Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
takie tam dyrdymały
|
|
sigma |
Dodany dnia 16/03/2011 01:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Kurcze, zacznę chyba uważać, że mieszkam w jakimś wspaniałym regionie Polski... Nie mam pewności, jak jest teraz, ale jeszcze rok temu na termin terapii z NFZ czekało się u nas co prawda długo, ale jak już się doczekało, to terapia była co tydzień! Nie wiem, czy wszędzie, ale na pewno przynajmniej w jednej przychodni. Która w ramach "poradni psychologicznej" miała zatrudnionego jednego psychoterapeutę... Za to 50-minutowa wizyta u psychiatry na NFZ to dla mnie jakaś abstrakcja. U nas pierwsza wizyta - niecałe 15 minut, kolejne - nawet nie 5. A po trzech takich wizytach diagnozuje się zaburzenia osobowości To, że mogę mieć długoterminową terapię w Ośrodku Interwencji Kryzysowej, za darmo i bez żadnej kolejki, też chyba nie jest w innych częściach Polski standardem. chyba jednak warto było z Dolnego Śląska uciec na Górny karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
Przeskocz do forum: |