Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Dusza - to co czuję i myślę
|
|
hadassa |
Dodany dnia 02/04/2012 16:32
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
[b]Peter Gabriel & Kate Bush - Don't Give Up[/b] [i][color=#660099]Na tej dumnej ziemi wyrośliśmy mocni Byliśmy upragnieni od samego początku Nauczono mnie walczyć, nauczono wygrywać Nigdy nie myślałem, że mogę zawalić Nie zostało żadnej woli walki, jak mi się zdaje Jestem człowiekiem, którego opuściły wszystkie marzenia Zmieniłem twarz, zmieniłem swoje imię Ale nikt cię nie chce, gdy przegrywasz Nie poddawaj się Bo masz przyjaciół Nie poddawaj się Jeszcze cię nie pokonano Nie poddawaj się Wiem, że możesz to naprawić Chociaż widziałem to wszędzie wokół Nigdy nie sądziłem, że mogłoby mnie dotknąć Myślałem, że w razie czego będziemy ostatni W tak dziwny sposób sprawy się zmieniają Pojechałem nocą do swego domu Miejsca mych urodzin, na brzegu jeziora W świetle dnia zobaczyłem ziemię Drzewa spaliły się do cna Nie poddawaj się Wciąż masz nas Nie poddawaj się Nie potrzebujemy wiele Nie poddawaj się Ponieważ gdzieś jest miejsce Gdzie należymy Oprzyj swoją głowę Za bardzo się martwisz Będzie w porządku Gdy czasy stają się brutalne Możesz oprzeć się na nas Nie poddawaj się Proszę, nie poddawaj się Muszę stąd odejść Nie mogę znieść więcej Stanę na tym moście Spojrzę w dół Cokolwiek może przyjść I cokolwiek może odejść Rzeka płynie Rzeka płynie Wyruszyłem do innego miasta Naprawdę się starałem znaleźć tam dom Do każdej pracy tak wielu ludzi Tak wielu ludzi których nie potrzebuje nikt Nie poddawaj się Bo masz przyjaciół Nie poddawaj się Nie jesteś jedyny Nie poddawaj się Nie ma powodu, by być zawstydzonym Nie poddawaj się Wciąż masz nas Nie poddawaj się teraz Jesteśmy dumni z tego, kim jesteś Nie poddawaj się Wiesz, że to nigdy nie było proste Nie poddawaj się Ponieważ wierzę, że jest takie miejsce Takie miejsce, do którego należymy[/color][/i] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 02/04/2012 18:00
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Hadasso kochana, jak mnie zainspirowałaś! I love you!
Srutututu, pęczek drutu |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 04/04/2012 00:27
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
Ciesze sie Diuna [b]Turning Tables [/b] Adele [color=#660099]Bardzo blisko, by zacząć wojnę Wszystko co posiadam, leży na podłodze Tylko Bóg wie, o co walczymy Wszystko co powiem, ty zawsze powiesz więcej Nie potrafię poradzić sobie z Twoim przeistaczaniem prawdy, Nie mogę oddychać, gdy mnie kontrolujesz. Nie dam ci się zbliżyć na tyle, byś mógł mnie skrzywdzić Nie poproszę Cię, żebyś mnie tak po prostu opuścił, Nie oddam ci serca, które myślisz, że mi dałeś To czas, by pożegnać się z przeistaczaniem prawdy, Przeistaczaniem prawdy Pod nawiedzonym niebem widzę ciebie, Tam gdzie miłość jest stracona, odnalazł się Twój duch, Nie zlękłam się setek burz, żeby Cię opuścić, Pomimo Twoich starań, nie powalisz mnie. Nie potrafię poradzić sobie z Twoim przeistaczaniem prawdy, Nie mogę oddychać, gdy mnie kontrolujesz. Nie dam ci się zbliżyć na tyle, byś mógł mnie skrzywdzić Nie poproszę Cię, żebyś mnie tak po prostu opuścił, Nie oddam ci serca, które myślisz, że mi dałeś To czas, by pożegnać się z przeistaczaniem prawdy, Przeistaczaniem prawdy, Następnym razem będę odważniejsza, Będę swoim własnym wybawcą, Gdy rozpęta się burza Następnym razem będę odważniejsza, Będę swoim własnym wybawcą, Stojącym stabilnie na obydwu nogach. Nie dam ci się zbliżyć na tyle, byś mógł mnie skrzywdzić Nie poproszę Cię, żebyś mnie tak po prostu opuścił, Nie oddam ci serca, które myślisz, że mi dałeś To czas, by pożegnać się z przeistaczaniem prawdy, Przeistaczaniem prawdy, Przeistaczaniem prawdy, Przeistaczaniem.[/color] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 04/04/2012 09:16
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
pewnie już było , ale tekst nie taki zły jak by się na chłopaka z NDK wydawało heh [b]Mesajah - Nowy dzień[/b] [b]Znowu wstał nowy dzień Słońce oświetliło nam to co przykrył mrok i cień[/b] Otwórz swe oczy bracie Zobacz jak Matka Natura Ten świat ułożyła By kryła cię A moim zdaniem Tutaj jest coś nie tak [u]Powinniśmy żyć w harmonii[/u] lecz harmonii między nami brak Nie potrafimy żyć ze sobą za pan brat Ale każdy z nas chce być wolny jak ptak..aj.. A ptaki wciąż śpiewają swoją pieśń Miłością i radością Wypełniona jest jej treść I taką treść słowami możesz nieść Jeśli tego nie czujesz To zacząć powinieneś Yo! [b]Bo nawet kiedy przyjdzie ciężki czas I niebo przykryją ciemne chmury yo Nie trać nadziei Bo ona siedzi w nas[/b] [u]Zobacz że ten świat nie jest taki zły i ponury[/u] Znowu wstał nowy dzień Słońce oświetliło nam to co przykrył mrok i cień Otwórz swe oczy bracie Zobacz jak Matka Natura Ten świat ułożyła By kryła cię A wokół ciebie betonowa dżungla Nie wiesz czy za ścianą masz wroga czy kumpla Jak okiem sięgniesz tylko kominy, spaliny Ludzie mają smutne miny Na ulicach złodzieje i gliny Każdy chce na kogoś zwalić winę Wściekły jak pies toczy pianę Toczy ślinę Ja widzę ich oblicza sine Każde takie same A tak bardzo chce być inne bwoy! Ale jeśli spojrzysz trochę dalej [u]Zobaczysz że beton to nie cały świat wcale Nie jest czas na smutki ani gorzkie żale Obudź się i zobacz jak na tym świecie jest wspaniale[/u] Ja mówię ci Znowu wstał nowy dzień Słońce oświetliło nam to co przykrył mrok i cień Otwórz swe oczy bracie Zobacz jak matka natura Ten świat ułożyła [b]Ciągle słyszę tylko narzekanie Pozytywnie myśleć nikt nie jest w stanie Każdy ma setki problemów I każdy mi mówi że nie ma rady na nie W ich oczach widzę załamanie Sami sobie robią z mózgu pranie[/b] Przecież na każde problemy Zawsze jest jakieś rozwiązanie Jah widzi każdego jaką ścieżką kroczy Tego co wybrał dobrą opieka otoczy Powiedz mi Panie od czego zależy to czy Oni otworzą w końcu swe oczy? I zobaczą że: Znowu wstał nowy dzień Słońce oświetliło nam to co przykrył mrok i cień Otwórz swe oczy bracie Zobacz jak matka natura Ten świat ułożyła By kryła cię [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
tajfunek |
Dodany dnia 18/04/2012 17:42
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
[color=#6600ff][b]Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choć ciało nadal funkcjonuje. [/b][/color] [color=#009900][b] Nawet jeśli czasem trochę się skarżę - mówiło serce - to tylko dlatego, że jestem sercem ludzkim, a one są właśnie takie. Obawiają się sięgnąć po swoje najwyższe marzenia, ponieważ wydaje im się że nie są ich godne, albo że nigdy im się to nie uda. My, serca, umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach, które mogły być piękne, a nie były, o skarbach, które mogły być odkryte, ale pozostają na zawsze niewidoczne pod piaskiem. Gdy tak się dzieje, zawsze na koniec cierpimy straszliwe męki. [/b][/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 22/04/2012 16:20
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Tak bardzo chcemy sięgnąć nieba, że nie czujemy, jak tracimy grunt pod nogami.
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 22/04/2012 18:34
|
A ja myślę, że życie i tak jest piękne
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 25/04/2012 20:19
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Jeden z ulubionych, poznałam go chyba jak byłam nastolatką, w wieku może 12-13 lat i dalej czasem [i]gryzę z bólu ręce[/i], może nie z bólu miłości, lecz samotności, bo trudno jest przyznać, że potrzebuję ludzi i że budowanie swojej samotni to średni pomysł... Hillar Małgorzata My z drugiej połowy XX wieku My z drugiej połowy XX wieku rozbijający atomy zdobywcy księżyca wstydzimy się miękkich gestów czułych spojrzeń ciepłych uśmiechów Kiedy cierpimy wykrzywiamy lekceważąco wargi Kiedy przychodzi miłość wzruszamy pogardliwie ramionami Silni cyniczni z ironicznie zmrużonymi oczami Dopiero późną nocą przy szczelnie zasłoniętych oknach gryziemy z bólu ręce umieramy z miłości "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 26/04/2012 13:59
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
[b][i]Człowiek może osiągnąć sukces prawie we wszystkim do czego ma nieograniczony entuzjazm[/i][/b] Charles Schwab
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 01/05/2012 13:29
|
Im bardziej zbliżamy się do naszych marzeń, tym bardziej Własna Legenda staje się jedyna, prawdziwą racja bytu. Paulo Coelho [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 01/05/2012 13:48
|
Modliszko, Nadziejo... Pozwolę sobie na komentarz. Niektórzy takie zjawiska nazywają Manią... Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 01/05/2012 22:33
|
Diuna zaskoczyłaś mnie?
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 01/05/2012 22:51
|
Nadziejo, w moim przypadku tak to wygląda.
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 02/05/2012 08:56
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
[i]Miłość idealna jest naprawdę możliwa. W listach. [/i] George Bernard Shaw [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Nadzieja |
Dodany dnia 02/05/2012 16:04
|
[b]Jak ćwiczyć pamięć, by umieć zapominać? [/b] Stanisław Jerzy Lec [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 02/05/2012 16:45
|
[i] "Samotność, prawdziwa samotność bez złudzeń, to stan poprzedzający obłęd lub samobójstwo."[/i] E.M Remarque [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 07/05/2012 23:53
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi". Terry Pratchett Autora co prawda nie lubię, ale cytat mnie rozwalił Edytowane przez sigma dnia 07/05/2012 23:53 karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 08/05/2012 13:05
|
'Ucz się od źrenicy widzieć wszystko prócz siebie'
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 08/05/2012 17:44
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
[i]Strzeżcie się łazienek, gdzie nie piszą na ścianach.[/i] Bob Dylan [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 13/05/2012 18:47
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
-Pesymista: optymista z praktyką życiową. -Po niektórych salwach śmiechu pozostają ranni. - Są ludzie, którzy mówią, że najnudniejszym dniem tygodnia jest niedziela - tak przywykli do swego codziennego kieratu. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Przeskocz do forum: |