Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
ciekawostki
|
|
martyna |
Dodany dnia 09/07/2011 08:15
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
- Budowa ciała świni uniemożliwia jej spojrzenie w niebo. ( zrozumiałam dlaczego jest takie powiedzenie że zobaczysz coś jak świnia niebo ) - Szczury i konie nie mogą wymiotować. - 23% wszystkich uszkodzeń kopiarek powodowanych jest przez ludzi, którzy na nie siadają aby skopiować swój tyłek. - W swoim życiu, w czasie snu zjadasz około 70 insektów i 10 pająków. - Karaluch bez głowy żyje prze 9 dni zanim umrze z głodu. - Oko strusia jest większe niż jego mózg.( bez skojarzeń proszę ) - Ludzie i delfiny to jedyne stworzenia, które odczuwają przyjemność z powodu sexu. - Pocałunki powodują zwiększenie wydzielania śliny, dzięki czemu chronią szkliwo i zapobiegają próchnicy. -Więcej ludzi ginie w ciągu roku z rąk małp niż w katastrofach lotniczych. -Kobieta w ciągu swojego życia zużywa około 8 kilogramów szminki. - Gdybyś nieprzerwanie pierdział przez 9 lat i 6 miesięcy to wyprodukowałbyś ilość energii niezbędnej do stworzenia bomby atomowej. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 09/07/2011 08:24
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
ale fajowe, uśmiałam się do łez. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 12/08/2011 07:26
|
- kadaweryna( tzw trupi jad) w niewielkich ilościach znajduje się w męskim nasieniu. Jednak w takiej dawce jest zupełnie nieszkodliwa. - pod koniec XIX wieku opatentowano trumny z specjalnym systemem sygnalizacji - nad grobem pojawiała się chorągiewka, światło i sygnał dźwiękowy. Obecnie najbardziej popularnym zabezpieczeniem ma być telefon komórkowy na wyposażeniu trumny. W przypadku nieoczekiwanego obudzenia się kilka metrów pod ziemią ma zapewnić kontakt z rodziną. W ofercie zachodnich domów pogrzebowych pojawiają się całe zestawy "na czarną godzinę", zawierające butle z tlenem, słuchawki i iPoda... wooow Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
tajfunek |
Dodany dnia 12/08/2011 07:35
|
300% normy Postów: 7284 Data rejestracji: 31.05.09 |
przerażające.... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 12/08/2011 10:31
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
a gwarantują, że pod ziemią będzie zasięg?
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 12/08/2011 10:47
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
właśnie, a co z zasięgiem
[color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 12/08/2011 11:27
|
nie napisali
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
ef |
Dodany dnia 12/08/2011 12:10
|
Pasjonat Postów: 6498 Data rejestracji: 16.02.11 |
a po ch.j gościowi w grobie iPod? żeby mu się milej umierało?
Wcale nie umarłeś lecz śpisz, jeszcze życie wyjdzie Ci. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 12/08/2011 13:36
|
no w razie, gdyby się jednak po pogrzebie obudził w grobie... żeby się nie nudził w oczekiwaniu na pomoc
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Rat |
Dodany dnia 12/08/2011 17:24
|
Platynowy forumowicz Postów: 3056 Data rejestracji: 07.02.11 |
w Polsce nie przeszedłby ten patent .... no chyba,że patrole policji/ochrona na cmentarzu . Wyobrażacie sobie jak bardzo wzrosłaby liczba wykopań zwłok ... chociaż nie samych zwłok a iPod'a, butla z tlenem , komórka [color=#33cc33] Czasem sobie myślę, że Oj, lepiej byłoby gdyby nie było mnie. [/color] |
martyna |
Dodany dnia 13/08/2011 13:22
|
