Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Dusza - to co czuję i myślę
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 05/05/2011 15:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Bo ten, kto raz nie złamie w sobie tchórzostwa, będzie umierał ze strachu do końca swoich dni.
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 08/05/2011 00:43
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
Niech nie martwią Cię cierpienia twe i błędy, wszędzie są drogi proste, lecz i manowce są wszędzie. Bo o to chodzi jedynie, by [i]naprzód wciąż iść śmiało[/i]. Bo zawsze się dochodzi, gdzie indziej niż się chciało.
"Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
Lena |
Dodany dnia 08/05/2011 21:13
|
Finiszujący Postów: 232 Data rejestracji: 02.09.09 |
Nie zabieraj pochopnie, drugiemu jego nieszczęścia - możesz mu tym sprawić przykrość.
"Kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem" OWIDIUSZ |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 09/05/2011 12:16
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
jestem mitem tylko, dawnego obrazu odbiciem, jestem cieniem, co blednie, maleje i znika, mechanizmem stworzonym z precyzją niezwykłą, płaczem, krzykiem…i skokiem w dół [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 21/05/2011 19:15
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[b] Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. [/b] Fiodor Dostojewski Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 21/05/2011 20:57
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
[b]Świat niewidzialny istnieje, bez dwóch zdań. Kwestia tylko, jak daleko to jest od śródmieścia i do której otwarte?[/b] Woody Allen |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 22/05/2011 22:49
|
[b]Najbardziej lubię słuchać bajek. W bajce jest trochę dobrze, trochę źle, ale wszystko kończy się szczęśliwie[/b] Przeklinam Cie ciało Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 23/05/2011 08:53
|
a ja się odwołam do tematu : Dusza to co myślę i czuję - dzisiaj? od wielu dni złość na kogoś, kto był dla mnie kimś bardzo ważnym a okazał się kimś kto zranił za mocno może dlatego to tak brzmi we mnie ? chyba nie umiem zapomnieć. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Kati |
Dodany dnia 23/05/2011 09:26
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
A właśnie, miałam Wam zamieścić mój ukochany wiersz. Tak a propos "bliskich" Jan Twardowski [b]Bliscy i oddaleni[/b] Bo widzisz tu są tacy, którzy się kochają i muszą się spotkać aby się ominąć bliscy i oddaleni jakby stali w lustrze piszą do siebie listy gorące i zimne rozchodzą się jak w śmiechu porzucone kwiaty by nie wiedzieć do końca czemu tak się stało są inni, co się nawet po ciemku odnajdą lecz przejdą obok siebie bo nie śmią się spotkać tak czyści i spokojni jakby śnieg się zaczął byliby doskonali lecz wad im zabrakło Bliscy boją się być blisko żeby nie być dalej niektórzy umierają - to znaczy już wiedzą miłości się nie szuka - jest albo jej nie ma nikt z nas nie jest samotny tylko przez przypadek są i tacy co się na zawsze kochają i dopiero dlatego nie moga byc razem jak bażanty, co nigdy nie chodzą parami Można nawet zabłądzić lecz po drugiej stronie Nasze drogi pocięte schodzą się z powrotem |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 23/05/2011 17:20
|
Tak sobie napisałam.. Jest tam kto? Nie.To tylko dusza łka. Co jej jest? Nic.Pustka daje o sobie znać. Czego chce? Nie być sobą, ot tak. Znaczy jak? W końcu zapełnić się, poczuć nie taką samotną się. Możliwe to? Nie wiem.Dusza mówi że nadziei jej brak. To bez nadziei tak? Niestety.Nie można ją kupić, ot tak. A pustka? Pustka nadzieję ma? Ona zależna od duszy jest więc kiedy duszy nadziei brak pustce udziela się. To kto tak naprawdę łka? We dwie w jeden płacz łączą się. Muszą dobrze rozumieć się? Tak.W końcu są z sobą od lat. A dusza zmienionej pustki nie boi się? Nie.Pragnie jej wręcz.Dla dobra ich obu.Dla siebie samej najbardziej też. A pustka nie boi zmiany się? Nie.Zmęczona jest.Ma już dość.Nie chce taka samotna być. Myślisz zmieni się? Stanie się ten cud? Wątpię.Pustka zadomowiona jest.Duszy nadziei brak. To dusza pewnie długo będzie łkać? Nie wie.Mówi że poraniona jest..że płacz nie daje wcale ulgi jej. Smutne to! Dusza do smutku przyzwyczajona jest.. [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 23/05/2011 18:32
