Zobacz temat
Mam Efkę :: Nasze wątki :: Nasze wątki - część otwarta
Kamelowy poszukuje fachowca od polskiego!
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 09/06/2011 23:02
|
Rozgrzany Postów: 79 Data rejestracji: 04.06.11 |
Witajcie Bratnie Dusze! Pisze krotko. Koncze tlumaczyc pewne teksty do reportazu. Tlumaczone sa z malgaskiego, ktory ma wywrotna konstrukcje. Potrzeba by te pare stron przejrzec i poprawic te moja polszczyzne, bo czasem gubie poprawny uklad zdania, a i bledy stylistyczne tez sie moga pojawic. Nie mam juz sily tego sam przerabiac. Jest tego 9 stron, ale nie sa tak pelne, bo sa z przerywnikami numerycznymi, co 10 sekund. NIe potrzebuje do tego profesjonalisty, ale kogos, kto po prostu jest dobry i chetnie by pomogl ogarnac troche ten tekst ... Zmobilizowalbym sie do wstawienia ostatnich uzupelnien ... bo czas leci, a w tym miesiacu (taka moja poprzeczka) chcialbym wydac wersje polska tego reportazu. A coby Was zachecic, to zamieszczam link do malego "zwiastuna". |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 09/06/2011 23:04
|
[youtube]6STdwGAOFfI[/youtube] I co Wy na to? Czy ktos mi pomoze? ... bo chyba warto ... Edytowane przez Perfidia dnia 09/06/2011 23:19 |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 10/06/2011 00:29
|
Finiszujący Postów: 471 Data rejestracji: 21.03.11 |
Odpowiedziałam tutaj : [url]http://mam-efke.pl/forum/viewthread.php?forum_id=22&thread_id=912&pid=31239#post_31239[/url] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 10/06/2011 01:57
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Ja mogę przejrzeć, z językiem polskim radzę sobie nieźle, choć zacięcie mam czysto amatorskie Ale to po weekendzie raczej. możesz podesłać tekst na pw karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 10/06/2011 07:57
|
Ok, dzieki! Sprawa naglaca, ale po weekendzie bedzie dobrze, bo akurat zdaze uzupelnic calosc. Ostatnio prosilem znajoma o tlumaczenie na francuski i z tego sprawdzam, czy dobrze pojalem. Z jezykiem malgaskim to tak jest ... slyszysz i ogolnie lapiesz o co chodzi, ale jak przyjdzie do tlumaczenia ... to sie mozna spocic, a poza tym czasem brakuje mi slowek, a jak sa one w magicznej formie, to nawet nie mozna domyslec sie rdzenia ... a poza tym sa dialekty, bo tlumaczone wywiady sa od ludzi z calej wyspy ... Dzieki Sigmo za gotowosc! |
|
|
Czader |
Dodany dnia 11/06/2011 16:13
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Aspekt poznawczy każe mi zgłosić gotowość do "ogarnięcia tekstu" żeby miał ręce i nogi - czysta ciekawość coś Ty tam powypisywał - jak coś PW. Przy okazji mógłbyś coś więcej o tym Magadaskarze i malagarskim ? Jeżeli już gdzieś to pisałeś to po prostu mi to powiedz / pokaż ;-) edit: zwłaszcza ta magiczna forma może być interesująca ;-) Edytowane przez Czader dnia 11/06/2011 16:14 |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 13/06/2011 00:31
|
Sigmo i Czaderze! Wyslalem Wam ten tekst. Tak szczerze to zalezy mi na czasie (na jakosci tez ). No nie coby wygladalo, ze kto pierwszy ten lepszy(-a), ale zobacze i sie zkompletuje wspolna wersje, te juz naprawde polska . Dzieki!!! |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 14/06/2011 10:33
|
Sigmo i Czader! Dzieki, spisaliscie sie super. Teraz to porownuje, lacze i wzbogacam. No a przede wszystkim jestem juz na prostej z tymi tekstami. Serdeczne dzieki! Milo czuc, ze jest wsparcie i to nie tylko slowem. Dobrego dnia! Chyba zasluzycie na premierowa plytke DVD jak juz bedzie gotowa... |
|
|
Czader |
Dodany dnia 14/06/2011 16:35
|
Fajnie że się udało/podobało ;-) Może jednak sobie daruję oglądanie DVD jeszcze mnie do piekła nie wpuszczą a to już by była porażka ;-) Ale dziękuję za coś nowego/poznawczego dla mnie. |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 14/06/2011 19:24
|
A co to za skrajny pesymizm, Czader! Swoja droga na pieklo potrzeba sobie zasluzyc, fakt, ale tego akurat nie polecam. A czy nasza relacja z MAD mialaby taka moc , o ktorej domniemujesz he, he. W sumie to trwa jeszcze dyskusja tytul ... na dzis to "Dzien Łaski"m tak wiec ... Ciesze sie, ze bylo to z jakims stopniu poznawcze czy ciekawe. I rzeczywiscie miales racje co do nazwy: "Swiatowe Dni Mlodziezy", a nie "Mlodych" ... czego Sigma nie wychwycila i dzis mnie glowa boli, bo tak od Twojej do jej wersji biegalem oczyma, a w srodku wpisywalem do tej juz ostatecznej Bywajcie! Jade na basen! |
|
|
sigma |
Dodany dnia 15/06/2011 11:54
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
No raczej nie miałam szans wychwycić, szczerze mówiąc musiałam się mocno od treści zdystansować, żeby dać radę to czytać Absolutnie na aspekt merytoryczny nie patrzyłam, wyłącznie językowy, bo to zupełnie nie moja bajka karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 15/06/2011 22:07
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Kamelowy, a mi się parę dni temu śniło, że jadę ulicą i mijam duży billboard z Twoim zdjęciem w jakiejś chacie (może i to nie byłeś Ty, ja tam z pamięcią do twarzy średnio) - na wzór tych, do których rzuciłeś link, i duży napis, że już wkrótce reportaż Kamelowego z Madagaskaru A w ogóle to witaj (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że w tym wątku ) |
|
|
kamelowy |
Dodany dnia 15/06/2011 22:39
|
no widze, ze Jaskolka zwiastujaca jakies wielkie rzeczy, albo tylko wielkie billboardy. To raczej sen Ale ze moje zdjecie ... Nieeee. To by byl skandal, he! Nie zapowiada sie show, ale po prostu ... wysilki, by upamietnic ten dobry czas i moze przez te mutlimedialna forme zdobyc kolejne srodki na nasze dzialania na wyspie ... No i witaj! Tu nie sen, ale od razu przyjecie. Mandroso ianao (prosze wejdz). Dobra malgaska kawa na poczatek (opcja herbaty eukaliptusowej do wyboru)! |
|
|
Czader |
Dodany dnia 15/06/2011 22:53
|
Kamel jak to mówią "do nieba bym poszedł ze względu na klimat, do piekła ze względu na towarzystwo" ;-) A co do "Światowych Dni Młodzieży" to trzeba podziękować za to J.P.II. - jego zasługa że tak się zakodowało ;-) A swoją drogą... gdyby tak ocenzurować wszystkie jego encykliki (wycinając cały ten katolicki nalot) mielibyśmy fascynującą lekturę filozoficzną. Jakie to szczęście że był najpierw Filozofem a potem Papieżem ;-) |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 15/06/2011 22:55
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
No cóż, śni mi się co się śni, lepszy nawet nierealny billboard niż wypakowywanie towaru z palety non stop (ostatnio tak pracuję, i nawet w nocy mi się przypomina... brr ) A z napojów to poproszę herbatkę, kawy nie piję, ale im więcej nowych rodzajów herbat, tym się bardziej cieszę |
|
Przeskocz do forum: |