Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
Dziwne zachowanie terapeuty
|
|
autograf |
Dodany dnia 08/01/2014 21:03
|
Rozgrzewający się Postów: 38 Data rejestracji: 21.12.13 |
Dziękuję Magda Nie chciałabym rezygnować, ale jestem strasznie rozdarta. Mam nadzięję, że uda mi się doprowadzić do szczerej rozmowy. Inaczej ( tak jak piszesz ) będzie się to za mną bardzo długo ciągnęło. Muszę to jednak z siebie wyrzucić... MUSZĘ ! dla swojego dobra |
|
|
Basienka |
Dodany dnia 08/01/2014 21:04
|
Brązowy Forumowicz Postów: 775 Data rejestracji: 31.08.13 |
Też próbowałabym go jakoś złapać, numeru komórki Ci nie dadzą, ale może jakiś stacjonarny numer w przychodni uda Ci się uzyskać. Jeśli nie ani też nie uda Ci się osobiście go złapać, to ja bym w rejestracji domagała się jakichś informacji - czy i kiedy są szanse na wznowienie terapii, bo fakty są takie, że masz ją teraz przerwaną/zawieszoną.
[small]"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"[/small] |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 08/01/2014 21:04
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
Autograf na terapii refundowanej przez fundusz również traktuje się człowieka z szacunkiem Zresztą to nie o rodzaj odpłatności chodzi tylko o osobę terapeuty a ci bywają różni [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
autograf |
Dodany dnia 08/01/2014 21:19
|
Jeśli nie uda mi sie zdobyć do niego nr to z pewnością się tam wybiore... Nie dam się tak traktować. modliszka: Oczywiście sie z Tobą zgadzam cyt.:"na terapii refundowanej przez fundusz również traktuje się człowieka z szacunkiem" Ja już mam takie wrogie myśli w głowie, że jak to mówią " klient nasz pan" może powinnam sobie ten szacunek kupić Ech... straszne co napisałam |
|
|
autograf |
Dodany dnia 08/01/2014 21:23
|
Poniosło mnie... Nieważne jaka terapia płatna czy też nie... Nieważne jaki nurt... Najważniejsze to jaki jest terapeuta... Wybaczcie, jestem już bardzo zmęczona tą sytuacją. |
|
|
autograf |
Dodany dnia 10/01/2014 19:40
|
Zdobyłam numer, zadzwoniłam i okazało sie, że t. ZNOWU jest chory Głos zmieniony, zakatarzony i kaszlący... czekam zatem aż wyzdrowieje. Nie tracę nadziei, że stanie się to niebawem... |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 10/01/2014 19:45
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
autogaf, a co Twój terapeuta na ten telefon?
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
autograf |
Dodany dnia 10/01/2014 19:53
|
Nie okazał ani oburzenia, ani też nie był specjalnie zaskoczony. A jeśli był to na pewno nie dał mi tego odczuć. Rozmowa trwała chwilę, ale na pewno sporo mi dała. Troszkę się uspokoiłam i przestałam się nakręcać bez sensu. Myślisz, że takie telefony do t. są nie do przyjęcia nawet w wyjątkowych sytuacjach ? |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 10/01/2014 20:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Myśle, że to obgadacie. Aczkolwiek nie dostałaś od niego numeru.
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
autograf |
Dodany dnia 10/01/2014 20:20
|
Zdaję sobie sprawę, że mogłam naruszyć granice, ale wierz mi byłam w tak kiepskim stanie, że w nosie miałam konwenanse. Dla mnie najważniejsze jest jednak moje zdrowie i samopoczucie a nie to co pomyśli terapeuta. Jak dojdzie do sesji, to jestem skłonna go przeprosić Tylko niech już wreszcie do niej dojdzie... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 10/01/2014 20:27
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Jak ja kiedyś zdobyłam na własną rękę numer do terapeuty i wysłałam mu smsa z pytaniem, kiedy wraca do pracy, bo nie widzieliśmy się już któryś tydzień z kolei, to po powrocie stwierdził tylko, że jest pod wrażeniem mojej zaradności i cieszy się, że zadbałam o swój komfort. Ale to wiele zależy i od nurtu, i od samego terapeuty, i od tego, jaki problem ma pacjent. Ja się wtedy byłam własnego cienia i byłam do bólu grzeczna, poprawna i pilnująca granic z ogromnym marginesem, więc zostało to potraktowane jako coś pozytywnego. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
autograf |
Dodany dnia 10/01/2014 20:45
|
Ja przestrzegam zasad panujących na terapii i staram się żadnych granic nie przekraczać, ale grzeczna to ja na pewno nie jestem Mam w sobie bardzo dużo lęków, ale odnośnie porzucenia, rozstań, braku akceptacji itp. Potrafię natomiast być asertywna i walczyć o swoje.... bynajmniej w niektórych sytuacjach W każdym razie uważam, że "kto pyta nie błądzi", więc jeśli dzięki temu mamy poczuć się lepiej to czemu by nie wysłać sms czy zadzwonić Tak, masz rację... od nurtu wiele zależy. Moj t. jest wyszkolony w kilku,więc bardzo trudno jest mi się połapać. Na pewno psychodynamiczny... ale jaki jeszcze ? Ech... chyba muszę zacząć się dokształcać i pogłębiać wiedzę To już co prawda temat chyba na inny wątek, ale jeśli się nie mylę to pisałaś kiedyś Sigma coś na temat hmm... chyba terapii ericksonowskiej, że jest to trochę manipulacja. Bardzo mnie to zaintygowało. Możesz troszkę rozwinąć wypowiedź |
|
|
sigma |
Dodany dnia 10/01/2014 21:02
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
To jest na pewno temat na inny wątek
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
autograf |
Dodany dnia 10/01/2014 21:18
|
Ok W najbliższych dniach założę nowy wątek i telepatycznie wywołam Cię do odpowiedzi |
|
Przeskocz do forum: |