Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Zaburzenia lękowe
Strona 2 z 2: 12
|
Lęk przed mężczyznami + moja historia
|
|
modliszka |
Dodany dnia 22/02/2010 15:51
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
Szczerze powiem, że nie przywitałam się z owym 'dyskiem' bo po przeczytaniu jej historii a może bardziej chodzi tu o sposób w jaki to zrobiła..to od razu wzbudziła we mnie dziwne odczucia Nie chcę tu wyrokować bo prawdy i tak pewnie nikt z nas nigdy do końca nie pozna ale myślę, że jedno nie podlega wątpliwościom..niejaka Werka jest poważnie chora i potrzebuje pomocy. [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
Makro |
Dodany dnia 22/02/2010 20:55
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Ja również czekam na Dysk.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
dysk |
Dodany dnia 24/02/2010 20:41
|
Rozgrzewający się Postów: 18 Data rejestracji: 18.02.10 |
[quote][b]Nanu-Nana napisał/a:[/b] Drodzy Użytkownicy! Mozecie potraktowac tego posta, jak Wam tylko wygodnie, mozecie potraktowac go serio, wysilic sie troche , poswiecic czas i sprawdzic fakty, albo go zlekcewazyc, to Wasz wybor. Fakty sa jednak takie, ze tracicie swoj cenny czas na czytanie, odpowiadanie i pomoc niejakiej " dysk" albo nawet i swoje emocjonalne zaangażowanie w sprawe -dlatego chcemy Was ostrzec, tym bardziej ze Wasze rady prawdopodobnie szybko obroca sie przeciwko Wam! To nie jest ani pierwsze, ani jedyne forum na ktorym udziela sie "dysk" ( imie i nazwisko zostawimy dla siebie, choc to zadna tajemnica.... ). Na kazdym forum opowiedziana jest podobna historia, pojawiaja sie tylko nowe szczegoly. Ale opowiadanie napisane jest nawet takimi samymi slowami, wyrazeniami.... Doslownie - kopiuj wklej. [/quote] [color=#cc0000]Nie ma potrzeby cytować całości długiego posta Admin[/color] No gratki... którym jesteś moherem? Czy wiesz co piszesz? Mam na serio dosyć tego co piszesz. I kłamiesz mówiąc, że studiuję germanistykę - studiuję kulturoznawstwo na SWPS. Napisałam swoją historię bo szukam wsparcia. Ale proszę przyznaj się, bo wiem, że to któraś z moherów pisze (podejrzewam, że katakumba). Na ludziach się wcale nie znasz. Mam problemy natury emocjonalnej, a jakoś nie lubię się chwalić moją historią. Wiem, że to albo katakumba, albo ewa id. Bo was obie znam, albo inny moher - mam wymieniać nicki? To na pewno nie Margo, bo ona umie i nie pisze tak. Bo M nadal kocham i jestem w 99% les, a w 1% nie les. Uwielbiam jak ktoś udaje, że zna mnie bardziej. M wie o mnie lepiej i nigdy nie byłby skłonny do napisania czegoś takiego. Uznaję ten post za atak na moją osobę. [b]Makro[/b] - to atak na mnie - osoby z wizażu to mohery tudzież panny z wątku nerwusek - podejrzewam o to każdą z tych wątków - nie lubicie mnie i dlatego specjalnie na mnie najeżdżacie. Bo wam wygodnie. Traktuję to jako atak. Moja historia jest w 100% prawdziwa. A mojego miasta się nie boję. Tylko nie lubię po nim chodzić nocą, bo się ciemności boję. Gratuluję tupetu autorce posta. Zamiast podawać dziewczyny z wizażu, to podajcie swoje nicki i grajcie fair zamiast ukrywać się - powiedzcie kto to. Na tym kończę. Edytowane przez Makro dnia 24/02/2010 20:49 [url=http://dysk89.wordpress.com]Mój blog[/url] [i]"Żyję po dwóch stronach lustra.. z jednej strony uśmiechnięta, z drugiej zapłakana.. nikt nigdy nie wie po której obecnie jestem, tego nie wiem nawet ja.."[/i] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 24/02/2010 20:45
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Witaj Dysk po przerwie. Zostań z nami. |
|
|
dysk |
Dodany dnia 24/02/2010 20:51
|
[quote][b]Kati napisał/a:[/b] Witaj Dysk po przerwie. Zostań z nami.[/quote] Na pewno zostanę. Mimo tego ataku na moją osobę. Ale część ludzi jak wiadomo chce dowartościować się kopiąc leżącego. [url=http://dysk89.wordpress.com]Mój blog[/url] [i]"Żyję po dwóch stronach lustra.. z jednej strony uśmiechnięta, z drugiej zapłakana.. nikt nigdy nie wie po której obecnie jestem, tego nie wiem nawet ja.."[/i] |
|
|
Makro |
Dodany dnia 24/02/2010 20:53
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Witaj! Nikt tutaj nie ma zamiaru bawić się w śledczego. Więc nie bierz sobie do serca posta który skomentowałaś.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
dysk |
Dodany dnia 24/02/2010 20:57
|
[quote][b]Makro napisał/a:[/b] Witaj! Nikt tutaj nie ma zamiaru bawić się w śledczego. Więc nie bierz sobie do serca posta który skomentowałaś.[/quote] Dzięki Makro Postaram sięB) [url=http://dysk89.wordpress.com]Mój blog[/url] [i]"Żyję po dwóch stronach lustra.. z jednej strony uśmiechnięta, z drugiej zapłakana.. nikt nigdy nie wie po której obecnie jestem, tego nie wiem nawet ja.."[/i] |
|
|
Nanu-Nana |
Dodany dnia 24/02/2010 22:46
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 21.02.10 |
Droga Dysk i drogi Makro! Jak wiadomo nie od dzis ,najlepsza obrona jest atak.... Post, ktory napisalysmy mial byc pierwszym i ostatnim, ale jednak tak sie nie stanie. Niestety nie zgadzam sie z Twoim postem Makro, ze Dysk nie powinna sobie brac do serca tej wiadomosci. Wrecz przeciwnie- powinna ja sobie wziasc. A Ty jako lekarz powinines sie tym zainteresowac. A Ty Dysk mozesz uwazac to za atak na Twoja osobe- masz do tego prawo, choc to atak wcale nie byl. Wlasciwie takie Twojej odpowiedzi mozna sie bylo spodziewac- wyzwisk od moherow ( wiesz w ogole co to znaczy??? ), pelnej jadu i wscieklosci. Normalne, tak sie konczyly wszystkie Twoje watki na wizazu, ale to swiadczy o Tobie, bo w przeciwienstwie do Ciebie , nigdy nie zostalas przez nikogo zwyzywana! Wiec nad kultura osobista musisz jeszcze troche popracowac. Proponuje zrobic to, zamiast latac za trzydziesta buteleczka perfum. Rozczaruje Cie takze, co do Twoich podejrzen na temat autora wiadomosci, ktora tak Cie wyprowadzila z rownowagi. Niestety, nie trafilas z zadna odpowiedzia. Nie jestesmy ani ewa, ani katakumba, ani dziewczynami z nerwusek. To zreszta malo istotne kim jestesmy, zadziwiajace jest to, ze tak wszystkim zalazlas za skore, ze stalas sie tak nielubiana osoba..... Wszystkie watki jakie zakladalas konczyly sie zamknieciem przez moderatora... Pobilas w tym na pewno rekordy. A komentujac nasz post odnioslas sie do najmniej akurat istotnych rzeczy. Naprawde nikogo nie interesuje Twoja milosc do M. , ale watpliwe, czy to milosc skoro sie glodzisz przez goscia, a on traktuje Cie tylko jak corke. Przejrzyj na oczy, on Cie nie chce najwyrazniej, po co sie narzucasz.... Do milosci trzeba dwojga! Ale zanim dojdzie do milosci to moze najpierw wez sie porzadnie za siebie. Moze zmien lekarzy, bo chociaz ich reklamujesz na kazdym kroku, to Twoja terapia chyba sie nie posuwa ani krok do przodu. Od dawna zasypujesz nas tymi samymi historiami. Sa tylko bardziej poplatane, zamiast sie prostowac. Potrzebujesz pomocy, i to chyba duzo duzo bardziej konkretnej niz forum ( z calym szacunkiem dla uzytkownikow i moderatorow ) i dorazna terapia raz , czy dwa w tygodniu... I wiesz, co jeszcze Werka zastanawia w calej tej sprawie? Czy Twoi rodzice, aby na pewno wiedza co Ty robisz w necie, co wypisujesz? I jesli Twoja historia jest prawdziwa, idz z nia na policje, bo rzeczy o ktorych piszesz sa karalne. A jesli to tylko zmyslone opowiadanie, to podawanie imion i nazwisk tez jest karalne. A na przyszlosc jeszcze jedna prosba- skoro juz sie zdecydowalas skomentowac cokolwiek, to komentuj prosze wszystko, a nie jedynie to co Tobie jest wygodne, odnos sie konkretnie do spraw waznych, bo byly wazniejsze , niz tylko Twoj M. ...... Nie interesuje nas rowniez to w ilu procentach jestes less, a w ilu bi , choc ciekawe w jaki sposob tak dokladnie to wyliczylas???? Ps. Pytanie zasadnicze do moderatorow! Gdzie sie podzial post jednej z dziewczyn, ktora pisala o tym, ze MAKRO nie wypowiedzial sie wczesniej w sprawie Werki, juz cos podejrzewajac????? Nagle cudownie zniknal???? Obluda. Pozdr. Edytowane przez Nanu-Nana dnia 24/02/2010 23:11 |
|
|
Kati |
Dodany dnia 25/02/2010 09:24
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Post Nadi jest na poprzedniej stronie. Jak spojrzysz, na dole wątku napisana jest ilość stron, tu już mamy dwie, a post Nadziei jest na pierwszej z nich. Jak klikniesz w cyferkę "1" - to znajdziesz się na pierwszej stronie. Tyle o znikających postach Kolejna sprawa, Wasze porachunki. Ok, przyjęliśmy Twój post Nanu-Nana, poczekaliśmy na odpowiedź Dysk i wydaje mi się, że sprawę możemy uznać za zamkniętą. To jest forum "Mam Efkę", a nie "Mam wroga". Efka - to jak możesz przeczytać na stronie głównej - choroba z grupy tych psychicznych. Głównym celem tego forum jest wymiana doświadczeń i wzajemne wspieranie się w terapii i zdrowieniu. Jeślibyś przejrzała inne wątki, to zobaczyłabyś, że głównie na tym się koncentrujemy. Macie jakieś porachunki, bardzo proszę, załatwiajcie sobie je dalej gdzie indziej, nie tu. Bo ten drugi - to już nie był chyba post "dla naszego dobra", co Nanu-Nana? Jeśli potrzebujesz naszego wsparcia w swoich osobistych sprawach, zostań z nami. Jeśli zamierzasz tylko wypowiadać się na temat Dysk, daj sobie spokój. Myślę, że to, co do tej pory powiedziałaś nam wystarczy, żeby móc spojrzeć na sprawę z Twojej strony. Jeśli chodzi o Wasz pojedynek słowny, sprawę uważam za zamkniętą. Dysk, jeśli chcesz się odnieść do calej sytuacji, pisz, bardzo proszę - o sobie. O swoich emocjach i doświadzeniach. Żadnych więcej ataków i inwektyw proszę. Edytowane przez Kati dnia 25/02/2010 10:10 |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 25/02/2010 14:16
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
[b]Wyjaśnienie[/b] Bardzo proszę, o nie wykorzystywanie tego co wczesniej napisałam, do waszego konfliktu. Nie mam zamiaru brać w nim udziału. Tym bardziej, że to co się teraz ze mną dzieje, spowodowało moje kompletne zagubienie i chaos w mojej głowie... Dlatego tym bardziej, nie zamierzam, ani nie jestem w stanie brać żadnych sensownych dyskusji jeżeli chodzi o Dysk i Ciebie/Was Nanu- Nana. Co do tego co wcześniej napisałam, to było to tylko moje zdanie/opinia. Nie mam prawa, ani nie mogę oceniać Dysk. Nie znam jej sytuacji, ja tylko wyraziłam to co zauważyłam, tzn to co zaobserwowałam u innych osób po takich przeżyciach. Ale, każdy jest inny, inaczej reaguje? Nie wiem, kto mówi prawdę, kto kłamie? I raczej nie chcę tego wiedzieć. Każde kłamstwo z czasem wychodzi na jaw. Ja tu nikogo nie chciałam oceniać, ani nie zamierzam posądzać o kłamstwo. Nie znam Was,a w ten sposób można zrobić tylko komuś krzywdę. Co do tego zdania, które napisałam. To było pytanie do Makro. Tak przyznaję zrobiłam literówkę, zapomniałam postawić znaku zapytania. Może dlatego wyszło jako stwierdzenie jakiegoś tam faktu. Przepraszam. Pozdrawiam wszystkich Edytowane przez Nadzieja dnia 25/02/2010 14:28 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Helga |
