25 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
1 tydzień Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
9 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Depresja
 Drukuj temat
Depresja meza
martyna
#41 Drukuj posta
Dodany dnia 20/04/2019 09:55
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

DziekujeKwiatek
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

Lila14
#42 Drukuj posta
Dodany dnia 25/04/2019 21:07
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 18.03.18

Swieta swieta i po swietach
kochani bardzo zle sie czuje po tym antydepresancie
masakra
spie dobrze ale w dzien koszmar mdleje
czy to normalne????
w poniedzialek mam wizyte u rodzinnego
moze to nie lek dla mnie
laik jestem w antydepresantach

martyna
#43 Drukuj posta
Dodany dnia 26/04/2019 10:47
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

Co bierzesz?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

ploion
#44 Drukuj posta
Dodany dnia 26/04/2019 17:45
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 02.12.14

Niektóre leki mogą powodować ortostatyczne spadki ciśnienia, trzeba uważać, żeby nie wstawać nagle itp.
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color]

Lila14
#45 Drukuj posta
Dodany dnia 22/09/2019 23:56
Rozgrzewający się

Dobry wieczor
dawno nie zagladalam tu do was
Czas plynie szybko na moje szczescie
Obecnie biore trazadon i dziala dobrze nie mam skutkow ubocznych
Niestety moja torbiel na tarczycy sie rozszalala i mam nadczynnosc
dostalam lek na wyciszenie propanolol no i kuracja hormonalna przedemna i operacja bo terapi jodem radioaktywnym nie moge wziasc raz ze torbieli nie wyeliminuje dwa jestem tu sama z dziecmi
Przeprowadzilismy sie z synami na nasz staly dom pracy bylo multum jak to na socjalnym mieszkaniu ale uporalismy sie z remontem i jestem z Siebie mega dumna
Wrocilam do pracy na pol etatu jest dobrze,bezsennosc dopada ale z lekami jest duzo lepiej
Niestety ex w dalszym ciagu robi co moze by przypomniec o swoim istnieniu😐zabral wszystko praktycznie
w zeszlym tygodniu dostalam list z kancelari ze jego prawnik wypowiedzial mu reprezentacji(prawnik rodzinny oczywiscie)a tym samym rozwod troche moze byc utrudniony
Tu w UK dziwnie z rozwodem jest choc nie mam doswiadczenia w tej materi ,w tym tygodniu mam spotkanie z moim prawnikiem zobacze co mi powie w zaistnialej sytuacji
Sprawa karna o przemoc domowa jeszcze sie nie odbyla i jeszcze nie wiem kiedy bedzie,choc juz bym chciala byc po wszystkim
Ex na lewo i prawo rozpowiada bajki jaki to biedny poszkodowany jak sie na nim mszcze i niszcze go,coz wplyw mam na siebie i odcinam sie od tego co dociera do mnie
Najbardziej boli ze oznajmia swiatu ze dzieci nie ma i ze bedzie mial nowe,ze to ja winna jestem bo izoluje je,szybko zaomnial ze na zakaz zblizania i ze nic nie robi by odzyskac prawo widzenia
No i oczywiscie oczernia mnie o swoja depresje itd
Wyjscia nie mam musze przezyc te bajki bo kto zna mnie to wie ze to jego chore iluzje i wymysly
Ogolnie coraz lepiej ze mna i moze po malu zaryzykuje wycofywanie antydepresantow bo biore je od okolo 7 miesiecy
Na terapie uczeszczam dalej moze po odstawieniu lekow uda mi sie utrzymac obecny stan
Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko

swistak
#46 Drukuj posta
Dodany dnia 23/09/2019 18:31
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 11.08.14

[quote]Ogolnie coraz lepiej ze mna i moze po malu zaryzykuje wycofywanie antydepresantow bo biore je od okolo 7 miesiecy[/quote]Wydaje mi się, że taką decyzję powinien podjąć psychiatra (albo lekarz rodzinny, ktokolwiek Cię leczy).

[quote]prawnik rodzinny oczywiscie[/quote]Masz na myśli prawnika z jego rodziny, czy raczej prawnika zajmującego się prawem rodzinnym?

Dostaliście mieszkanie socjalne jako ofiary przemocy?

Czasami poprzez to, co opisujesz o swoim mężu, widzę siebie, zwłaszcza sprzed paru lat (jak miałem przerwę w pobycie na mam-efke).[quote]A od 2 to masakra czego nie powiem to nie zrobione a sa dni ze nawet jak powiem to nie zrobi[/quote] Dokładnie o to miała pretensje moja mama.

Słyszałem, że w niektórych krajach zachodnich można załatwić rozwód przy pomocy tylko notariusza, jeśli obie strony się jakoś dogadają.

Lila14
#47 Drukuj posta
Dodany dnia 23/09/2019 21:15
Rozgrzewający się

Witam
oczywiscie ze nierozsadna nie jestem i sama nie odstaeilabym lekow bez wczesniejszego ustalenia tego z moja terapeutka i lekarzem rodzinnym,bo te leki rodzinny mi zapisal
Tak prawnik od prawa rodzinbego,poki co nic mi nie wiadomo o tym zeby tylko notariusz tu w UK rozwod prowadzil
co prawda ponoc da sie rozwiesc bez sprawy sadowej ale wszystko za posrednictwem adwokatow.A w obecnej sytuacji ciezko bedzie gdyz nie znam jego adresu a tym bardziej kto go reprezentowac bedzie
Moj ex maz byl bardzo ojrutnym czlowiekiem i wszystko na depresje zwalal,a czy czlowiek z depresja stosuje przemoc fizyczna?U boku exa uswiadczylam pelen pakiet przemocy w kazdym wydaniu i niestety nie kupuje tekstu typu :moze bronilem sie przed depresja,lub deprecha mnie brala
do czwartku wytrzymam w niewiedzy co dalej ze sprawa rozwodowa
Najwazniejsze ze moje samopoczucie sie poprawilo i jest w miare stabilne
Milego wieczorku zycze wszystkim

swistak
#48 Drukuj posta
Dodany dnia 23/09/2019 21:40
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 11.08.14

Czy ostatecznie potwierdziło się podejrzenie ChAD u męża?

[quote]Moj ex maz byl bardzo ojrutnym czlowiekiem i wszystko na depresje zwalal,a czy czlowiek z depresja stosuje przemoc fizyczna?[/quote] Współczuję.

[quote] Milego wieczorku zycze wszystkim[/quote]
I wzajemnie.

Lila14
#49 Drukuj posta
Dodany dnia 23/09/2019 22:17
Rozgrzewający się

Niestety na tamtej wizycie co odmowil mojej obecnosci sie zakonczylo
Rodzinny mu powiedzial ze nie na Chad i zapisal standardowe antydepresanty,a ex malzonek raz bral raz nie,odstawial sobie leki jak mu pasowalo.Uparl sie ze ma depresje i jest alkoholikiem i ze Aa uleczy go ze wszystkiego
Ja zrobilam wszystko co bylo mozliwe by pomoc mu w leczeniu wspieralam opiekowalam sie a w nagrode dostawalam przemoc
Cokolwiek mu dolega powinien udac sie sam po pomoc,ale trzeba chciec sobie samemu pomoc
Przykre to bo ma dwoje wspanialych dzieci ma dla kogo zyc

Przeskocz do forum: