Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Uzależnienia
Marihuana
|
|
Makro |
Dodany dnia 01/12/2011 22:22
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Takie badania przeprowadzili Holendrzy - co spowodowało, że pojawiły się głosy nad delegalizacją marihuany. Nie zostało to wprowadzone, bo ten proceder: 1. Dostarcza do budżetu dużo kasy - turystyka narkotykowa; 2. Palą w przeważającej mierze obcokrajowcy - więc to nie problem Holendrów. Będą leczeni za kasę podatników swoich krajów. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Rat |
Dodany dnia 01/12/2011 22:26
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
[b]sensi [/b] maczanki ( myślałam ,że ten temat się już skończył o jakże szkodliwym "domestosowym" paleniu ) film nie o marihuaninie a o extazy [youtube]qucy1lB1A0k[/youtube] można obejrzeć . Zobaczcie statystyki co dzieje się w Holandii , po otwarciu coffe shopów . Polska oby nigdy nie wpadła na tak "genialny" pomysł , by marihuana była legalna . [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
sensitivechild |
Dodany dnia 01/12/2011 22:27
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Makro, a gdzie mogłabym znaleźć te wyniki badań? W jakiejś literaturze, czy może jest w necie? Kurcze, mam naprawdę wielu znajomych (niektórzy z nich są mi bardzo bliscy), którzy żyją w przeświadczeniu, że to błogosławieństwo, skoro samo rośnie (na to ja mówiłam długi czas, żeby jedli muchomory - też rosną, też sama natura). Fajnie byłoby mieć dostęp do takich badań
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
Makro |
Dodany dnia 01/12/2011 22:48
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Proszę bardzo [url]http://emedicine.medscape.com/article/286661-overview#a0101[/url] Całkiem dobrze napisany artykuł na portalu z którego systematycznie korzystam w ramach dokształcania. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
teczacpt |
Dodany dnia 02/12/2011 17:57
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
w bardzo przystępny sposób-choć nie medyczny piszą o skutkach palenia na stronie www.zielonemity.republika.pl
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
Perfidia |
Dodany dnia 03/12/2011 01:08
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Zajrzałam na tą stronkę - rzeczywiście bardzo przystępnie napisana i zawierająca całkiem sporą ilość informacji.
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Diuna |
Dodany dnia 04/12/2011 13:33
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Dobrze Makro, postaram się dostosować. W odpowiednim czasie, gdy już do tego dojrzeje, napisze samokrytykę Dlaczego jestem za legalizacją? Bo obserwuję. Ludzie maja skłonność do odurzania się od zarania dziejów. Z moich obserwacji wynika, że alkohol ma dużo bardziej destrukcyjny wpływ na człowieka niż konopie a i tak jest legalny- co oczywiście argumentem za legalizacja nie jest- prędzej, będąc konsekwentnym wypadałoby zdelegalizować alkohol. Niepotrzebne jest jednak wrzucanie Marihuany do jednego worka z paskudztwami takimi jak Amfetamina czy Heroina. Może to spowodować niebezpieczny mechanizm "Jeśli jaram zioło, niby nielegalne i widzę ze jest ok, to te krechę też mogę wciągnąć i będzie ok..." A nie jest ok. Zresztą, mam prywatną teorie na temat uzależnień- są one zazwyczaj skutkiem głębszego problemy, choć w rezultacie stają się kolejnym problemem- samym w sobie. |
|
|
tutamjez |
Dodany dnia 23/12/2011 07:24
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 23.12.11 |
Hm... Prawde powiedziawszy pomogła mi wejsc na to forum i o tym wszystkim o czym tu piszecie poczytac...ale czy za legalizaqcja? Nie mam jeszcze zdania... |
|
|
musta |
Dodany dnia 23/12/2011 13:24
|
Finiszujący Postów: 323 Data rejestracji: 25.03.11 |
Ja jestem z legalizacją i za tym, żeby państwo zaczęło czerpać z tego tytułu zyski- tak jak to robi Holandia, o czym napisał Makro. Wiadomo, że jest to środek łatwo dostępny, choć nielegalny, kto chce to kupi, dlaczego więc państwo nie miałoby na tym zarobić? [center][i]Już zawsze będziesz odpowiedzialny za to, co oswoiłeś..[/i][/center] [center][b]Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.[/b] [/center] [center]Hell is empty, and all the devils are here...[/center] |
|
|
Rat |
Dodany dnia 25/12/2011 22:37
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
po raz kolejny napiszę iż nie jestem za . Polska jest zbyt biednym krajem by takie coś weszło . Co innego ustawa o niewielkiej ilości przy sobie ( do 1g ) luz , miej przy sobie . [b]Diuna[/b] ja po marihuaninie mam/miałam większe jazdy niż po amfetaminie Widocznie zachodzi zależność , kto co lubi a na serio , ustawa o ilości (do gramca) przy sobie i już będzie super. [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
Diuna |
Dodany dnia 26/12/2011 11:36
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
[b]Rat[/b], całkiem możliwe- różnie działają te specyfiki narkotykami zwane. I o ile do Marihuany mam pozytywne nastawienie to do Amfetaminy... Oj, jak ja tej dziwki nienawidzę... Jakbym strzelała do jej sprzedawców... Jak chętnie wysypuje ją do kibla- w chwilach, gdy mam jeszcze Nadzieję. (A teraz chce wsparcia i głaskania po główce) |
|
Przeskocz do forum: |