Zobacz temat
Depresja meza
|
|
martyna |
Dodany dnia 20/04/2019 09:55
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Dziekuje
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 25/04/2019 21:07
|
Rozgrzewający się Postów: 29 Data rejestracji: 18.03.18 |
Swieta swieta i po swietach kochani bardzo zle sie czuje po tym antydepresancie masakra spie dobrze ale w dzien koszmar mdleje czy to normalne???? w poniedzialek mam wizyte u rodzinnego moze to nie lek dla mnie laik jestem w antydepresantach |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/04/2019 10:47
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Co bierzesz?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ploion |
Dodany dnia 26/04/2019 17:45
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
Niektóre leki mogą powodować ortostatyczne spadki ciśnienia, trzeba uważać, żeby nie wstawać nagle itp.
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 22/09/2019 23:56
|
Dobry wieczor dawno nie zagladalam tu do was Czas plynie szybko na moje szczescie Obecnie biore trazadon i dziala dobrze nie mam skutkow ubocznych Niestety moja torbiel na tarczycy sie rozszalala i mam nadczynnosc dostalam lek na wyciszenie propanolol no i kuracja hormonalna przedemna i operacja bo terapi jodem radioaktywnym nie moge wziasc raz ze torbieli nie wyeliminuje dwa jestem tu sama z dziecmi Przeprowadzilismy sie z synami na nasz staly dom pracy bylo multum jak to na socjalnym mieszkaniu ale uporalismy sie z remontem i jestem z Siebie mega dumna Wrocilam do pracy na pol etatu jest dobrze,bezsennosc dopada ale z lekami jest duzo lepiej Niestety ex w dalszym ciagu robi co moze by przypomniec o swoim istnieniu😐zabral wszystko praktycznie w zeszlym tygodniu dostalam list z kancelari ze jego prawnik wypowiedzial mu reprezentacji(prawnik rodzinny oczywiscie)a tym samym rozwod troche moze byc utrudniony Tu w UK dziwnie z rozwodem jest choc nie mam doswiadczenia w tej materi ,w tym tygodniu mam spotkanie z moim prawnikiem zobacze co mi powie w zaistnialej sytuacji Sprawa karna o przemoc domowa jeszcze sie nie odbyla i jeszcze nie wiem kiedy bedzie,choc juz bym chciala byc po wszystkim Ex na lewo i prawo rozpowiada bajki jaki to biedny poszkodowany jak sie na nim mszcze i niszcze go,coz wplyw mam na siebie i odcinam sie od tego co dociera do mnie Najbardziej boli ze oznajmia swiatu ze dzieci nie ma i ze bedzie mial nowe,ze to ja winna jestem bo izoluje je,szybko zaomnial ze na zakaz zblizania i ze nic nie robi by odzyskac prawo widzenia No i oczywiscie oczernia mnie o swoja depresje itd Wyjscia nie mam musze przezyc te bajki bo kto zna mnie to wie ze to jego chore iluzje i wymysly Ogolnie coraz lepiej ze mna i moze po malu zaryzykuje wycofywanie antydepresantow bo biore je od okolo 7 miesiecy Na terapie uczeszczam dalej moze po odstawieniu lekow uda mi sie utrzymac obecny stan Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko |
|
|
swistak |
Dodany dnia 23/09/2019 18:31
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
[quote]Ogolnie coraz lepiej ze mna i moze po malu zaryzykuje wycofywanie antydepresantow bo biore je od okolo 7 miesiecy[/quote]Wydaje mi się, że taką decyzję powinien podjąć psychiatra (albo lekarz rodzinny, ktokolwiek Cię leczy). [quote]prawnik rodzinny oczywiscie[/quote]Masz na myśli prawnika z jego rodziny, czy raczej prawnika zajmującego się prawem rodzinnym? Dostaliście mieszkanie socjalne jako ofiary przemocy? Czasami poprzez to, co opisujesz o swoim mężu, widzę siebie, zwłaszcza sprzed paru lat (jak miałem przerwę w pobycie na mam-efke).[quote]A od 2 to masakra czego nie powiem to nie zrobione a sa dni ze nawet jak powiem to nie zrobi[/quote] Dokładnie o to miała pretensje moja mama. Słyszałem, że w niektórych krajach zachodnich można załatwić rozwód przy pomocy tylko notariusza, jeśli obie strony się jakoś dogadają. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 23/09/2019 21:15
|
Witam oczywiscie ze nierozsadna nie jestem i sama nie odstaeilabym lekow bez wczesniejszego ustalenia tego z moja terapeutka i lekarzem rodzinnym,bo te leki rodzinny mi zapisal Tak prawnik od prawa rodzinbego,poki co nic mi nie wiadomo o tym zeby tylko notariusz tu w UK rozwod prowadzil co prawda ponoc da sie rozwiesc bez sprawy sadowej ale wszystko za posrednictwem adwokatow.A w obecnej sytuacji ciezko bedzie gdyz nie znam jego adresu a tym bardziej kto go reprezentowac bedzie Moj ex maz byl bardzo ojrutnym czlowiekiem i wszystko na depresje zwalal,a czy czlowiek z depresja stosuje przemoc fizyczna?U boku exa uswiadczylam pelen pakiet przemocy w kazdym wydaniu i niestety nie kupuje tekstu typu :moze bronilem sie przed depresja,lub deprecha mnie brala do czwartku wytrzymam w niewiedzy co dalej ze sprawa rozwodowa Najwazniejsze ze moje samopoczucie sie poprawilo i jest w miare stabilne Milego wieczorku zycze wszystkim |
|
|
swistak |
Dodany dnia 23/09/2019 21:40
|
Złoty Forumowicz Postów: 1758 Data rejestracji: 11.08.14 |
Czy ostatecznie potwierdziło się podejrzenie ChAD u męża? [quote]Moj ex maz byl bardzo ojrutnym czlowiekiem i wszystko na depresje zwalal,a czy czlowiek z depresja stosuje przemoc fizyczna?[/quote] Współczuję. [quote] Milego wieczorku zycze wszystkim[/quote] I wzajemnie. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 23/09/2019 22:17
|
Niestety na tamtej wizycie co odmowil mojej obecnosci sie zakonczylo Rodzinny mu powiedzial ze nie na Chad i zapisal standardowe antydepresanty,a ex malzonek raz bral raz nie,odstawial sobie leki jak mu pasowalo.Uparl sie ze ma depresje i jest alkoholikiem i ze Aa uleczy go ze wszystkiego Ja zrobilam wszystko co bylo mozliwe by pomoc mu w leczeniu wspieralam opiekowalam sie a w nagrode dostawalam przemoc Cokolwiek mu dolega powinien udac sie sam po pomoc,ale trzeba chciec sobie samemu pomoc Przykre to bo ma dwoje wspanialych dzieci ma dla kogo zyc |
|
Przeskocz do forum: |