Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Dusza - to co czuję i myślę
|
|
martyna |
Dodany dnia 24/09/2010 20:19
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
"Świat przepływał przez moje ramiona. Cóż, mogłam się uratować sama lub zostać ubezwłasnowolniona. od dziecka sama decydowałam o swoim losie. Bóg się tylko przyglądał." B.R.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 13/10/2010 21:45
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Chciałbym roztopić się w jednej łzie, w której uwięzłyby promienie słońca, a ja mógłbym zapłakać u kresu światłości. [b]Emil Cioran Święci i łzy [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 16/10/2010 10:54
|
[b]ile razy znalazłam klucz do szczęścia, to zawsze ktoś wymienił zamki..[/b]
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 20/10/2010 16:19
|
Bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniałam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości. Katarzyna Nosowska [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Mademoisellka |
Dodany dnia 20/10/2010 18:13
|
Medalista Postów: 583 Data rejestracji: 28.12.08 |
Nadzieja, z której to piosenki?
[color=#336633]To niewiarygodne, jak można czuć się szczęśliwą przez tyle lat, mimo tylu kłótni, tylu upierdliwości i tak naprawdę, kurwa, nie wiedzieć, czy to miłość czy nie. Gabriel García Márquez [i]Miłość w czasach zarazy[/i] [/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 20/10/2010 21:49
|
[b]Madem [/b]to ta piosenka [b]Keskese[/b] Żadnych łez żadnej żałoby. wszystkich chcę widzieć w czerwieni. kobiety niech tańczą na stołach, do tanga dziś nie trzeba dwojga. pragnę też by mnie spalono, bo zawsze bałam się robaków... urna zaś niech będzie nagrodą w jednym z konkursów radiowych. bliskim mów, gdyby pytali, że chwilowo zmieniałam adres, że w niebie leczę duszę z silnego przedawkowania rzeczywistości... będę jak deszcz, będę jak śnieg, będę jak wiatr, ogień, ziemia. psami szczuj wszystkich ciekawskich takich co w naszym śmietniku będą szukać taniej sensacji pośród sterty brudnych odpadków. bliskim... Edytowane przez Nadzieja dnia 20/10/2010 21:52 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 23/10/2010 22:06
|
Nie umiał pozbyć się wrażenia, że kawałek po kawałku podnosi swoje rozbite życie, obraca te kawałki w palcach i ponownie upuszcza - jak mechanik samochodowy, nie mający pojęcia, w jaki sposób ma poskładać samochód, który rozebrał. [b]Graham Masterton "Ciemnia" [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 29/10/2010 21:10
|
Przegrałam zanim zaczęłam grać w życie. [b]Barbara Rosiek[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 03/11/2010 18:23
|
Błogosławieństwa z mądrością i humorem ks. Tadeusz Fedorowicz Błogosławieństwa dla tych, którzy mają trochę zmysłu humoru i szukają mądrości Szczęśliwi, którzy potrafią śmiać się z samych siebie - będą mieli radość i zabawę przez całe życie. Szczęśliwi, którzy nie biorą siebie nazbyt serio - za to ludzie ich uszanują. Szczęśliwi, którzy odróżniają kretowisko od góry - będą widzieli sprawy we właściwych proporcjach. Szczęśliwi, którzy umieją używać kija nie do bicia o zmroku, ale do palenia, by świecił i ogrzewał - wiele dobra uczynią w życiu. Szczęśliwi, którzy wiedzą, że nie wystarczy, by woda podana komuś była świeża, ale że też trzeba ją podawać w czystej nie szczerbatej szklance - unikną wielu nieporozumień z ludźmi. Szczęśliwi, którzy odróżniają owoce niedojrzałe od dojrzałych i potrafią czekać, aż dojrzeją - zaznają słodyczy dojrzałości. Szczęśliwi, którzy nic nie muszą a za to niejednego świadomie chcą - zaznają prawdziwej wolności. Szczęśliwi, którzy nie muszą mieć tego czy tamtego a to i tamto chętnie odstąpią - zaznają smaku większych wartości. Szczęśliwi, którzy potrafią poczekać - doczekają się prawdziwego dobra. Szczęśliwi, którzy zrozumieli, że większym szczęściem jest dawać niż brać i służyć niż być obsłużonym - znajdą prawdziwe szczęście. Szczęśliwi, którzy miłują prawdę bardziej niż jakiejkolwiek korzyści - znajdą rzeczywiste wartości. Szczęśliwi, którzy wiedzą, że modlitwa nie polega na uczuciu, myśleniu i rozumieniu, ale na szczerym oddaniu Bogu. Szczęśliwi, którzy nie zasłaniają sobą Boga i ludzi - będą jaśniej widzieli prawdę o rzeczywistoś Błogosławieni, którzy umieją śmiać się z samych siebie - nie przestaną nigdy się bawić. Błogosławieni, którzy umieją odróżniać mały kamień od wysokiej góry - unikną wielu przykrości. Błogosławieni, którzy umieją słuchać i milczeć - nauczą się wielu rzeczy