Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Dusza - to co czuję i myślę
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 03/01/2011 21:32
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Potem, przez następne miesiące wydawało mi się, że żyję za karę. Nienawidziłam poranków. Przypominały mi, że noc ma swój koniec i trzeba znowu radzić sobie z myślami. [b]Janusz Leon Wiśniewski[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 05/01/2011 19:42
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
[i]"Ból fizyczny ma w sobie to dobrego, że jeśli przekroczy pewną granicę, zabija. Ból psychiczny, kiedy boli nas serce, zabija nas codziennie od nowa, jednak ciągle żyjemy. "[/i] |
|
|
irian |
Dodany dnia 07/01/2011 20:22
|
Finiszujący Postów: 278 Data rejestracji: 16.11.09 |
"Hormony nasze produkują enzymy głodów nie do zaspokojenia, marzeń nie do zrealizowania, tęsknot nie do zagłuszenia...." T.Konwicki [i]Mała Apokalipsa[/i] |
tajfunek |
Dodany dnia 07/01/2011 22:13
|
[i]Czasami trzeba usiąść obok i czyjąś dłoń zamknąć w swojej dłoni, wtedy nawet łzy będą smakować jak szczęście[/i] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 08/01/2011 21:53
|
W głębi duszy zdajemy sobie sprawę z własnej głupoty, a poświęcamy zbyt wiele czasu albo na ukrywanie tego, albo na udowadnianie, głównie sobie, że tak nie jest. [b]Jonathan Carroll Muzeum psów [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 24/01/2011 16:30
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
Idę sobie zamaszyście i opada ze mnie życie jak jesienne liście. Jakie liście? - dębu, brzozy, topoli, ale to boli. No cóż? było kilka miłości i trwoga, i noce bezsenne, było dużo tkliwości i złości, wszystko zmienne. No i lecą liście, liście, a każde: imię. Powiedz je uroczyście, wymień. Ach, nie! To już nagie gałęzie chwytliwe. Kiedy serce i myśl na uwięzi, jak być szczęśliwym? I ostał się pień nagi, nad nim zamieci kłąb. Odwagi! To ja - dąb. [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 25/01/2011 18:10
|
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. Nie mogąc przybrać żadnego kształtu, osiada ciasno na dnie serca jak śnieg podczas bezwietrznej nocy. [b]Haruki Murakami Koniec Świata i Hard-boiled Wonderland [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 25/01/2011 21:00
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Minął rok jak Ciebie nie ma .... a mam wrażenie że było to wczoraj.... a gdy odeszłaś najbardziej nie mogłam pogodzić się z tym , że następnego dnia życie toczyło się dalej. Jak gdyby nigdy nic. Wtedy też świat sie nie zatrzymał, nawet na najkrótsza chwilę . Znowu Bóg niczego nie zauważył... Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 25/01/2011 21:24
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Znowu szary, pusty dom, Gdzie schroniłem się I najmilsza z wszystkich, z wszystkich mi Na witraża szkle, Znowu w drogę, w drogę trzeba iść, W życie się zanurzyć, Chociaż w ręce jeszcze tkwi Lekko zwiędła róża... A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój, Nagle ptaki budzą mnie Tłukąc się do okien Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
martyna |
Dodany dnia 26/01/2011 20:52
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
to nie nasze umiejętności o nas świadczą ale nasze decyzję...