|
Modliszka bardzo prawdziwe to co napisałaś
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 29/05/2011 18:08
|
znad oczu przymkniętych pada deszcz spod ust zamkniętych sączy się jad od serca otwartego czuć gorzką bólu woń tak jest.. znad oczu przymkniętych lecą płatki róż spod ust zamkniętych płynie mleko, miód od serca otwartego chłodem i obojętnością czuć tak widzisz to Ty.. [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 29/05/2011 18:35
|
dziś we mnie już brzmiały łzy szczęścia, wzruszenia i wyciszenia. Teraz tylko zwykłe pustki i strachu..... że wszystko pryśnie jak bańka mydlana. Łzy .... dokąd mnie zaprowadzicie dzisiejszego wieczoru?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 29/05/2011 21:31
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
"Łzy palą jak ogniem tylko w samotności." [b]Emil Cioran Na szczytach rozpaczy [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Ptak Niebieski |
Dodany dnia 01/06/2011 14:11
|
Rozgrzany Postów: 98 Data rejestracji: 06.04.11 |
Kiedy telefon publiczny zwraca monetę mężczyźnie, ten spogląda na nią ze smutkiem; ale kobieta wrzuca ją z powrotem i nakręca inny numer. — Ramón Gómez de La Serna Przypadek to Bóg przechadzający się po ziemi incognito. A.Einstein |
Nieustraszona |
Dodany dnia 03/06/2011 00:04
|
[i]Jesteś dzieckiem wszechświata nie mniej niż gwiazdy i drzewa. MASZ PRAWO BYĆ TUTAJ[/i]
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/06/2011 21:24
|
"Brak Ciebie jest bólem ciszy, ciężarem dziwnego oczekiwania." napis na nagrobku Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 07/06/2011 22:25
|
Nie tobie To nie tobie dobry anioł przysłał ciepły płaszcz, gdy na dworze wiatr z północy prosto w oczy wiał, nie dostałeś ciepłych butów na siarczysty mróz, ani czapki z pomponami, gdy przymarzał słuch. Nie dostałeś nic od niego już przez dłuższy czas, nawet dłoni wyciągniętej nie ujrzałeś w drzwiach, nie odczułeś ciepłych myśli już przez wiele dni, i wtopiony w mroki nocy wciąż odgarniasz sny. Pokaż ludziom, że potrafisz nadal godnie żyć, bez błagania o współczucie, gdy cię cisną łzy, przetrzyj oczy, gdy zaczyna pukać w duszę strach, i zaufaj intuicji malującej świat. To nie tobie dziś kazano prostą drogą iść, i nie dano znaków z nieba jak masz przebrnąć mgły widzisz góry, oceany, i kamienny szlak, a chusteczka w twoich dłoniach tonie już we łzach. Zatopiony w ciemnych myślach pragniesz iść pod most, na poduszce z tanich gazet wpisać inny los, porozmawiać trochę z ludźmi o mętliku w snach, może nawet trącić szklanką i rozluźnić kark. Pokaż ludziom, że potrafisz nadal godnie żyć, bez uszczerbku na honorze gdy całujesz drzwi, otwórz oczy wszystkim ludziom, niech ociekną łzą, tobie kiedyś sam pan w niebie poda jedną z rąk. Autor: misiaala Edytowane przez martyna dnia 07/06/2011 22:26 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 14/06/2011 16:02
|
tak mi się nasunęło po ostatnich wydarzeniach na efce [b]Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.[/b] Lew Tołstoj Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 14/06/2011 16:33
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[quote][b]martyna napisał/a:[/b] tak mi się nasunęło po ostatnich wydarzeniach na efce [b]Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.[/b] Lew Tołstoj[/quote] Na efce szybko by go nauczyli że jego milczenie to ucieczka ;-))) |
|
Przeskocz do forum: |