Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Psychoterapia
Dzisiaj zrobiłam/em dla swojego leczenia
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 06/08/2013 22:46
|
Srebrny Forumowicz Postów: 1339 Data rejestracji: 23.09.10 |
A ja mam trzy duże blizny na ramieniu od wypadku na rowerze (plus zaszyty kawałek szkła pod skórą). I nie mam problemu, by chodzić w topach - przecież to nie jest moja wina, to nieszczęśliwy przypadek, a jak kogoś to odstrasza to przecież nie musi patrzeć. Dziś: - zjadłam zdrową, warzywną kolację, jakiś czas temu ograniczyłam bułki - kupiłam odżywkę do paznokci (po dobrym pół roku narzekania, że mam słabe paznokcie) - wyprodukowałam dość pozytywne nastawienie do pracy - poeksperymentowałam z indyjskim sosem ze słoika na obiad no i wczoraj umówiłam się do dentysty (z tego chyba jestem najbardziej dumna) "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 08/08/2013 19:39
|
Dziś: - zdystansowałam się w ok. 70% do tego, co powiedziała mama, nie jest tak, że kompletnie mi to popsuło nastrój i dzień - potrafiłam wypowiedzieć swoje zdanie w dyskusji z mamą i siostrą w kwestii w której dotychczas się nie wypowiadałam - kupiłam coś droższego do jedzenia i nawet bez wyrzutów, że na to nie zasługuję - zapomniałam zrobić coś w pracy i już diagnozowałam to jako objaw schizofrenii aż mi przez moment przeleciało przez głowę cudowne słowo: roztargnienie "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 08/08/2013 21:26
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
Sama zaproponowałam koleżance wypad na kawkę |
|
|
Pogodna |
Dodany dnia 08/08/2013 21:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3860 Data rejestracji: 23.06.10 |
Pozwoliłam matce zbliżyć się do mnie
Nieśmiertelność jest bardzo łatwa do osiągnięcia. Wystarczy nie umierać. |
|
|
ewela |
Dodany dnia 08/08/2013 23:17
|
Rozgrzewający się Postów: 46 Data rejestracji: 07.07.13 |
Ja też wczoraj jej na to pozwoliłam. I próbowałam jej coś tam powiedzieć. To był szok, bo dotąd milczałam |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 10/08/2013 12:43
|
Medalista Postów: 542 Data rejestracji: 27.04.13 |
moze nie dzisiaj ale ostatnio -nie nakręcam się i nie przejmuje pierdołami -jestem wyrozumiała dla M. i "pozwalam" mu być zmęczonym i mieć gorsze dni (daje to super efekty), po prostu wtedy zajmuje się sobą -umówiłam się z koleżanką na spotkanie dziś -idę dziś na mityng -rozmawiam normalnie ,miło i sympatycznie z moją matką (której kiedyś nienawidziłam a teraz ją lubię) -nie kupiłam kolejnej pary kolczyków mimo że dostałam wypłatę wczoraj (mam ponad 60 par a ciągle kupuje hehe) " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Nieustraszona |
Dodany dnia 11/08/2013 10:32
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
-Spotkalam sie z siostra przyrodnia. - Radzilam sobie z napieciem zwiazanym z terapeutka przez niewyslanye listy. - Napiecie spodlo. Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 13/08/2013 00:11
|
nie pożyczyłam siostrze pieniędzy; nie uległam ojcu i nie wracam do niego; nie dałam się dziś pani z apteki wyprowadzić z równowagi. myślała,że jak postraszy mnie, że nie będzie u nas zamawiać, to ja zmięknę, ale na mnie to wrażenia nie zrobiło,bo wiem co nalezy do moich obowiązków w pracy. I nawet byłam miła i grzeczna mimo jej złości w końcu udaje mi się łapac dystans w pracy |
|
|
borcio |
Dodany dnia 14/08/2013 19:59
|
Brązowy Forumowicz Postów: 784 Data rejestracji: 15.08.12 |
Tajfunku,
[color=#009966][b]"Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć" Georges Bernanos[/b][/color] |
|
|
modliszka |
Dodany dnia 14/08/2013 21:04
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
Gratulacje Tajfunku spore osiągnięcia
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 15/08/2013 11:32
|
jestem z Ciebie dumna tajfunku
" Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
Rat |
Dodany dnia 15/08/2013 12:05
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]tajfunek[/b] coraz lepiej Ci idzie , szczególnie z ojcem ... tutaj wielkie gratulacje - wypad rowerem w las i tym razem obczajenie co kryje się za ścieżkami którymi jeszcze nie jechałam . - uśmiech na twarzy jak [b]Junior [/b] sam z siebie się wtulił , tak po prostu , spacerowaliśmy a ten bach za nogę i się wtula . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
sigma |
Dodany dnia 15/08/2013 22:01
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Kupiłam sobie trzy sukienki I tunikę
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
martyna |
Dodany dnia 17/08/2013 09:43
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
po wczorajszej tutejszej sytuacji, nie dowaliłam sobie, ( wcześniej takie sytuacje kończyły sie autoagresją), przez ostatnie tygodnie również nie kieruje agresji na siebie, korzystam z zastępczych rzeczy typu, kąpiel i spacer.