- napar z konika morskiego wywołuje halucynację a w większych dawkach trwale może uszkodzić psychikę ( śmiem podejrzewać że kiedyś go musiałam duużo wypić ) - we Francji list do prezydenta nie potrzebuje znaczka można go wysłać za darmo . ( spróbujemy ) -Według zwyczaju ortodoksyjnych Żydów zachód słońca jest wtedy, gdy nie widzisz różnicy między czarną, a czerwoną nitką. -Króliki nie pocą się. - Blondynce po urodzeniu pierwszego dziecka ciemnieją włosy, ponieważ obniża się u niej poziom estrogenów. ( bez komentarza ) -Długie nogi u kobiety świadczą o jej płodności, dlatego mężczyźni uwielbiają kobiety na szpilkach. -Badania wykazały, że na wybór partnera przez lwicę duży wpływ ma wygląd grzywy lwa. Samce z dłuższą grzywą i ciemniejszymi włosami są częściej wybierane przez samice.(z dedykacją dla Czadera ) -Osoba, która tonie, nie macha rękami i nie wzywa pomocy( sprawdziłam na sobie ) -Środki przeciw komarom nie odstraszają ich tylko ukrywają Cię. Blokują sensory komarów dzięki czemu nie widzą Cię. -Inteligentni ludzie mają więcej miedzi i cynku we włosach. ( a jak ktoś nie ma włosów ) Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 17/02/2012 09:28
|
zdarzało mi się sięgać po zupki ale już mi przeszło [url]http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Co-sie-dzieje-w-zoladku-po-zjedzeniu-chinskiej-zupki,wid,14257426,wiadomosc.html?smg4sticaid=6defa[/url] Edytowane przez martyna dnia 17/02/2012 09:28 Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 01/03/2012 20:15
|
- Delfiny śpią z jednym okiem zamkniętym, a drugim otwartym. ( to tak jak D. ) -Język żyrafy ma ponad 0,5 m długości. - Wg. badań firmy GAP po wejściu do galerii handlowej mężczyzna zmierza prosto do celu a kobieta krąży po niej odwiedzając wiele sklepów.( nie mieli trudnego zadania ) -Stwierdzono, że mężczyźni, którzy nie piją alkoholu wolą kobiety o małych piersiach, a kobiety o dużych piersiach wolą mężczyzn o małych nosach, zaś mężczyźni o dużych nosach wolą kobiety o płaskim biuście.( wypowiecie sie ? ) -Gdybyś krzyczał/a nieprzerwanie 8 lat, 7 miesięcy i 6 dni wyprodukowałbyś/wyprodukowałabyś energię potrzebną do zaparzenia filiżanki kawy. -Jeśli będziesz zamknięty w całkowicie szczelnym pomieszczeniu, wcześniej umrzesz przez zatrucie dwutlenkiem węgla, niż z braku tlenu. -Chrapanie ma właściwości odchudzające zwłaszcza dla ludzi z nadwagą. -Dawniej ludzie wybielali zęby przepłukując je moczem.( OJP ) Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 01/03/2012 20:22
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[quote]-Stwierdzono, że mężczyźni, którzy nie piją alkoholu wolą kobiety o małych piersiach, a kobiety o dużych piersiach wolą mężczyzn o małych nosach, zaś mężczyźni o dużych nosach wolą kobiety o płaskim biuście.( wypowiecie sie ? )[/quote] Nie piję. I wolę kobiety o małych piersiach. Jak widzę muszę się zacząć zastanawiać nad tym czy mam duży nos, a swoją drogą, jaki biust nazywamy płaskim ? |
|
|
bursztynka |
Dodany dnia 01/03/2012 21:20
|
Brązowy Forumowicz Postów: 781 Data rejestracji: 27.12.10 |
Nie większy niż miseczka A, ewentualnie B. |
|
|
sigma |
Dodany dnia 02/03/2012 00:10
|
[quote]po wejściu do galerii handlowej mężczyzna zmierza prosto do celu a kobieta krąży po niej odwiedzając wiele sklepów.[/quote] Zawsze mówiłam, że więcej mam wspólnego z mężczyzną, niż z kobietą karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 03/03/2012 00:32
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
A długie nogi??? Nie liczą się, czy jak? Srutututu, pęczek drutu |
|
|
Czader |
Dodany dnia 03/03/2012 13:21
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Długie nogi zapobiegają chorobom wątroby Przynajmniej tak twierdzą naukowcy z Bristolu. [url]http://kopalniawiedzy.pl/watroba-choroby-dlugosc-nog-Abigail-Fraser-wczesne-dziecinstwo-dieta-karmienie-piersia,3917[/url] A jadąc autobusem na wyświetlaczu pojawiła mi się ciekawostka taka. Okazuje się że osoby mające problemy ze snem (i łykające na nie tabletki nasenne) po przejściu terapii behawioralno-poznawczej - przestały mieć problemy z zasypianiem. Morał ? Dobra Terapia nie jest zła |
|
|
Diuna |
Dodany dnia 03/03/2012 13:46
|
Platynowy forumowicz Postów: 2684 Data rejestracji: 08.11.11 |
Moja wątroba jest twarda... Ile ona zniosła! Może to właśnie przez nogi? Ciekawe, ciekawe... Srutututu, pęczek drutu |
|
Przeskocz do forum: |