Dodany dnia 25/02/2010 20:55
|
Startujący Postów: 175 Data rejestracji: 25.01.10 |
Tak jak napisała [b]Kati [/b] to jest forum "mam efke" a nie "mam wroga"! Dla mnie jak ludzie się poszukują po forach, żeby obrzucać inwektywami, to mają jakiś problem ze sobą i to poważny... W każdym razie proszę mderatorów, żeby kasować wszelkie kolejne posty z inwektywami, bo one tylko psują atmosferę tego bardzo fajnego forum... [i][b][color=#990033]vanitas vanitatum, et omnia vanitas[/color][/b][/i] |
|
|
Nanu-Nana |
Dodany dnia 25/02/2010 21:29
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 21.02.10 |
Przede wszystkim nie sa to prywatne potyczki, bo takich zadna z nas z Werka nie ma. Ale wolnosc slowa przysluguje wszystkim, tak jej, jak i nam.Gwoli scislosci- nikt jej nie szpiegowal, az takiego nadmiaru czasu to nikt z nas nie ma.... Tak czy owak nie mamy juz ochoty na dalsza zbedna dyskusje. Na watku zalozonym przez Dysk bedzie milo, dopoki bedziecie wszyscy tanczyc, tak jak ona Wam zagra, ale jesli ktos bedzie mial czelnosc sie wylamac- zobaczycie jak szybko zostanie obrzucony wyzwiskami i ochrzczony moherem. A raczej glaskanie po glowce i wspieranie w chorych wyimaginowanych planach jej nie pomoze. Ale wlasciwie to jej zycie.... moze je przezyc w taki sposob. To tak juz na do widzenia. Mozecie dalej w spokoju ducha udzielac sie w Waszym towarzystwie wzajemnej adoracji, a byc moze czas pokaze kto mial racje. Nie atakujemy jej , a raczej jej zachowanie bo mimo ze chore, to jednak chyba chciałaby wyjśc z tego i dążyć ku poprawie? A tymczasem Werka jedyne co robi to opisuja na kolejnych forach to samo, a jak zaczyna się platac w historiach i faktach i ktoś jej zwroci uwage na jej zachowanie zostaje wyzywany. Przekonacie się pewnie o tym sami,bo my już idziemy stąd .Poinformowałyśmy Was o faktach, zrobicie co z tym chcecie. Tak przy okazji: nie rozumiemy dlaczego ma ktos usuwac posty? Żeby zawsze było pieknie na forum ? a jakiekolwiek negatywne posty i opinie maja być usuwane? -taka falszywa mila atmosfera ma być w takim razie? Sorry ale tak na forum jak i w zyciu- nie zawsze pieknie i różowo. I choc nie przyszlysmy tu po to, zeby zburzyc Wasz slodki porzadek, to w momencie kiedy zaczyna sie grubsza dyskusja wiekszosc chowa glowe w piasek, zaczyna sie tlumaczenie i wyjasnianie co autor mial na mysli piszac to i tamto, zeby bron Boze Werki nie urazic.... Mniejsza z tym. Powodzenia. Edytowane przez Nanu-Nana dnia 25/02/2010 21:29 |
|
|
martyna |
Dodany dnia 25/02/2010 21:50
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
i the end. Wydaje mi się, że to tylko podżeganie do walk słownych. Każdy ma swój rozum, którym się umie posługiwać i wyciągać wnioski w co wierzyć , czy też nie wierzyć, jedni czuja potrzebę sprawdzania wiarygodności inny nie. Myślę, że Nanu-Nana będzie dotąd tutaj atakować do póki my będziemy reagować jak widać nawet tutaj trolle się znają. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Marilyn |
Dodany dnia 28/05/2010 09:56
|
Rozgrzewający się Postów: 24 Data rejestracji: 26.05.10 |
Szczerze mówiąc.. Trochę może to będzie z mojej strony niemiłe, ale nie potrafię Ci uwierzyć. Za mało emocji i.. hm, nie umiem tego określić. Po prostu ta historia jest dla mnie niewiarygodna - mogła się wydarzyć, ale Twój sposób opowiadania o tym mnie nie przekonuje. |
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |