Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
Dzisiaj zrobiłam/em dla swojego leczenia
|
|
sigma |
Dodany dnia 27/01/2013 23:16
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Wykonałam kilka telefonów Oglądałam jedno mieszkanie i starałam się zadawać sensowne pytania Nie nagrodziłam się specjalnym jedzeniem Zwróciłam uwagę kobiecie, która mi wlazła do miniaturowego pomieszczenia z bankomatem, jak wyjmowałam pieniądze I panuję nad sobą karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 28/01/2013 10:35
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Super Sigma, U mnie tak: - poszłam na terapie mimo silnych objawów somatycznych. - mam lepszy nastrój. Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 10/02/2013 07:19
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
- Na terapii rozpłaszczyłam się w fotelu (już drugi raz - sic!), było mi źle, bo wolę spiętą sprężynę, ale terapeutka zdaje się jej nie lubi - Wzięłam kilkanaście tabletek Hydroxyzyny (uspokajam: nie na raz!), ale próbuję walczyć bez niej, choć momentami jest lękowo, serce mocno mi bije, ale widać tak teraz musi być. Moje podstawowe leczenie jest neuroleptykami, a nie, na Boga, Hydroxyzyną heh. Próbuję pozwolić płynąć emocjom - jest to niesamowita ulga i wybawienie dla ciała - Poza tym robię bardzo często zakupy do domu (choć najchętniej zamknęłabym się na klucz w swoim pokoju nie wyściubiając nosa z niego), chodzę na spacery z psem, które oczywiście sprawiają mi maksimum frajdy, bo lubię go obserwować, jest on wyjątkowym psem (wiadomo - pies jak pies, ale dla mnie wyjątkowy), pracuję (choć podobno miałam iść do jakiegoś szpitala, ale już zapomniałam, o co chodziło, chyba najbardziej o zwrócenie na siebie uwagi i zrobienie zamieszania) - Generalnie to przepraszam, że tak zbiorczo to ujęłam, ale nie obserwuję siebie tak na codzień. Nie będę przecież pisać, że sobie zrobiłam herbatę z cytryną (to też dla mojego leczenia), czy umalowałam paznokcie na kolor czerwony, bo dla mnie to takie (za przeproszeniem!) bzdurki. Oczywiście [i]doceniam[/i] każdy maleńki swój i Wasz krok, ale nie uważam żeby zachodziła potrzeba pisania tutaj o moim czerwonym lakierze do paznokci, który służy mi do maskowania się. "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
sigma |
Dodany dnia 10/02/2013 09:55
|
Przeprowadziłam się
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 10/02/2013 11:58
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Super Sigma Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
fluorescent rabbit |
Dodany dnia 10/02/2013 23:00
|
Finiszujący Postów: 376 Data rejestracji: 11.06.12 |
mega, też chce... do tematu: wysłałam maile w sprawie praktyk i nie odebrałam paru telefonów |
|
|
Ania |
Dodany dnia 11/02/2013 15:56
|
Rozgrzewający się Postów: 29 Data rejestracji: 05.10.12 |
[quote][b]fluorescent rabbit napisał/a:[/b] mega, też chce... do tematu: wysłałam maile w sprawie praktyk i nie odebrałam paru telefonów [/quote] A dlaczego nie odebrałaś? [i][small]Wiem jak to jest budzić się nikomu niepotrzebnym...[/small][/i] |
fluorescent rabbit |
Dodany dnia 11/02/2013 21:18
|
Finiszujący Postów: 376 Data rejestracji: 11.06.12 |
żeby się nie spotykać z niedobrym towarzystwem |
|
|
Karol |
Dodany dnia 19/02/2013 13:47
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1156 Data rejestracji: 23.06.12 |
Odwołałem zamówienie na książkę, przez którą mógłbym znieruchomieć.
[i]The barbarians come out at night.[/i] |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 19/02/2013 18:57
|
- Zjadłam coś niedietetycznego i przeszłam nad tym do porządku dziennego, zaczęłam bardziej intuicyjnie się odżywiać, słuchać swojego brzucha, a nie tabelek dietetycznych - Wyspałam się do bólu i był to sen regenerujący, nieucieczkowy. Wiem, że może nie powinnam spać w dzień w ogóle, ale po pierwsze: kto tak powiedział? Po drugie: było mi to potrzebne do regeneracji sił organizmu. "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
Swietlik |
Dodany dnia 20/02/2013 15:30
|
Finiszujący Postów: 223 Data rejestracji: 23.12.12 |
Wyjechalam z przyjaciółką na parę dni w góry, wstałam z łóżka przed późnym poludniem, wykonuje systematycznie prace typu hand-made, od czasu do czasu biegam
[color=#000033][small]"Neron grał na lirze, kiedy płonął Rzym."[/small][/color] |
|
|
powstajaca |
Dodany dnia 21/02/2013 18:30
|
Rozgrzany Postów: 88 Data rejestracji: 06.10.12 |
Pracowałam intensywnie na terapii.