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 27/01/2011 14:21
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
[i]Śmiej się wśród ludzi, Płacz tylko w ukryciu, Bądź lekką w tańcu, Ale nigdy w życiu[/i] [i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 28/01/2011 21:47
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
*** [i]pragnę ukojenia serce ściska mi tępy głuchy ból a moja twarz jak kamień nie rzeźbi jej ani jedna łza pragnę ulgi jaką daje szloch a moje usta jak drzwi zatrzaśnięte nie wychodzi z nich ani jeden jęk Boże otwórz mi usta i zwilż oczy bo ten ból wypala mi w sercu pustynię 28.01.20011[/i][color=#3366ff][/color] napisałam to przed chwilą, chciałam się podzielić [color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 28/01/2011 23:41
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Piękne |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 30/01/2011 14:33
|
Hadassa świetne!!! [i][color=#6600ff] Nie sposób oswoić się ze śmiercią. Żołnierze, lekarze i przedsiębiorcy pogrzebowi widzą ją bez przerwy i przyzwyczajają się do pewnych jej aspektów, lecz nie do jej istoty. Nie sądzę, aby ktokolwiek to potrafił. Dla mnie otrzymanie wiadomości o śmierci bliskiej osoby jest jak droga w dół po znanych, lecz pogrążonych w mroku schodach. Chodziłeś nimi milion razy i wiesz, ile stopni jeszcze przed tobą, ale gdy chcesz stanąć na następnym, okazuje się, że go nie ma. Potykasz się i nie możesz w to uwierzyć. I od tej pory będziesz się tam potykał często, ponieważ, jak wszystkie rzeczy, do których przywykłeś, ten brakujący stopień stał się cząstką ciebie.[/color][/i] Edytowane przez tajfunek dnia 30/01/2011 14:34 |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 03/02/2011 20:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
The lights go out all around me One last candle to keep out the night And then the darkness surrounds me I know I'm alive But I feel like I died And all that's left is to accept that it's over My dreams ran like sand through the fists that I made I try to keep warm but I just grow colder I feel like I'm slipping away After all this has passed I still will remain After I've cried my last There'll be beauty from pain Though it won't be today Someday I'll hope again And there'll be beauty from pain You will bring beauty from my pain Edytowane przez Nieustraszona dnia 03/02/2011 20:52 Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 05/02/2011 13:00
|
" Nie można tkwić uparcie w swoim kącie lasu, czekając, aż inni do nas przyjdą. Czasem trzeba pójść do nich." [b]Kubuś Puchatek[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 06/02/2011 21:12
|
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. [b]Jan Paweł II (Karol Wojtyła)[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 13/02/2011 19:36
|
- Dlaczego wszyscy tutaj są tak szczęśliwi, a ja nie? - Dlatego, że nauczyli się widzieć dobro i piękno wszędzie - odrzekł Mistrz. - Dlaczego więc ja nie widzę wszędzie dobra i piękna? - Dlatego, że nie możesz widzieć na zewnątrz siebie tego, czego nie widzisz w sobie. [b]Anthony de Mello[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 14/02/2011 13:51
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Dobranoc Marku lampę zgaś i zamknij książkę Już nad głową wznosi się srebrne larum gwiazd to niebo mówi obcą mową to barbarzyński okrzyk trwogi którego nie zna twa łacina [b]to lęk odwieczny ciemny lęk o kruchy ludzki ląd zaczyna bić I zwycięży[/b] Słyszysz szum to przypływ Zburzy twe litery żywiołów niewstrzymany nurt aż runą świata ściany cztery cóż nam - na wietrze drżeć i znów w popioły chuchać mącić eter gryźć palce szukać próżnych słów i wlec za sobą cień poległych więc lepiej Marku spokój zdejm i ponad ciemność podaj rękę niech drży gdy bije w zmysłów pięć jak w wątłą lirę ślepy wszechświat [b]zdradzi nas wszechświat astronomia rachunek gwiazd i mądrość traw i twoja wielkość zbyt ogromna i mój bezradny Marku płacz [/b] [i]Zbigniew Herbert - Do Marka Aurelego[/i]. Dla mnie zdecydowanie najbardziej przejmujące w wykonaniu [i]Roberta Kasprzyckiego. [/i] karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 17/02/2011 18:44
|
"Śmierć nie czyni cię smutnym - czyni cię pustym. To właśnie jest w niej złe. Wszystkie twoje zaklęcia i nadzieje, i śmieszne nawyki znikają pędem w wielkiej, czarnej dziurze i nagle zdajesz sobie sprawę, że odeszły, bo, równie nieoczekiwanie, niczego już nie ma w środku." |
|
Przeskocz do forum: |