Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: W wolnym czasie
Wątek muzyczny
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 06/07/2009 13:30
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Wklejaj, wklejaj, a my będziemy podziwiać! Fantastyczne, nawet nie wiedziałam, że Queen nagrał taką piosenkę. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Kati |
Dodany dnia 06/07/2009 15:47
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
[quote][b]Perfidia napisał/a:[/b] nawet nie wiedziałam, że Queen nagrał taką piosenkę.[/quote] Noo, akurat oni to skarbnica dziwnych treści. Są ze mną od lat i dorastam do coraz to innych ich utworów. Ale obiecuję, że nie tylko do nich się ograniczę |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 06/07/2009 16:31
|
Przyznam się, że nie jestem wielką fanką muzyki - nie mam głowy, aby pamiętać wszystkie tytuły albumów, piosenek, itd. Czasy gdy zafascynowana daną grupą znałam wszystkie teksty na pamięć mam dawno za sobą Są jednak klasyki, o których się nie zapomina. Queen - pod względem i formy utworów, i treści zawsze był i będzie wyjątkowy. It's a kind of magic [youtube][/youtube] [i]'Cause love's such an old fashioned word And love dares you to care for The people on the edge of the night And love dares you to change our way of Caring about ourselves[/i] [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Kati |
Dodany dnia 06/07/2009 23:00
|
Tak u mnie było... [youtube][/youtube] Halo? Czy ktokolwiek jest tam może? Jeśli słyszysz kiwnij głową Czy ktokolwiek w domu jest? No chodź, chodź, pokaż Widzę, że doła masz W bólu ci ulżę Na nogi znowu postawię Wyluzuj Potrzebuję informacji garść Najważniejsza treść Gdzie boli? Możesz pokazać? Już zniknął ból, przed którym uciekasz Jak statku dym gdzieś na horyzoncie Ty tylko przez fale przepływasz Usta się poruszają ale nie słyszę co mówisz Gdy byłem dzieckiem raz gorączkę miałem Moje ręce były wtedy jak dwa balony Teraz znów to samo poczułem Nie mogę tego wyjaśnić nie zrozumiałbyś Ja taki nie jestem Stałem się wygodnie odrętwiały Stałem się wygodnie odrętwiały OK. Jedno małe ukłucie Nie więcej; aach Ale możesz poczuć się źle Czy możesz wstać? Wierzę, to zadziała dobrze To ci pomoże w roli być Chodź, czas już iść Nie ma bólu, przed którym uciekasz Jak statku dym gdzieś na horyzoncie Ty tylko przez fale przepływasz Usta się poruszają ale nie słyszę co mówisz Gdy byłem dzieckiem To przez jedno krótkie mgnienie kątem oka zobaczyłem Poszło nim się odwróciłem Nie potrafię już tego wskazać Dziecko urosło Marzenie prysło a ja stałem się wygodnie odrętwiały A tak widzę siebie teraz Swoją drogą uwielbiam ich teledyski... Dziękuję Wam, że miałam pretekst, żeby sobie poprzypominać. [youtube][/youtube] W głąb odległości, czerni wstęga Do punktu bezpowrotu rozciągnięta Na wietrznych polach lot z moich snów Stoję tam sam, w wirze zmysłów Fatalne zauroczenie więzi mnie potężny chwyt - czy jeszcze uwolnię się? Oniemiały, lotem zakręcony, od nieboskłonu nie oderwę wzroku - ja Czubki skrzydeł pokryte lodem Czy ktoś ostrzega? Niby wszystko przewidziałem Gdzie nawigator by wskazać mi dom W głaz zmieniony choć bez ładunku ton Dusza w napięciu, to nauka lotu Mimo warunków do próby gotów Oniemiały, lotem zakręcony, od nieboskłonu nie oderwę wzroku - ja Ponad planetą na skrzydle, modlitwie Ma brudna smuga, mglisty ślad na pustym niebie Poprzez chmury widzę lotu cień Na siebie patrzę załzawionym wzrokiem Marzenie niespłoszone ranka światłem Mógłbym wydmuchać duszę nieba dachem Nie ma sensacji w takim porównaniu Wstrzymana animacja błogostanu Oniemiały... |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 08/07/2009 09:51
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
[youtube][/youtube]
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 10/07/2009 12:49
|
A to moje życzenia dla Was na weekend [youtube][/youtube] Gdzie byłeś gdy mnie zniszczono i złamano A dni się wymykały przez uchylone okno No gdzie byłeś gdy byłem ranny i bezradny Bo jestem przez to co robisz i to co mówisz otoczony Gdy ty wieszałeś się na znaczeniach cudzych słów Wierząc w co słyszysz rozpaczliwie Ja patrzyłem prosto w słońca promienie Zgubiony w myślach, czasie Gdy ziarna życia, ziarna zmian już zasiane Na zewnątrz wolno padał deszcz Gdy dumałem o tej niebezpiecznej lecz niepokornej przeszłości Ruszyłem w niebiańską podróż przez naszą ciszę Wiedziałem – nadeszła chwila By zamknąć co było, powrócić do życia Ruszyłem w niebiańską podróż przez naszą ciszę Wiedziałem - zaczyna się czekanie I ruszyłem prosto w słońca promienie |
|
|
Kati |
Dodany dnia 19/07/2009 09:40
|
Stęsknilam się za Wami Przez całe dwa dni zaglądałam tutaj "przez szybkę", bez możliwości logowania - bo zapomniałam hasła, hihi. A ta piosenka zyskała u mnie przy bliższym poznaniu. 'The more I get from you the stranger it feels...' piękne choć tak cholernie trudne... [youtube][/youtube] Samotna wieża na morzu szara gdzieś stała Po mojej ciemnej stronie ty światłem się stałaś Choć to nie prochy narkotykiem miłość jest A czy ty wiesz Gdy pada śnieg Me oczy są wielkie I ten blask którym świecisz jest w nich Miła, porównam cię do pocałunku róży gdzie mrok Och, im więcej ciebie mam Tym jest to dziwniejsze, tak. Teraz gdy rozkwita twój kwiat Źwiatło uderza w szarości mrok Tak wiele człowiek ci zdradza Tak mówi wiele Na zawsze ty mą siłą, rozkoszą, bólem jesteś nie przeczę mym rosnącym uzależnieniem Czy ty myślisz że to zdrowe, miła? A czy ty wiesz Gdy pada śnieg Me oczy są wielkie I ten blask którym świecisz jest w nich Miła, porównam cię… Pocałowała mnie Pocałowała mnie róża gdzie mrok I gdybym musiał upaść na mej drodze Pocałowała mnie róża Pocałowała mnie róża gdzie mrok Tak wiele człowiek ci zdradza… Miła porównam cię … |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 19/07/2009 10:06
|
Fajnie, że sobie je przypomniałaś,brakowało tu Ciebie Ja kiedys w podobny sposób nie mogłam sie dostać na naszą klasę - ta nasza pamięć! Cudna piosenka i ten głos mogłabym jej słuchać bez końca.. [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 19/07/2009 11:30
|
A wiecie, że ta piosenka została nagrana na potrzeby kampanii reklamowej jednego z filmów o Batmanie? Niezależnie od wszystkiego - jest cudna. Fajnie, że przypomniałaś sobie hasło Kati [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Kati |
Dodany dnia 19/07/2009 13:10
|
Hmm, hasła to ja dalej nie pamiętam Będę się martwić jak będzie to potrzebne. Ja po prostu wróciłam do domu Dzięki |
|
|
Makro |
Dodany dnia 19/07/2009 15:39
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Jeżeli potrzebujesz zmiany hasła lub cokolwiek to daj znać. Z tego co pamiętam, tam gdzie jest logowanie znajduje się link do przywracania konta. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Kati |
Dodany dnia 19/07/2009 20:41
|
A to może jeszcze jedna, w podobnym klimacie. Właśnie w tej wersji, właśnie z tym powerem. Trochę się synchron nie zgadza ale co tam... [youtube][/youtube] Weź mnie teraz tak jak stoję tu Przyciągnij blisko, poznaj i zrozum Pragnienie to głód, ono spala mnie Miłością jak na uczcie żywimy się Chodź teraz spróbuj zrozumieć Jak w twych ramionach mogę czuć się Weź mą dłoń podejdź po cichutku nie zrobią nam nic nie zrobią nam nic, nie zrobią nam nic Ponieważ noc należy do kochanków Ponieważ noc należy do żądz Ponieważ noc należy do kochanków Ponieważ noc należy do nas Chwile zwątpienia gdy sama jestem Miłość jest telefonu dzwonkiem Miłość to anioł za żądzę przebrany W naszym łóżku aż nadejdzie ranek Chodź teraz spróbuj zrozumieć Jak w twych ramionach mogę czuć się Weź mą dłoń podejdź po cichutku nie zrobią nam nic nie zrobią nam nic, nie zrobią nam nic Ponieważ noc... Z miłością śnimy Błędne koło wątpliwości Kręci się i płonie Bez ciebie żyć nie mogę Wybacz, tęsknotę ogień Wierzę już czas, to zbyt prawdziwe Wiec dotknij mnie, dotknij mnie, dotknij mnie... Ponieważ noc należy do kochanków Ponieważ noc należy do żądzy Ponieważ noc należy do kochanków Ponieważ noc należy do nas Tej nocy jest kochanków dwoje Jeśli wierzysz, zaufaj w noc Tej nocy jest kochanków dwoje... Edytowane przez Kati dnia 22/08/2009 00:13 |