[b]"Wszystko możliwe jest dla tego, kto wierzy." [/b](Mk 9, 23) |
|
|
sigma |
Dodany dnia 26/02/2013 21:17
|
Poszalałam dzisiaj - byłam u fryzjera (to chyba nie przestanie być dla mnie wyczynem ) - włączyłam się do rozmowy z dwiema fryzjerkami i jedną klientką od ponad trzech lat tam chodzę, rozmowy się toczą zawsze, ale ja się odezwałam po raz pierwszy. I to nie raz, normalnie rozmawiałam - byłam w dwóch kolejnych miejscach w sprawie pracy i zostawiłam CV - nie mogłam odebrać telefonu, jak terapeutka do mnie dzwoniła, więc potem oddzwoniłam, na numer ośrodka... też pierwszy raz, przez dwa lata terapii tam nie zadzwoniłam, a jak raz musiałam, to w końcu znalazłam prywatny numer terapeutki i jej smsa wysłałam - i powiedziałam, że przełożenie terapii na czwartek mi nie pasuje, więc być może w tym tygodniu nie będę mieć... to też coś nowego, kiedyś nie było dla mnie takiego czegoś, jak "terapia mi nie pasuje", nie pasować mi mogło wszystko inne i w takiej sytuacji kombinowałabym z odrabianiem pracy w weekend - i pojechałam na spotkanie Klubu Myśli Ekologicznej karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 26/02/2013 21:36
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Kurczę, sigma, wymiatasz! |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 26/02/2013 22:19
|
Dziś: - po raz drugi uczyłam się jeździć samochodem - odważyłam się zasygnalizować pewien problem terapeutce (nie potrafiłam tego zrobić od dwóch miesięcy) - narysowałam psychorysunek - byłam dwa razy na zakupach, w markecie weszłam w rolę opiekunki siostry (to na minus) - skoncentrowałam się na sobie zamiast na problemach innych znajomych - zamierzam raczej odwołać jutrzejszą nieprzemyślaną decyzję, ja po prostu nie umiem rozmawiać przez telefon stacjonarny i jak dzwonią jacyś ankieterzy to tracę rozum - nie wpadłam w atak paniki, kiedy mój pies chciał pogryźć pekińczyka i nie zdenerwowałam się nawet wtedy, kiedy przechodzeń się przestraszył - dbam o siebie - rano zrobiłam 17 minutowy spacer, w szybkim tempie, ale spieszyłam się z autobusu do pracy, a spacer chciałam zaliczyć - mimo, że dwukrotnie się w pracy pomyliłam to naprawiłam swój błąd i jakoś bardzo się tym nie przejęłam, może trochę, a kiedyś bym się na pewno zadręczyła Uff, to na tyle, to był [u]chyba[/u] dobry dzień. "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 27/02/2013 06:17
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Urlop spędziłam bardzo aktywnie Byłam u bliskiej koleżanki na weekend Byłyśmy w kinie Zaczęłam stawiać granice kierowniczce Podejmuje trudne tematy na terapii bez użycia karteczek |
|
|
Rat |
Dodany dnia 27/02/2013 18:57
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
- tak jak [b]sigma [/b]- wizyta u fryzjerki . Znowu chodzi za mną coś takiego , specjalnie tył dłuższy został . Obecnie mam w głębokim poważaniu, bo już nie pracuje i szefowa nie zwróci uwagi [img]http://2.bp.blogspot.com/_r6uTI4xy2C8/TQpw5E7hfuI/AAAAAAAAADw/ME76jMqKGUM/s1600/dredy+trojmiasto+010+%255B800x600%255D.jpg[/img] - całkiem ok wizyta u psychiatry , potrafi rozśmieszyć i pogadać . - zaraz zabieram się za książkę , która dzisiaj dotarła ( milion małych kawałków ) - wizyta po prawie 2 tyg u Juniorka ( nie chciałam zarażać , a męczyło mnie przeziębienie jak nigdy tak długo ) [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
girl interrupted |
Dodany dnia 13/03/2013 23:56
|
Dziś: - wyspałam się do bólu (zregenerowałam siły organizmu maksymalnie) - miałam udaną, prawdziwą terapię, z której dużo wzięłam dla siebie i z której dużo zapamiętałam - poprzerzucałam duże hałdy śniegu w ramach zdrowego rozładowania emocji przed terapią - dalej kontynuuję leczenie kwetiapiną, bo mi to na rękę, że usypiam po minucie od wzięcia tabletki - wreszcie nie męczę się przed zaśnięciem, nie piszą mi się głupie filmy w głowie i myśli nie obijają się bezcelowo od ścian mózgu - coraz lepiej wyczuwam czas i swoje możliwości, nie jest już tak, że sobie myślę: "mam 30 minut to przejdę przez 30 minut 30 km" Edytowane przez girl interrupted dnia 14/03/2013 00:00 "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
Em |
Dodany dnia 14/03/2013 22:20
|
Finiszujący Postów: 222 Data rejestracji: 10.01.12 |
Po miesiącach walki ze sobą wprowadziłam radę terapeuty i od dziś prowadzę dziennik jedzenia. Cały dzień udało mi się wszystko zapisać, więc czuje się jak człowiek sukcesu :-D |
|
|
sigma |
Dodany dnia 16/03/2013 16:29
|
Prowadziłam samochód Od wypadku nie mogłam się przełamać, czyli od prawie trzech lat. Najpierw się bałam każdego samochodu na drodze, że we mnie uderzy, a potem im dłużej nie prowadziłam, tym bardziej byłam pewna, że już nie umiem, nie pamiętam i nie dałabym rady znowu. I to do tego stopnia, że w zeszłym roku byłam w takiej sytuacji, że ktoś mnie gdzieś zawiózł samochodem i zostałam z nim sama, a trzeba nim było potem przejechać z parkingu na boisko - jakieś 30 metrów. I poszłam obcych ludzi prosić, żeby mi go przestawili, udawałam, że nie mam prawa jazdy A dzisiaj w końcu się przełamałam - stres był przez pierwszych pięć minut, a potem tylko na większych krzyżówkach karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
Przeskocz do forum: |