Zobacz temat
piracetam
|
|
weronika |
Dodany dnia 03/02/2010 14:52
|
Brązowy Forumowicz Postów: 856 Data rejestracji: 10.08.08 |
Dostałam od swojej dr nowy proszek w związku z moją kulawą pamięcią i nie wiem na razie co o nim sądzić gdyż biorę go dopiero 5 dzień. Czy ktoś może podzielić się opinią czego można się spodziewać po tym leku w perspektywie dłuższego brania? Wiąże z nim spore nadzieje, bo nie mam na razie innej deski ratunku na swoje problemy. Czy jest jakieś ograniczenie czasowe przez ile taki lek można brać? Zapomniałam o to zapytać dr, a z ulotki wynika że chyba nie jest to obojętne ile można ten lek stosować. |
Makro |
Dodany dnia 03/02/2010 16:17
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Ja się nie wypowiem. Bo nie chcę być publicznie tendencyjny
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
weronika |
Dodany dnia 07/02/2010 11:50
|
Brązowy Forumowicz Postów: 856 Data rejestracji: 10.08.08 |
Czyżby guzik warty? ale to taka moja mała dygresja... |
Rat |
Dodany dnia 15/07/2011 19:37
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
odnawiam pytanie jakieś doświadczenia z ową substancją ? Kiedyś miałam to przepisane , ale nie było we mnie systematyczności , więc brałam jak mi się przypomniało . Brał ktoś wg wskazań dłuższy czas ? działało ? [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
on |
Dodany dnia 08/09/2011 21:07
|
Rozgrzewający się Postów: 11 Data rejestracji: 03.01.11 |
Piracetam jest to bodaj składnik takich leków jak nootropil (oryginalny), czy jego odpowiedników jak biotropil, memtropil, lucetam. Ja biorę wg wskazań mego psychiatry maksymalne dawki w granicach 2400 mg. Nie jest to lek, na którego efekty trzeba długo czekać. W mym przypadku sprawniej po nim kojarzę, mam lepszą pamięć - gdy zdarzy się, iż przerwę kurację ponowne jego zażycie objawia się chęcią do podejmowania czynności wymagających sprawności intelektualnej - zainteresowanie lekturą, programowaniem, nauką. Pozdrawiam Roman - ----- -- - [color=#ff0033]Oni[/color] wszyscy chcą mnie zabić! - Kto taki? - nikt nie chce Cię zabić! - No Ci, o których myślisz, że chcą! - Ja o nikim takim nie myślę! - To skąd w takim razie wiesz, że nie chcą? |
|
|
Rat |
Dodany dnia 17/12/2011 13:07
|
zaczynam Piracetam brać, może moje rozkojarzenie troszkę się zmniejszy . Nie , nie znaczy to , że wróciłam do psychiatry ( żeby nie było ) [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
martyna |
Dodany dnia 17/12/2011 13:11
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Rat to co to znaczy ?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 17/12/2011 13:15
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Rat: nie wiem czy Twój Psychiatra byłby tym faktem zachwycony (edit: nie tym że do niego wróciłaś ale tym że bierzesz coś bez jego wiedzy i zgody) Edytowane przez Czader dnia 17/12/2011 13:16 |
|
|
Rat |
Dodany dnia 17/12/2011 16:42
|
nie myślałam , że będzie to w ten sposób odebrane . Lek przepisany przez lekarza innej specjalizacji wie , że już go brałam ( nie regularnie , teraz chcę regularnie ) Przepisał mi , ale uprzedzał , że jak tylko coś nie tak to mam odstawić . Co do psychiatry ( nie ten temat , ale wytłumaczę , poszłabym do psychiatry po ten lek , ale powiedziałam sobie , że do lekarza psychiatry już nie pójdę .. chyba,że będzie mega kiepsko ) A teraz do tematu ... ktoś w tej chwili bierze ten lek ? [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Nieustraszona |
Dodany dnia 17/12/2011 19:23
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Brałam - pic na wode fotomontaż, ale to tylko moje zdanie. Dostałam od zawiedzionej dobrym eeg neurolog (no cóz bywa nie kązdy z MPD jesrt upośledzony i ma padaczke ) i do takich wniosków doszlam
Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Rat |
Dodany dnia 18/12/2011 11:00
|
[b]Nieustraszona[/b] o k szkoda ,że nie pomogło . Nie liczę na super cud w tej kwestii , akurat ode mnie dużo też zależy - czyt. artykuł [url]http://mam-efke.pl/articles.php?article_id=185[/url] Lecz zauważyłam bardzo duże "zakręcenie" .. czego wcześniej nie było . Agresja+ "zakręcenie" ... ciekawy mix Temat o piracetamie , wracamy do niego ... jak ktoś bierze ... i ma ochotę na wypowiedź bardzo chętnie przeczytam . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Nieustraszona |
Dodany dnia 18/12/2011 12:16
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 6722 Data rejestracji: 03.04.10 |
Doskonale wiem o neuroplastyczności, bo będę na niej pracować Mi nie pomógł, ale mam nadzieje ze na Ciebie zadziala. Jak pisalam miedzy wierszami mam watpliwości czy w ogole byl potrzebny Kiedyś musisz się pożegnać z nadzieją na lepszą przeszłość.... |
|
|
Rat |
Dodany dnia 21/12/2011 18:17
|
jak nie zapominam to łykam hehe ( tak jak znajoma z lecytyną ... pytam się jej - i jak pomaga Tobie to Vita Buerlecithin ? Taaa ... jak nie zapomnę łyknąć ) [ 2x zdarzyło mi się nie wziąć , ale to i tak na efekty jakiekolwiek trzeba długo czekać , wiadomo , że nie od razu i że sam lek nic nie da ) Nie wiem czemu , ale jakoś mam podświadomie wiarę w ten lek, że pomoże mi troszkę bardziej się ogarnąć . Zobaczę co z tego wyniknie . [b]Nieustraszona[/b] dziękuję za wpisy [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
kameleon |
Dodany dnia 27/04/2012 16:19
|
Rozgrzewający się Postów: 10 Data rejestracji: 25.04.12 |
[quote][b]Rat napisał/a:[/b] Lecz zauważyłam bardzo duże "zakręcenie" .. czego wcześniej nie było . Agresja+ "zakręcenie" ... ciekawy mix [/quote] U mnie tak było. Jakiś czas temu. Nie pamiętam nawet dokładnie kiedy. Kilka lat temu - chyba w 2007. Same problemy z tego były. A to kojarzenie i umiejętność myślenia o wielu sprawach na raz raczej pozorna. |
|
Przeskocz do forum: |