Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Znalezione w sieci
"Cyrk motyli"
|
|
Lotta |
Dodany dnia 09/03/2011 18:30
|
Rozgrzewający się Postów: 43 Data rejestracji: 05.03.11 |
Wbrew pozorom [b]nie[/b] jest to filmik o tych uroczych stworzeniach Film trwa 20 minut, składa się z 2 części. Możecie go obejrzeć, klikając tu [youtube]fyRnby4oE0E[/youtube](część I, druga jest na liście po prawej). Ten film poleciła mi koleżanka za szpitala, za którą powiem szczerze nie do końca przepadam. Ale po jego obejrzeniu (a potem po ponownym, i ponownym...) mogę powiedzieć, że jestem jej niesamowicie wdzięczna, że mi go wysłała. Teraz ja Wam go polecam, może ktoś już widział. Oprócz polecania, ja Was [b]proszę[/b], obejrzyjcie ten film. Jeżeli złości Was świat i Wasze życie, może coś się w Was poruszy. Ps. Bardzo bym się cieszyła gdybyście zechcieli podzielić się Waszymi refleksjami dotyczącymi filmu. Dla mnie znaczy on bardzo wiele, więc jeżeli Wam akurat się nie spodoba, proszę o uszanowanie mojej osoby i powstrzymanie się od komentarzy typu "beznadzieja". Chociaż wątpię, żeby wzbudził on takie reakcje To film ode mnie z dedykacją dla Was. Pozdrawiam! ps. dla obeznanych z angielskim polecam wyszukanie filmu w wersji bez napisów. Lepiej się wtedy skupić na całości Edytowane przez Makro dnia 09/03/2011 19:37 |
Lotta |
Dodany dnia 09/03/2011 19:00
|
Dla tych co nie widzą linka, wkleję tak po prostu ordynarnie http://www.youtube.com/watch?v=fyRnby4oE0E |
Czader |
Dodany dnia 09/03/2011 19:11
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
To może mi się uda ;-) Klikalny link [url]http://www.youtube.com/watch?v=fyRnby4oE0E[/url] Próba z youtube [youtube]fyRnby4oE0E[/youtube] |
|
|
Makro |
Dodany dnia 09/03/2011 19:38
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Oppps, z rozpędu poprawiłem
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Nadzieja |
Dodany dnia 09/03/2011 23:25
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Film z przesłaniem, piękny i wzruszający, aż się popłakałam.. Dziekuję Lotta, że mogłam go obejrzeć [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 10/03/2011 08:21
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
Film o pokonywaniu ludzkich słabości ( zresztą podobnie jak nagrodzony ostatnio " Jak zostać królem") i o przemienieniu się poczwarki w motyla... piękny i wzruszający. [b]- Ale Ty..przeklęty od urodzenia...człowiek. Od którego sam Bóg się odwrócił. - PRZESTAŃ! dlaczego tak mówisz?! - Ponieważ sam Ty w to wierzysz. Ale gdybyś tylko mógł dojrzeć piękno, które jest efektem wytrwałości[/b] Odnosząc do własnego życia, dostrzec piękno w dobrych rzeczach a nie w iluzjach ( jakim jest choroba) wtedy i wytrwałość jest nagradzana. [b]-chcesz mnie tak zostawić?? - dasz sobie radę.[/b] czasem to jest najmądrzejsza rzecz jaką można zrobić dla kogoś. [b]Im trudniejsza jest walka tym większe będzie zwycięstwo[/b] mam nadzieje że tak będzie i u mnie. [b]ten świat potrzebuje jedynie małych cudów[/b] Dzięki Lotta Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 10/03/2011 10:26
|
[b]Niedźwiedź chodził tam i z powrotem parę metrów, które stanowiły długość klatki. Kiedy po pięciu latach usunięto klatkę, niedźwiedź nadal chodził tam i z powrotem te kilka metrów, jakby klatka wciąż tam była. Bo ona istniała. Dla niego! Anthony de Mello [/b] Tak mi się przypomniała ta historia z niedźwiedziem, która doskonale pokazuje ten mechanizm. Mimo, że klatkę usunieto, ona nadal dla niego istnieje... Edytowane przez Nadzieja dnia 10/03/2011 10:27 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Lotta |
Dodany dnia 10/03/2011 13:12
|
Martyna wybrałaś moje ukochane cytaty [i]-chcesz mnie tak zostawić?? - dasz sobie radę.[/i] Cudne BTW aktor grający pana Mendeza był kiedyś typowym latynoamerykańskim macho, grającym w brazylijskich operach mydlanych, aż w końcu takie życie stało się dla niego jałowe i płytkie, i postanowił sobie, że będzie wykorzystywał swój talent jedynie w dziełach, które mają głębię i sens. Co za człowiek Cieszę się, że się Wam podobało! [i]What this world needs is a little wonder[/i] |
Kati |
Dodany dnia 11/03/2011 20:59
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Dziękuję Ci, Lotta |
|
|
hadassa |
Dodany dnia 11/03/2011 22:17
|
Złoty Forumowicz Postów: 1611 Data rejestracji: 13.03.10 |
Piękne,wzruszające...
[color=#660099][i]" A ja jestem proszę Pana na zakręcie moje prawo, to jest pańskie lewo. Pan widzi krzesło, ławkę, a ja rozdarte drzewo.(...) Ode mnie widać niebo przekrzywione..."[/i][/color] |
|
|
Artystyczna Dusza |
Dodany dnia 11/03/2011 23:42
|
Medalista Postów: 711 Data rejestracji: 31.05.09 |
Poruszający film,piękny-dziękuję Lotta.Pokazałaś na prawdę ujmujący za serce film.Obejrzałam z miłą chęcią.
[b]"Nie ten jest odważny, kto nie czuje strachu, ale ten, kto potrafi go pokonać"[/b] |
Nadzieja |
Dodany dnia 24/03/2011 11:05
|
Lotta muszę Ci powiedzieć, że film przegralam na plytę i zanioslam psycholożkom z oddziału na, którym byłam. Miały puścić pacjentom. A tak swoją drogą te słowa w tym filmie najbardziej mnie ujmują: [b]- Ale Ty..przeklęty od urodzenia...człowiek. Od którego sam Bóg się odwrócił. - PRZESTAŃ! dlaczego tak mówisz?! - Ponieważ sam Ty w to wierzysz. Ale gdybyś tylko mógł dojrzeć piękno, które jest efektem wytrwałości[/b] [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
Kati |
Dodany dnia 30/04/2011 17:00
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
Lotta, dziś znów wróciłam do tego filmu. Powiem Ci, że jest to jeden z piękniejszych prezentów, jakie w życiu dostałam. |
|
Przeskocz do forum: |