nowych. Błogosławieni, którzy są wrażliwi na prośby innych - będą krzewicielami radości. Błogosławieni będziecie wy, którzy umiecie strzec z wielką uwagą rzeczy błahych i ze spokojem rzeczy bardzo ważnych - zajdziecie daleko w życiu. Błogosławieni wy, którzy umiecie doceniać uśmiech i zapominać o doznanej nieuprzejmości - wasza droga będzie zawsze pełna słońca. Błogosławieni wy, którzy umiecie tłumaczyć z wyrozumiałością, nawet wbrew pozorom, postawy innych: będziecie uznani za naiwnych, ale jest to cena miłości. Błogosławieni, którzy wpierw pomyślą, zanim coś zrobią i wpierw się pomodlą, zanim coś pomyślą - unikną wielu niedorzeczności. Błogosławieni, jesteście zwłaszcza wy, którzy umiecie rozpoznawać Pana we wszystkich spotykanych ludziach - znaleźliście prawdziwe światło i prawdziwy pokój. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 11/11/2010 11:17
|
Złoty Forumowicz Postów: 1809 Data rejestracji: 29.07.09 |
"Cóż za blamaż, nie mieć w biografii ani jednego rozwodu, dewiacji, większego nałogu, kuracji psychiatrycznej, burzliwego romansu na boku, pełnokrwistego podcięcia żył..." [b]S. Barańczak, Dorbnomieszczańskie cnoty.[/b] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 11/11/2010 21:33
|
[...] tak bardzo chciałbym zbliżyć się do samego siebie, odrzucić wszystko to, co mnie dzieli od sedna! [b]Julio Cortázar Gra w klasy [/b] Edytowane przez Nadzieja dnia 11/11/2010 21:33 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 15/11/2010 07:13
|
BY STWORZYĆ PRERIĘ tłum. Stanisław Barańczak By stworzyć prerię, starczy jeden zgoła Kwiat koniczyny, Marzenie I pszczoła. Jeśli pszczół nie ma ani na lekarstwo, Same rojenia wystarczą. E.Dickinson Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 22/11/2010 22:30
|
Słońce grzało tak rozkosznie, a kamień na którym siedział od dłuższego czasu, był tak przyjemnie ciepły, że Puchatek już sobie postanowił, że przez całą resztę poranka będzie siedział pośrodku strumyka i cieszył się z tego, że jest Puchatkiem. [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 24/11/2010 09:41
|
Dorośli są zakochani w cyfrach. Jeżeli opowiadacie im o nowym przyjacielu, nigdy nie spytają o rzeczy najważniejsze. Nigdy nie usłyszycie: "Jaki jest dźwięk jego głosu? W co lubi się bawić? Czy zbiera motyle?" Oni spytają was: "Ile ma lat? Ilu ma braci? Ile waży? Ile zarabia jego ojciec?" Wówczas dopiero sądzą, że coś wiedzą o waszym przyjacielu. Jeżeli mówicie dorosłym: "Widziałem piękny dom z czerwonej cegły, z geranium w oknach i gołębiami na dachu" - nie potrafią sobie wyobrazić tego domu. Trzeba im powiedzieć: "Widziałem dom za sto tysięcy złotych". Wtedy krzykną: "Jaki to piękny dom Mały Książę Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Kati |
Dodany dnia 24/11/2010 12:09
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Jak za sto tysięcy to może być piękna... altanka |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 27/11/2010 17:25
|
Jeżeli coś dotyka cię, znaczy: dotyczy cię. Jeżeliby nie dotyczyło cię - nie dotykałoby cię, nie zrażało, nie obrażało, nie drażniło, nie kuło, nie raniło. Jeżeli bronisz się, znaczy: czujesz się atakowany. Jeżeli czujesz się atakowany, znaczy: jesteś celnie trafiony. Miej to na uwadze. [b]Edward Stachura[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
irian |
Dodany dnia 27/11/2010 18:00
|
Finiszujący Postów: 278 Data rejestracji: 16.11.09 |
"Gdzie widać duszę? W oczach. Kto patrzy partnerowi w oczy nie widzi niczego innego." Bert Hellinger "Rzeczy sedno" |
Nadzieja |
Dodany dnia 28/11/2010 20:50
|
"-A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś,ściskając Misiową łapkę. -Co wtedy? -Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika, tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie." Zawsze gdy to czytam mam w oczach łzy... Edytowane przez Nadzieja dnia 28/11/2010 20:53 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 25/12/2010 21:06
|
W głębi serca, którego przecież nie mam- chciałabym wyzwolić się z pancerza, w którym tkwię. Z klatki. Wyfrunąć jakoś. Jak Piotruś Pan albo jak sen o lekkości, o balonie, porywającym zamiast Tadka Niejadka-właśnie mnie. [b]Marta Fox [/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 26/12/2010 23:06
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Pełnia człowieczeństwa Wiele kosztuje mnie Obrastam w siłę Bronię się Nie złoszczę się Lubię chleb wieć sobie zjem I po brzuchu się poklepię [b]Hey Ho[/b] Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
Przeskocz do forum: |