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 23/08/2013 00:24
|
- odespałam zaległości z kilku dni (budząc się z poczuciem [i]dlaczego już się obudziłam[/i]?) - powiedziałam szczerze siostrze, że wiem, że pije... - dużą radość sprawił mi spacer z psem mimo, że końcówka była dość smutna - pomalowałam paznokcie u nóg i nawet mi to jakoś wyszło (a nie mam w tym wprawy) - zrobiłam obiad dla rodziny - zaliczyłam dentystę Cieszę się, bo to był miły dzień "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
girl interrupted |
Dodany dnia 25/08/2013 23:33
|
- dużą radość sprawił mi spacer z psem - ogromną satysfakcję sprawiło mi [b]odrodzenie się[/b] od pytania: "Czy ty się dobrze czujesz"? - pojeździłam na rowerze tam, gdzie chciałam, a nie tam, gdzie chciała mama - duży sukces - napiłam się wody - wyglądało to dość dziwnie, bo z 5 litrowej butelki - nie było to dla mnie straszne, że to wygląda dziwnie - nie pozwoliłam mamie wchodzić do łazienki podczas gdy ja tam jestem - przełom - poczułam, że to, co robię ma sens - w czwartek powiedziałam mamie, że potrzebuje konsultacji psychologicznej, bo nie umie przyjąć pomocy - jestem uważna i bardzo dobrze na tym wychodzę, absolutnie niczego nie żałuję "Odkąd sięgam pamięcią, zawsze było coś nie tak..." |
|
|
Energetyczna |
Dodany dnia 26/08/2013 09:00
|
Girl !!!!! super !!!! z tym wchodzeniem to znam ten temat super, duzo dla siebie robisz " Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko. " |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 26/08/2013 10:52
|
Borcio, Modliszka, Energetyczna, Rat-dziękuję -w sobotę zaprosiłam Nowożeńców do siebie spędziliśmy bardzo miło czas, jak za dawnych czasów. -mimo początkowych oporów,chcę dać tej znajomości szansę -postawiłam jednej osobie granicę i staram sie jej trzymać i nie ulec -pijany ojciec chciał przyjechać na weekend, odmówiłam -jestem solidnie przygotowana na dzisiejszą sesję |
|
|
Rat |
Dodany dnia 26/08/2013 16:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
- rowerem do Bratowej pojechałam , poszłyśmy z Juniorem na miasto zakupić kilka rzeczy ,by miała już torbę gotową jakby rodziła ... jak to zwykle bywa , nakupione 2 razy więcej - pośmigaliśmy wózkiem z Juniorkiem , śpiewał co jakiś czas - spotkałam znajomych , stali karetką w serwisie naprawczym ... i to bez spiny ... zazwyczaj nie wiem jak zareagować czy pomachać ,czy zatrzymać się i pogadać chwilę . Niby nic , ale zawsze mam z tym problem . Edytowane przez Rat dnia 26/08/2013 16:49 [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
modliszka |
Dodany dnia 26/08/2013 20:27
|
Złoty Forumowicz Postów: 2327 Data rejestracji: 26.10.09 |
Rat Ależ Ci zazdroszczę tego Juniorka Po Tobie jak po nikim widać, że dziecięca obecność potrafi pozytywnie wpłynąć na człowieka
[i]Złamać można praktycznie wszystko, nawet serce. Lekcje, których udziela nam życie, nie przynoszą mądrości, lecz blizny i zrosty.[/i] |
|
Przeskocz do forum: |