22 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
6 dni Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nowe życie Hadassy
verdemia
Dodany dnia 05/07/2011 14:43
Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 29.07.09

mam nową zasadę "wszystko co powiesz może być użyte tylko i wyłącznie dla twojego dobra" Pfft

ef
Dodany dnia 05/07/2011 14:46
Awatar

Pasjonat

Data rejestracji: 16.02.11

haha, też o tym pomyślałam jak przeczytałam Twoją wypowiedź, [b]Hadassa[/b], w moim wątku. i zgadzam się całkowicie z [b]verdemią [/b]Grin
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci.

hadassa
Dodany dnia 05/07/2011 15:46
Awatar

Złoty Forumowicz

Data rejestracji: 13.03.10

Och dzięki, widzę, że juz wszyscy przeciw mniePfft
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie
moje prawo, to jest pańskie lewo.
Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...)
Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color]

martyna
Dodany dnia 09/07/2011 07:46
Awatar

300% normy

Data rejestracji: 07.08.09

Udanych wakacji Hadassa Kwiatek odpocznij i złap słoneczko .
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

hadassa
Dodany dnia 13/07/2011 23:52
Awatar

Złoty Forumowicz

No więc wróciłamSmile
Egipt jest piękny i gorący, ale w dobrze być znowu w Polsce, która jest jednaj jeszcze piękniejszaWink...
Jutro napiszę coś więcej, a dziś pozdrawiam wszystkich serdecznie w słonecznym, egipskim nastrojuPapa
Edytowane przez hadassa dnia 13/07/2011 23:52

Makro
Dodany dnia 14/07/2011 02:00
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

Miejmy nadzieję, że jak najdłużej się utrzyma. A z innej beczki: piramidy jeszcze się trzymają? Wink
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
martyna
Dodany dnia 14/07/2011 08:10
Awatar

300% normy

Hadassa to ja czekam na opowieści Smile opaleniznę Smile i może jakaś fotkę z EdiptuGrin
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy.

hadassa
Dodany dnia 14/07/2011 15:50
Awatar

Złoty Forumowicz

Cóż, co do piramid to ja nie mogę nic konkretnego powiedzieć, bo ich nie widziałam...Niestety w lecie nie da się zwiedzać Egiptu, za gorąco. Temperatura w cieniu przekracza 40 stopni, a w sierpniu podobno upały sięgają 50. Byliśmy nad Morzem Czerwoneym, na pwł.Synajskim i głównie nurkowaliśmy. Więc mogę coś poopowiadać o bajecznie kolorowych rafachSmile
Na zwiedzanie Egiptu postanowiliśmy wybrać się kiedyś w zimę, bo rzecz jasna chcemy pooglądać piramidyWink...
Fotki jakieś mogę pokazać, ale nie za wielePfft, bo bym się zdekonspirowałaPfft

hadassa
Dodany dnia 14/07/2011 21:26
Awatar

Złoty Forumowicz

Minęły zaledwie 24 godziny od mojego powrotu, a ja już zaczynam czuć napięcie. Łapię też doła. Na razie jest on nieduży ale jest.
Boję się
Czego? W tej chwili np. tego, że znowu zacznę pić...
Dlaczego?
Bo znowu zaczęłam palić i wcale nie chcę przestać, choć okłamywałam się, że chcę i, że przestanę...Sad
Zaczęłam palić, bo od miesięcy juz mi się chciało i w końcu nie wytrzymałam, tylko sięgnęłam po papierosa. I tak cztery lata bez nikotyny poszły się "ten tego"...
Pić alkoholu też mi się chce, więc dlatego się boję...boję się, że w końcu nie wytrzymam i się napijęBoisie...
Dlaczego pomimo tylu wysiłków, leczenia, i samozaparcia to wraca i mnie obezwładnia?
Czuję się bezradnaSad...
Edytowane przez hadassa dnia 14/07/2011 21:27

teczacpt
Dodany dnia 15/07/2011 00:11
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 13.08.10

Hadassa-pewnie jesteś na głodzie,Egipt to cała masa wyzwalaczy.Pij dużo wody,jedz słodkie i przeczekaj,głód mija najczęściej po kilku godzinach
Tęcza

[color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color]

www.teczacpt.pl
martyna
Dodany dnia 15/07/2011 07:29
Awatar

300% normy

Hadassa jak się czujesz?

hadassa
Dodany dnia 15/07/2011 12:03
Awatar

Złoty Forumowicz

Jak się czuję?
Dziś kiesko, bo córka chora. Wymiotuje i ma rozwolnienie. To po tym Egipcie, zaczęło się juz tam ostatniego dnia, ale wczoraj było lepiej...a dziś od nowaSad...
Co do moich lęków, to chwilowo zeszły na plan dalszy...ale jestem tak roztrzęsiona, że po zapaleniu jednego papierosa miałam okropne zawroty głowy....echSad...

