Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
miłość
|
|
blackredka |
Dodany dnia 22/09/2016 14:26
|
Rozgrzewający się Postów: 14 Data rejestracji: 16.09.16 |
mój mąż popełnił samobójstwo. Czy on mnie kochał tak na prawdę czy nie? Gdzie jest motyw? może jego alkoholizm był głównym powodem? Czy można sie zabić z miłości, jak tak to do kogo ta miłość byłą - do mnie czy do alkoholu...
przyklejony uśmiech przedstawiciela handlowego |
kwiatek4 |
Dodany dnia 22/09/2016 19:19
|
Rozgrzany Postów: 70 Data rejestracji: 06.01.15 |
Witaj Blackredko! Milośc to najgorętsze ,uczucie ,to poświecenie ,bezgraniczne oddanie to uczucie napędza cały ten świat ....Twój mąż popełnił samobójstwo ,nadużywał alkoholu ,mój można by rzec został wykończony przez CHAD (choroba afektywna dwubiegunowa ).Konstrukcja psychiczna faceta jest inna niż kobiety .My inaczej odbieramy świat ,uczucia .Niewątpliwie ból po stracie ukochanej osoby jest olbrzymi ,pojawia sie też czasami poczucie winy ...Moim zdanie alkohol na pewno nie był dobrym przyjacielem Twojego męża i cóż stało się ...Nie obwiniaj sie ,że Ty przyczyniłaś się do jego śmierci bo to będzie tylko Ciebie pogrążać ...Uwierz mi trzeba iść do przodu ,nie rozpamiętywać przeszłość ....Od śmierci mojego męża minie niedługo rok ,bardzo za nim tesknię ,czasami płaczę po nocach i nie mogę spać (mimo że moje małżeństwo nie było sielanką ) ale było między nami uczucie ...Zapewne w Waszym związku też była miłość ale nadużywany alkohol przewartościował życie w przypadku Twojego męża tak jak CHAD zniszczył życie mojemu... Musimy być mocne ,czas leczy rany i z biegem czasu inaczej patrzy się na pewne problemy ..Bądź mocna nie poddawaj się i nie rozpamiętuj przeszłości ,staraj się pamiętać tylko te szczęśliwe momenty ... Trzymaj się dzielnie ,Jestem z Tobą ,Gorąco pozdrawiam "Kochać kogoś ,to przede wszystkim pozwalać mu na to,żeby był,jaki jest." |
|
|
blackredka |
Dodany dnia 23/09/2016 09:36
|
Zastanawia mnie czy ja byłam za silna dla niego ale muszę być dalej silna został mi 7 miesięczny synek. Dziękuję za słowa otuchy bo łatwo nie jest są łzy ale jest dla kogo żyć...
kwiatek4 |
Dodany dnia 23/09/2016 11:05
|
Witaj Blackredka! Nie zastanawiaj się za bardzo bo to powoduje tylko pogorszenie nastroju.Jesli ja sie za bardzo zastanawiam nad swoim małzeństwem ,rozdrapuję przeszłość to rozwala mnie to wewnętrznie .....płaczę i się niepotrzebnie obwiniam ...to nie jest dobre Droga kobieto masz dziecko jeszcze małe ,któremu jesteś potrzebna ,musisz być mocna dla swojego dziecka Czasu nie cofniesz ,wszystko idzie do przodu ....a dzieci są istotą naszego istnienia ...Mam już dorosłego syna (19 lat) ale pamiętam dobrze go jako niemowlaka i pamiętam ile wymagał troski i miłości ....Macierzyństwo to wspaniała rzecz Trzymaj się dzielnie ,pozdrawiam "Kochać kogoś ,to przede wszystkim pozwalać mu na to,żeby był,jaki jest." |
|
|
blackredka |
Dodany dnia 24/09/2016 22:27
|
witaj Kwiatek4 wiem wiem wiem mam teraz dużo serca i czasu dla syna, jeszcze do lutego 24/7 z nim miłego weekendu przyklejony uśmiech przedstawiciela handlowego |
kwiatek4 |
Dodany dnia 25/09/2016 14:34
|
Witaj Blackredka! Masz to szczęście ,że urlopy macierzyńskie są wydłużone obecnie i możesz być dłużej z maleństwem ....dawniej tak nie było ,pamiętam wróciłam do pracy zostawiając z nianią swojego 5-mięsięcznego synia ,to było dawno ale życie tak szybko ucieka ... Obecnie moje 19-letnie chłopisko ,czasami się wścieka ,ze traktuje go jak małe dziecko , a ja ciagle pamiętam ,te zarwane noce przy nim gdy był mały...życzę Ci wytrwałości,siły wewnętrznej do przetrwania ciężkich chwil .... Czas ma to do siebie ,że nie można go cofnąć bo ciągle biegnie tylko w jednym kierunku....Ale ja często powtarzam sobie ,że życie choć ciężkie czasami ,jest także piękne ,nieprzewidywalne i niepowtarzalne ...Bądź silna i dzielna ,Trzymaj się ciepło ,pozdrawiam "Kochać kogoś ,to przede wszystkim pozwalać mu na to,żeby był,jaki jest." |
|
|
blackredka |
Dodany dnia 03/10/2016 10:33
|
mam dziecko, mam przyjaciół więc będzie dobrze martwimy się i tak całe życie samych słonecznych dni kwiatek 4
Przeskocz do forum: |