Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Dusza - to co czuję i myślę
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 14/06/2011 23:16
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
" Chcę, żebyś mnie kochał, ale mnie nie osądzał" Chcę, żebyś wyrażał swoje zdanie, ale nie doradzał mi" Chcę, żebyś mi ufał, ale nie domagał się ode mnie Chcę, żebyś mi pomagał, ale bez intencji decydowania za mnie Chcę, żebyś o mnie dbał, ale nie odbierał mi znaczenia Chcę, żebyś na mnie patrzył, ale nie stosował projekcji swoich spraw na mnie Chcę, żebyś mnie obejmował, ale mnie nie dusił Chcę, żebyś mnie zachęcał, ale mnie nie popychał Chcę, żebyś mnie wspierał, ale nie brał mnie na swoje barki Chcę, żebyś mnie chronił, ale mnie nie oszukiwał Chcę ,żebyś się do mnie zbliżał, ale nie napadał na mnie. Chcę, żebyś znał moje sprawy, te, które wcale Ci się nie podobają. Chcę, żebyś je akceptował i nie starał się ich zmieniać. Chcę, żebyś wiedział, że DZIŚ możesz na mnie liczyć... bez żadnych warunków" [b]Jorge M. Bucay "Listy do Klaudi"[/b] Edytowane przez Nadzieja dnia 14/06/2011 23:17 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 15/06/2011 11:36
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Piękne... ja też chcę
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 15/06/2011 12:56
|
Tak, bardzo piękne...
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 27/06/2011 14:36
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Być wolnym jak ptak Pofrunąć tam gdzie jest szczęście, Uwolnić się od smutków Od żalów, które dręczą... Niech dusza pofrunie daleko, Mimo, że ciało musi tutaj być. Niech życie staje się lżejsze, Choćby tylko w snach... Wiele krzywd, wiele przykrości, Gorzkich słów, mało zrozumienia, To, to co można otrzymać, Będąc otwartym i pozbawionym zła... Kolejne przykrości zmieniają, Tak jak liście opadają z drzew, Aż w końcu stajemy się drzewem bez liści, Bo uczucia odeszły ostatnim razem..... [small]znalezione gdzieś[/small] Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 28/06/2011 15:55
|
Kurek Jan Lech Z drugiej strony światła Świadomość bólem w ciemności odchodzi, A serce pętla przeznaczenia ściska, Więc bez nadziei, lecz wciąż się nie godzisz, Że twego życia kończą się igrzyska. Czy coś odnajdziesz z drugiej strony światła? A może zdołasz zawrócić z tunelu? Ale co wtedy? ...odpowiedź niełatwa, Bo żyć bez marzeń potrafi niewielu. A gdzie są twoje? ...zgasły razem z tobą, I nikt na świecie nic nie zauważył; Czy już cię nie ma, czy walczysz z chorobą, Kogo obchodzi, co ci się przydarzy? Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
virtusleo |
Dodany dnia 28/06/2011 18:37
|
Rozgrzany Postów: 52 Data rejestracji: 16.06.11 |
bardzo piękne..."Tak długo trwało, zanim uświadomiliśmy sobie, że celem ludzkiego życia - niezależnie od tego kto nim steruje - jest obdarzanie tego kogo akurat ma sie pod ręką" K. Vonnegut "Syreny z Tytana" |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 28/06/2011 18:44
|
Finiszujący Postów: 471 Data rejestracji: 21.03.11 |
[b]Jedyny ratunek[/b] Tak, przyjacielu. Dojdziesz i ty do tego. Jedyny nasz ratunek jest w obłędzie. W śrubie, zajobie, pierdolcu i obłąkaniu. Tylko tam, w tym, uwierz mi. To pewne. "Błogosławieni ubodzy duchem albowiem ich jest Królestwo Niebieskie." Błogosławieni szurnięci albowiem już tu, na ziemi, są w raju. [i]Jan Rybowicz[/i] |
|
|
Life |
Dodany dnia 28/06/2011 18:56
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Uwielbiam ten wiersz od momentu, jak znalazł się w moim zasięgu. "Kot w pustym mieszkaniu" Wisława Szymborska [b]Umrzeć - tego się nie robi kotu.[/b] Bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu. Wdrapywać się na ściany. Ocierać między meblami. Nic niby tu nie zmienione, a jednak pozamieniane. Niby nie przesunięte, a jednak porozsuwane. I wieczorami lampa już nie świeci. Słychać kroki na schodach, ale to nie te. Ręka, co kładzie rybę na talerzyk, także nie ta, co kładła. Coś sie tu nie zaczyna w swojej zwykłej porze. Coś się tu nie odbywa jak powinno. Ktoś tutaj był i był, a potem nagle zniknął i uporczywie go nie ma. Do wszystkich szaf sie zajrzało. Przez półki przebiegło. Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło. Nawet złamało zakaz i rozrzuciło papiery. Co więcej jest do zrobienia. Spać i czekać. Niech no on tylko wróci, niech no się pokaże. Już on się dowie, że tak z kotem nie można. Będzie się szło w jego stronę jakby się wcale nie chciało, pomalutku, na bardzo obrażonych łapach. O żadnych skoków pisków na początek. [b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
ef |
Dodany dnia 28/06/2011 22:45
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
o, Life, często ten wers, który zaznaczyłaś mam w głowie. kiedy pojawiają się ms albo cokolwiek autoagresywnego, myślę o kocie, którego kiedyś będę miała. Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/07/2011 17:45
|
[b]Mądrość przychodzi wraz z utratą złudzeń.[/b] George Santayana Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 08/07/2011 10:37
|
Chciałbym roztopić się w jednej łzie, w której uwięzłyby promienie słońca, a ja mógłbym zapłakać u kresu światłości. Emil Cioran Święci i łzy [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 31/07/2011 08:08
|
[color=#3366ff][b]Nie wątpij w błękit nieba, gdy nad twoim dachem stoją ciemne chmury[/b][/color] przysłowie indyjskie Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 03/08/2011 21:01
|
Idę ulicą - puste miejsca. Płaczę - puste słowa. Wierzę - puste myśli. I na cmentarzu - puste groby. I we mnie jest taka pustka. I w nas wszystkich. Barbara Rosiek [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/08/2011 21:54
|
[i][b]PRZEPRASZAM [/b][/i] [b]przepraszam[/b]- za słowa, które bolą ... [b]przepraszam[/b]- za słowa, które trudno zapomnieć... [b] przepraszam[/b]- za temperament, którzy tak trudno okiełznać... [b]przepraszam[/b]- za to jaka jestem ... przepraszam [img]http://bardzosamotna.blox.pl/resource/przepraszam_was.JPG[/img] Edytowane przez martyna dnia 03/08/2011 21:54 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 09/08/2011 20:47
|
[b]W kwestii zasadniczej - nie wiem, ile razy człowiek, czyli kobieta, może zaczynać życie od nowa. Jeśli o mnie chodzi, robię to teraz poniekąd nałogowo. Bez przerwy. Nie wiem, dlaczego akurat na mnie padło. I nigdy się nie dowiem. Widać coś robię źle, bo normalni ludzie żyją normalnie.[/b][small]K.Grochola[/small]
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 10/08/2011 18:22
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Nie wiem czy to jest to co czuje, ale tekst piekny. Kiedyś żyłam jak owca Codziennie pasterze zbierali nas na oddziale w jedno gotowe do wyjścia stado I tak jak wszystkie psy pasterskie szczekali chrapliwie gdy któraś owca się ociągała Czasami cicho beczałam gdy ciągnęli mnie korytarzami Nikt jednak nigdy nie nie zapytał, dlaczego - gdy jest się szalonym, można przecież beczeć Kiedyś żyłam jak owca Całe stado pędzono w okół szpitala Powolne jednakowe stado złożone z jednostek, który nikt nie zamierzał się przyglądać Stado zlało się w jedno I razem musiało wychodzić i iść I razem dać się ponownie zamknąć Kiedyś żyłam jak owca Pasterze strzygli mi sierść i przycinali kopyta abym łatwiej mogła biegać razem ze stadem Ruszałam przed siebie razem z pięknie przystrzyżonymi osłami, niedźwiedziami, wiewiórkami oraz krokodylami i zastanawiałam się, dlaczego nikt nie chce widzieć Bo wtedy żyłam jak owca a wszystko we mnie tęskniło za gonitwą przez sawanny I pozwalałam się zaprowadzić do zagrody bo mówili, że tak jest dla owcy najlepiej Ale wiedziałam, że to nie tak I wiedziałam, że to nie będzie trwało wiecznie [b] Bo wtedy żyłam jak owca Ale jutro zawsze miałam być lwem [/b] [i]Byłam po drugiej stronie lustra[/i] Arnhild Lauveng Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 11/08/2011 10:10
|
I tak jej chudość! Nieprzyzwoita, prowokacyjna, wyzywająca i nieosiągalna chudość! Odechciewało się pić nawet wodę mineralną, bo wydawało się, że ma zbyt wiele kalorii. Czasem miała wrażenie, że ta kobieta jest tak chuda, że można ją wysłać faksem. Janusz Leon Wiśniewski S@motność w sieci [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 11/08/2011 21:58
|
W każdym razie przychodzą ciężkie godziny, każdy je przeżywa, gdy się wydaje, że nic się nie osiągnęło, że tylko od początku przeznaczone do wygrania procesy kończą się dobrze, co by się i tak bez niczyjej pomocy stało, podczas gdy wszystkie inne przegrywa się mimo całego trudu, mimo wszystkich zabiegów, wszystkich drobnych pozornych sukcesów, które sprawiały taką radość. Potem wszystko już wydaje się człowiekowi niepewne i nie miałoby się nawet odwagi zaprzeczyć, gdyby ktoś zapytał, czy procesów o dobrym z natury swej przebiegu nie sprowadziło się na bezdroża właśnie przez własną interwencję. Franz Kafka Proces (1925) [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 13/08/2011 07:48
|
- A ty jak się masz? - spytał Puchatek. - Nie bardzo się mam - odpowiedział Kłapouchy. -Już nie pamiętam czasów, żebym jakoś się miał. Kubuś Puchatek Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 16/08/2011 18:24
|
[img]http://4.bp.blogspot.com/_DWfRdfl_XvY/SZVeRZiHqcI/AAAAAAAAABM/t2HppLB7Z1I/S660/zraniona_milosc.jpg[/img]
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
Przeskocz do forum: |