Zobacz temat
Depresja meza
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 05/05/2018 16:25
|
Rozgrzewający się Postów: 29 Data rejestracji: 18.03.18 |
Sek w tym ze ty w uk dziwnie lekarz rodzinny podchodzi do wszystkiego Bylam z mezem na wizycie zglosilam wszystkie niepokojace objawy ,pani na podstawie testu stwierdzila depresje zapisala fluoxentine (czy nie wiem jak poprawinie sie pisze) i wyznaczyla druga wizyte z tlumaczem Niestety maz nie wyrazil zgody na wspolna wizyte i poszedl sam,sila nic nie wskoralabym przeciez No i pani doktor stwierdzila ze to nie jest depresja dwubiegunowa i nie zalecila wizyty u psychiatry choc o nia prosilam Prawda jest taka ze na tej wizycie to zalezy tylko mi bo maz slowkiem o psychiatrze sie nie odezwal |
|
|
Sandra |
Dodany dnia 05/05/2018 18:43
|
Finiszujący Postów: 296 Data rejestracji: 23.10.16 |
Kiedy kolejna wizyta u lekarza po leki? |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 07/05/2018 10:24
|
Lekarka dala recepte stala i tylko w recepcji ma ja zamawiac A sam nie pojdzie bo on zdrowy tylko ja mu chorobe wpieram Nawet nie mam zielonego pojecia jak tu dostac sie do psychiatry Rozne mysli mi przez glowe przechodza,nawet xaczelam sie zastanawiac czy to etyczne odejsc od chorego czlowieka Bo ile mozna sluchac ze sie jest zlem calego swiata i sprawca wszystkich nieszczesc |
|
|
Sandra |
Dodany dnia 07/05/2018 11:16
|
Bez obrazy, ale strasznie powalona jest służba zdrowia w tamtym kraju, czytając twój opis. Może jest jakaś infolinia, gdzie mogłabyś się dowiedzieć, co dalej robić. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 07/05/2018 16:53
|
Niestety w uk depresje leczy lekarz rodzinny Maz nie prosil ani razu o terapie ani wizyte u psychiatry a bez jego czynnego udzialu w tym moje prosby zostaly zignorowane Czuje sie bezradna w tym wszystkim Bo obecny stan meza praktycznie utrzymuje sie od 31.12.2017 i zadnej poprawy nie ma A lekarz rodzinny podwarzyl moje podejrzenia bo maz nie kupil jeszcze wycieczki zagranicznej Poszukam jakiejs infolini Choc dla wielu ludzi moze to wydac sie bezduszne i nie ludzkie ja juz nie mam sil na walke z wiatrakami bo tak sie czuje w tym wszystkim Wiem ze nie da sie pomoc komus kto nie pozwoli sobie pomocyy udzielic |
|
|
ploion |
Dodany dnia 07/05/2018 20:24
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
Skoro nie chce się leczyć to nie może wymagać od Ciebie pomocy.
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 07/05/2018 21:02
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
A niektorzy narzekaja na sluzbe zdrowia w PL. A tak serio by komus pomoc, musi byc na to chec i zgoda chorego, choc minimalna pomoc ze strony w tym wypadku meza. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 07/05/2018 22:13
|
Mam takie wewnetrzne rozterki Czy to etyczne i moralne rozejsc sie z chorym czlowiekiem Nature mam altruistyczna i wiele empati we mnie Ale ostatnio coraz czesciej takie mydli mnie nachodza Chyba zrobilam juz wszystko co bylo mozliwe jako czlowiek i zona wzgledem pomocy dla chorego meza Nie prosze by ktos podejmowal decyzje za mnie Ale ciekawi mnie inny punkt widzenia w tym aspekcie Dziekuje za wpisy |
|
|
sigma |
Dodany dnia 07/05/2018 22:20
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Nieetyczne i niemoralne to jest pławienie się we wtórnych korzyściach z choroby. A wygląda na to, że to właśnie robi twój mąż i całkiem mu z tym wygodnie. Ja kiedyś związek z bardzo zaburzoną osobą przerwałam, i to mimo jej leczenia. Parę wyniszczających lat zajęło mi zrozumienie, że żadna diagnoza nigdy nie jest usprawiedliwieniem dla krzywdzenia bliskich. Było trudno, ale nie żałowałam tej decyzji nigdy. Odzyskałam siebie i swoje życie. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Sandra |
Dodany dnia 10/05/2018 15:06
|
Przeczytałam dzisiaj wypowiedź osoby, która mieszkała w Irlandii i w tamtym kraju są darmowe spotkania grupowe dla osób z depresją.Może w Wlk. Brytanii też są? |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 15/05/2018 22:16
|
Witam Dziekuje za odpowiedzi Nie wiem czy tu tez mama takie grupy Zaczerpne informacji Nawet jak sa to znajac zycie maz nie zechce na taka isc Proponowalam mu terapie polskojezyczna online badz polskojezycznego psychologa ale to na niego dziala jak plachta na byka Psychiatry nie potrzebuje bo ma tabletki i nijak nie wytlumaczy mu sie ze dobrze jest to skonsultowac Pozdrawiam cieplutko |
|
|
miniu89 |
Dodany dnia 10/09/2018 12:05
|
Rozgrzewający się Postów: 41 Data rejestracji: 23.10.17 |
U każdego depresja przebiega inaczej jeśli chodzi o nastrój i motywację. Jedni w obniżonym nastroju nie mogą sobie pomóc, bo tego nie chcą, zaś drudzy widzą potrzebę pójścia do specjalisty i leczenia aby wyjść z choroby. Zmiany nastrojów u pani męża powodują, że nie jest on w pełni zdecydowany na leczenie bo pewnie myśli, że jak się dobrze czuje to nie potrzebny specjalista,a jak jest źle to nie ma ochoty na wizytę. Na wszystko przyjdzie czas. Ważne jest, żeby miał poczucie bliskości;-) |
Lila14 |
Dodany dnia 24/03/2019 13:01
|
Witam Dlugo nie pisalam Coz u mnie same dobre zmiany Odeszlam od meza a raczej policja mi pomogla Zadna choroba nie pozwala i nie tumaczy przemocy Dzis inaczej zapatruje sie na wszystko Nie kwestionuje choroby jego,ale wiele rzeczy chowal pod plaszczyk depresji bo mu tak wygodnie bylo. Na miesiac przed moim odejsciem juz calkowicie pozwolil sobie na jazde bez trzymanki po mnie. Niby chory biedny zagubiony a notorycznie rzucal leki i zwyczajnie leczyc sie nie chcial,choroba nie przeszkadzala mu w znecaniu sie nad rodzina,ale byla przeszkoda w utrzymaniu pracy i odpowiedzialnosci za dzieci.Po moim odejsciu nekal mnie i zastraszal az w koncu aresztowali go ,psychiatra uznal poczytalnym i nie stanowiacym zagrozenia dla siebie i innych. Dostal zakaz zblizania tymczasowy do rozprawy a ta juz niedlugo Najwazniejsze ze ja i dzieci jestesmy bezpieczni i nie wie gdzie przebywamy. A teraz niech chlop robi co chce ,bo stracil rodzine na wlasne zyczenie Pozdrawiam wszystkich |
|
|
ploion |
Dodany dnia 24/03/2019 14:27
|
Brązowy Forumowicz Postów: 924 Data rejestracji: 02.12.14 |
Gratuluję. To wymagało na pewno wiele wysiłku na różnych płaszczyznach.
[color=#6633cc]"nazwał chorobę władcy melancholią, proponując, by go zanurzono w olejku fiołkowym i w ten sposób dostarczono do jego mózgu nieco wilgoci"[/color] |
|
|
Alia |
Dodany dnia 26/03/2019 20:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2831 Data rejestracji: 01.09.09 |
Masz rację, choroba nie usprawiedliwia przemocy. Dobrze, że teraz jesteś bezpieczna z dziećmi. |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 11/04/2019 17:08
|
Witam Dzis miala byc rozprawa o stalking i zastraszanie odwolali ja,ponoc zbieraja wiecej dowodow Nie rozumiem czego jeszcze im potrzeba Maja galerie zdjec ze sznurkiem i exem w roli glownie wiedza ze nekal mnie sms Niby chory niezdolny do pracy a swietnie manipuluje i dziala na pograniczu. Najwazniejsze ze jestem w bezpiecznym miejscu razem z dziecmi Ale co natruje mi nerwow to natruje pozdrawiam |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 15/04/2019 22:35
|
Dzis moj starszy byl na pierwszym dniu na terapi grupowej dla mlodych ludzi wrocil pozytywnie nastawiony oby mu sie w trakcie terapi nie odwidzialo moja grupowa terapie zaczynam 24kwietnia ciagle jeszcze czekam ba grupe dla najmlodszego pozdrawiam |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 16/04/2019 18:42
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Dobrze, że macie takie wsparcie
[i]- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.[/i] |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 19/04/2019 13:40
|
Witam zarzywam antydepresant na bezsennosc i bole somatyczne nastroj mi bardzo spadl choc spie lepiej a ex na fb oglosil wyjazd do pl 2ty czekam na jego odp przez prawnika zeby oddal nasze rzeczy a ten w najlepsze sie bawi alimentow na dzieci nie placi a na wycieczki go stac przyker to jest ze ojciec ma w glebokim powazaniu wlasne dzieci i odgrywa sie na mnie nimi mam nadzieje ze nastroj mi sie niebawem poprawi pozdrawiam |
|
|
Lila14 |
Dodany dnia 20/04/2019 09:13
|
Kochani zdrowych wesolych swiat mokfego dyngusa zycze |
|
Przeskocz do forum: |