|
|
Kati |
Dodany dnia 04/08/2009 17:44
|
Dawno Wam nic nie "zagrałam". Będzie optymistycznie, niech stracę Kurcze, pamiętam, że był kiedyś teledysk ale nie mogę go teraz znaleźć. Będzie podwójny tekst za to. Enjoy. [youtube][/youtube] Z dobrymi nie gadałem Ze złymi trzymałem Mimo grzechów stał za mną z litości anioł stróż Miałem w życiu chwile Że rozum traciłem Próbując przetrwać Ból Gdy pion straciłem O bruk walnąłem Myślałem: mogę odejść A tu nie mogłem w drzwi trafić Byłem chory i zły kłamliwym życiem mym tak bardzo chciałem już być martwy To niezwykłe W oka mgnieniu widzisz światełko w tunelu To niezwykłe W pewnej chwili już wiesz, będzie dobrze, przeżyjesz To niezwykłe I dziś modlę się za zagubione dusze Ostatni strzał - niekończące się wakacje Jak daleko polecisz z chorym skrzydłem? Życie to jest podróż a nie przeznaczenie I po prostu nie wiem co przyjdzie z jutrem Nim na nogi staniesz to najpierw raczkujesz Nie mogłem strawić tej całej moralnej gadki Byłem na ulicy Starałem się przetrwać Przy życiu się utrzymać To niezwykłe W oka mgnieniu widzisz światełko w tunelu To niezwykłe W pewnej chwili już wiesz, będzie dobrze, przeżyjesz To niezwykłe I dziś modlę się za zagubione dusze |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 04/08/2009 19:05
|
Super Kati
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 11/08/2009 23:55
|
Opowiem Wam dziś taką historię. Brian May, który skomponował i śpiewa ten akurat utwór, poświęcił karierę naukową dla gry z zespołem. W zeszłym roku, dokładnie w rok swoich 60-tych urodzin, obronił pracę doktorską i uzyskał tytuł doktora nauk (ścisłych) z fizyki. Pisał coś tam o gapieniu się w księżyc Nigdy nie jest za późno na realizację marzeń. Na gapienie w gwiazdy też [youtube] [/youtube] Możesz wierzyć w niebo Nieważne co powiem Na wszystkie gwiazdy na niebie Mamy tu smutną duszę Budzisz się rano w dobrej formie Gapisz na księżyc w dzień Samotny jak szept na gwiezdnej drodze Czy ktoś w ogóle się przejmuje? Na wszystkie modły w niebie Jakże często tak się żyje Czy pozostawiliśmy drogę Tak długą za sobą drogę Kto wie kiedy kto wie gdzie Gdzie nas światło dnia odnajdzie Szukaj gdzie Mój drogi z serca z tobą Chociaż myślisz jesteś sam Milion gwiazd nad tobą Uśmiecha się nad domem twym Szybko, do walizki smutki spakuj Niech dziecko w tobie bawi się Samotny jak szept gwiezdnego traktu Odchodzę stąd, daleko idę Na wszystkie gwiazdy na niebie Nie chciałbym tak I nie mógłbym żyć wciąż tak Czy pozostawiliśmy drogę Tak długą za sobą drogę Dla beznadziejnego trwania Tak długą drogę Tak długą drogę Tak długą drogę Szukam wciąż Szukam tego dnia |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 15/08/2009 13:14
|
Jedna z najbardziej pięknych i klimatycznych piosenek tego zespołu, daje wiarę w to,że warto jednak żyć, mimo wszystko co sie dzieje złego w naszym życiu. [youtube][/youtube] Edytowane przez Nadzieja dnia 15/08/2009 13:18 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 22/08/2009 00:06
|
Jestem dziś - a właściwie wczoraj - w złej formie. A dlaczego miałabym się odzywać tylko wtedy, jak jestem w dobrej?... Więc dziś tak [youtube][/youtube] Edytowane przez Kati dnia 22/08/2009 00:38 |
|
|
martyna |
Dodany dnia 22/08/2009 18:44
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[color=#0000ff][/color]W związku z niemocą obsługo wklejania czegokolwiek podsyłam link. Wspomogę Cię Wiem, jak to wkurza, jak się nie może Kati[color=#0000ff][/color] [youtube][/youtube] i [youtube][/youtube] Edytowane przez Kati dnia 22/08/2009 19:00 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 22/08/2009 19:39
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Dzięki Kati, już wiem wszystko po założeniu okularów świat stał się "lepszy". I odszukałam słoneczko, o którym Perfidia pisała że ma być You Tube. Ufff jaka ulga
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 22/08/2009 21:08
|
[youtube][/youtube] [youtube][/youtube] Edytowane przez Nadzieja dnia 22/08/2009 21:16 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
Przeskocz do forum: |