martyna
Dodany dnia 15/07/2011 12:20
Awatar

300% normy

tzw" zemsta Faraona" większość wracających z Egiptu ma taka przypadłość. Mnie ominęło bo tam niewiele jadłam ale kolegę " ratowaliśmy" tamtejszymi specyfikami i działały lepiej niż nasze.
Może skontaktuj sie z pediatrą? bo poza objawami to jeszcze jest upał więc dużo szybciej o odwodnienie.
Zdrówka życzę Buziak

hadassa
Dodany dnia 15/07/2011 12:23
Awatar

Złoty Forumowicz

Dzięki MartynaKwiatek
Właśnie jedziemy do lekarza. Słyszałam o "zemście faraona", niestety nie mam juz dostępu do tamtych specyfików...muszą wystarczyć krajowe...

hadassa
Dodany dnia 15/07/2011 13:47
Awatar

Złoty Forumowicz

Własnie wróciłyśmy...uff...
leki wykupione i podane, na razie biedaczka śpi. Jest kompletnie wyczerpana. Lekarka powiedziała, że jak by się stan zaostrzał, to żeby jechac prosto na zakaźnySad...mam nadzieję, że do tego nie dojdzie...

A ja mam teraz swobodny czas żeby się dołować...bez sensu...ale nie potrafię teraz inaczejSad

martyna
Dodany dnia 15/07/2011 16:23
Awatar

300% normy

Dzieci mają fenomenalną jakaś taka siłę że szybko sie zbierają więc uzbrój sie w cierpliwość Pocieszacz

hadassa
Dodany dnia 15/07/2011 21:37
Awatar

Złoty Forumowicz

Miałaś racje Martyna. Mojej dziewczynce już lepiej. Choć ma tepmeraturę to niższą, jest osłabiona, ale generalnie już lepiej, dochodzi do siebie.
Więc chociaż w tej dziedzinie jestem trochę spokojniesza. Ale zobaczymy co przyniesie noc, bo z mojego doświadczenia wynika, że zatrucia lubią się ujawniać w nocy wymiotami i biegunką...

Co do alkoholu, to niestety ciągle mam na niego ochotę i tak jak pisałam przeraża mnie, bo czuję się słaba...nie czuję w sobie tej siły do walki którą miałam przez ostatnie miesiące, rok prawie Zalamka...
Teczapt, myślę, że twoja uwaga o wyzwalaczach w Egipcie jest słuszna. Tam wszyscy ciągle pili. Drinki, piwo, wiono, na okrągło...Tam wydawało mi się, że mi to nie przeszkadza...jakoś mnie nie ciągnęło, żeby się napić, choć oczywiście czasem miłam ochotę, szczególnie na piwo. Ale nie była to jakaś potrzeba nad którą nie mogłam zapanować i szybko o tym zapominałam. A teraz po prostu włączyło mi się tzw "ssanie" i to mnie strasznie wkurza i dołuje...
No i znowu czuję, że jestem beznadziejna...Zalamka
Ja wiem, że tak nie jest, że to chorobowe myślenie, ale przez ten głód alkoholowy i przez to ,że nie udało mi się powstrzymać od papierosów czuję się słaba i obwiniam się o to...

martyna
Dodany dnia 15/07/2011 21:51
Awatar

300% normy

cieszę sie że Twojej Dziewczynce lepiej Smile
a co do " głodu alkoholowego " znam inny głód, nie wiem czy można je porównać. Ja staram sie wtedy zając czymś ręce i umysł bo przegram.
Życzę siły byś przetrwała, z czasem on odpuści Pocieszacz

hadassa
Dodany dnia 15/07/2011 22:33
Awatar

Złoty Forumowicz

Dziękuję Martyna...
Mam nadzieję, że przetrwam ten głód...
Na szczęście mam się czym zająć, więc z tym nie będzie problemu...

hadassa
Dodany dnia 16/07/2011 19:04
Awatar

Złoty Forumowicz

Dzisiejszy dzień minął mi bardzo miło. Była u mnie siostra i spędziłyśmy c zas na babskich pogaduchach od sreca. Tego mi było trzebaSmile...
Niestety teraz pojechała, a ja zostałam sama...mąż pojechał do kolegi, córka wyszła do koleżanki...a mnie pierwszą rzeczą która przyszła mi do głowy, gdy zastanowiałam się co będę robić, było piwo...
No niestety...Sad
Tak, jestem na głodzie i to silnym...a na terapię jadę dopiero w piątekSad...

Przeskocz do forum: