normalnych" ludzi jest w rzeczywistości takimi potworami lub tworzy w domu taką patologię, że dzieci gdy dorosną chodzą po terapiach, psychiatrach itp. Miłość do dzieci i wychowanie tych dzieci zależą od rodziców a nie od orientacji seksualnej rodziców.
P.s. Jeśli kogoś uraziłem moim pierwszym głupim postem to przepraszam.
Smile

Sonic
#97 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 16:58
Awatar

Finiszujący

Wyżej pisałem,że nie każde małżeństwo hetero powinno mieć dziecko.

Na koniec dyskusji przetoczę dwa sondaże.

[url]http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-o-homoseksualizmie-to-odstepstwo-od-normy-Sondaz-CBOS,wid,15368593,wiadomosc.html[/url]

83 proc. uważa go za odstępstwo od normy. Co czwarty badany sądzi, że nie powinno się go akceptować. 63 proc. ankietowanych nie chce, by pary homoseksualne publicznie pokazywały swój sposób życia. 87 proc. nie zgadza się na adoptowanie przez nich dzieci

oraz drugi

[url]http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/sondaz-super-expessu-o-zwiazkach-partnerskich-polacy-przeciw-mazenstwom-homo_304814.html[/url]

Polacy wypowiadają się zdecydowanie przeciw legalizacji małżeństw homoseksualnych i absolutnie nie zgadzają, by geje lub lesbijki mieli prawo do adopcji dzieci.

Mniejszość nie będzie narzucać większości swoich zachcianek. Co też pokazuje sondaż polityczny. PIS+SP+PRJG+KNP+RN+PSL ma 50-55%. TR+SLD+Zieloni to tylko 15-20%, bezideowa zrzeszająca głównie "środek" PO ma około 25%.

To wszystko ode mnie w tym temacie.
Edytowane przez Sonic dnia 28/08/2014 17:06
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych,
którzy nas jeszcze pamiętali, razem z nim rozpłyniemy się w czasie i my.

Misiu
#98 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 17:26
Awatar

Finiszujący

Sonic, to jest forum psychiatryczne a nie polityczne, nie chcę czytać tu bzdur o sondażach, nie interesują mnie one. Pisze to w swoim własnym imieniu.
Smile

swistak
#99 Drukuj posta
Dodany dnia 28/08/2014 17:40
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 11.08.14

Sondaże (tego typu) są kiepską metodą oceny tego co jest dobre a co złe.

RedKate
Dodany dnia 28/08/2014 18:11
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Tym bardziej że sondaże są gówno warte. Każdy może sobie zrobić z takimi wynikami jak chce, jeśli się postara.

Proponuję adminom dodać punkt do regulaminu forum: zakaz pieprzenia o polityce. Jak ktoś ma potrzebę, to komentarze pod artykułami onetu, gw czy frondy (jak kto woli) są najodpowiedniejszym miejscem.

Przeskocz do forum: