Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Regulamin i zagadnienia porządkowe
Strona 1 z 2: 12
|
konta
|
|
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 09:22
|
300% normy Postów: 11241 Data rejestracji: 07.08.09 |
[quote]9. Każdy użytkownik może mieć tylko jedno konto.[/quote] no właśnie jak jest z tymi kontami? są osoby , które mają dwa i jest to zgodne z regulaminem? Artystyczną Duszę " grożono" konsekwencjami bo złamała regulamin- pisząc o kg, mnie Madem wmówiła " sprytne ominięcie regulaminu" wpisując BMI. Chciałabym by ktoś sie ustosunkował do tych podwójnych kont. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 23/03/2011 09:26
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
Na to pytanie to Ci chyba tylko Ojciec-Dyrektor Makro odpowiedzieć może. Są sytuacje w których "zdrowy rozsądek" nakazuje inaczej spojrzeć na regulamin. Przynajmniej moim zdaniem. |
|
|
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 09:28
|
owszem , ale nie każdy podał argumenty dlaczego zakłada drugie konto- nieprawdaż?
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 23/03/2011 09:29
|
[b]Ojciec-Dyrektor.[/b] Ja tu tylko rozrabiam |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 23/03/2011 11:12
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Wiem o jednym przypadku, gdy ktoś ma dwa konta. Mam tu na myśli siebie. Drugie konto jest używane do testowania nowych opcji z punktu widzenia "użytkownika", więc jego istnienie jest jak najbardziej uzasadnione. Skoro w regulaminie jest taki zapis, i są osoby, które mają dwa konta, to moim zdaniem wypadałoby zareagować. Tyle, że np. ja osobiście nie wiem o kim mowa. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 11:40
|
hmmm ciekawe bo chyba wszyscy wiedza o kim mowa ale ok. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 23/03/2011 12:19
|
OK. Jeden przypadek, o którym mowa był mi znany, tylko, że zakwalifikowałam go do innej przegródki. Chodzi o to, że jeżeli ktoś, z różnych powodów chce założyć nowe konto, a stare zostawić nieużywane, to dla mnie to nie jest łamaniem regulaminu. Czasami zmiana nicka nie wystarczy. Forum jest otwarte, i niestety zdarza się, że ktoś z użytkowników może mieć problemy np. w pracy, bo korzysta z takiego, a nie innego forum. Wtedy lepiej jest zostawić stare konto w spokoju, i założyć nowe. Martyna, i wybacz, ale jak dobrze wiesz "ja tu tylko sprzątam", więc może się zdarzyć, że tego typu rzeczy mi umkną. Nie jestem Robocopem [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 12:27
|
Perfidia ja nie mam pretensji nikt nie jest robocopem . Po prostu zastanawia mnie fakt posiadania podwójnych kont. Przypuszczam, że myślimy o tej samej osobie i ok powiadomiła o swoim zamiarze wszystkich drogą mniej oficjalną i podała powód, jest ok. Ale czy każdy logujący se po raz 2 ma powód? czy bardziej chęć zmienienia wizerunku czy nie wiadomo czego. Ok już się nie czepiam. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Czader |
Dodany dnia 23/03/2011 12:38
|
[b][i]zastanawia mnie fakt posiadania podwójnych kont[/i][/b] [b][i]Forum jest otwarte, i niestety zdarza się, że ktoś z użytkowników może mieć problemy np. w pracy, bo korzysta z takiego, a nie innego forum. Wtedy lepiej jest zostawić stare konto w spokoju, i założyć nowe.[/i][/b] Martyna na prostym przykładzie. Piszesz tutaj o sobie. Nagle dowiadujesz się że Twoi Bliscy ( o których pisałaś w nienajlepszy sposób) czytają to co piszesz w jakiś tam sposób monitorują Ciebie - poznają Twoje Myśli. Dobry powód ? Gdyby alechd(facet) stał się alechadka(kobieta) i udawał Twoją koleżankę należałby mu się "ban na dzień dobry" ale w sytuacji gdyby alechd (facet) powiedział Ci "martyna sorry ale muszę stać się X-Manem bo nie chcę aby ktoś mnie tutaj rozpoznał" - miała byś mi to za złe ? Ja się tylko pytam :-) |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 23/03/2011 12:41
|
Martyna, rozumiem Twoją reakcję. Nie jestem do końca przekonana, że jest to "czepianie się", skoro sama przyznajesz, że nie wiesz czy każdy logujący się po raz drugi ma powód. A oficjalnie powiem tak: na tą chwilę są mi znane 3 przypadki, gdy jedna osoba ma więcej niż 1 konto. I wszystkie 3 podały rozsądny powód, dla którego tak robią. Myślę też, że zapis w regulaminie miał raczej dotyczyć przypadków, gdy ktoś korzysta z dwóch kont jednocześnie, bez wiedzy innych użytkowników, po to, aby robić zamęt na forum, wspierać samego/samą siebie w dyskusjach (zwłaszcza tych bardziej zapalczywych i gorących), czy dokopywać innym za pomocą tego dodatkowego konta, aby nie wpływało to na wizerunek głównej postaci. Itd. Regulamin regulaminem, ale nie jesteśmy w wojsku i priorytetem są tutaj nie paragrafy, ale użytkownicy. Zarówno ci, którzy zmieniają konto, bo chcą czuć się bardziej bezpiecznie czy anonimowo, jak i ci, którzy odczuwają niepokój, bo ktoś zmienił konto. W każdym razie na tą chwilę nie widzę powodu, aby "wyciągać armaty". Oczywiście ostatnie zdanie należy do Makra, więc chwilowo proponuję wrzucić na luz [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 12:52
|
Alechd ja to rozumiem, doskonale rozumiem. Perfidia podoba mi się jak " odzyskujesz pamięć" [quote]Tyle, że np. ja osobiście nie wiem o kim mowa.[/quote] [quote]OK. Jeden przypadek, o którym mowa był mi znany[/quote] [quote]na tą chwilę są mi znane 3 przypadki, gdy jedna osoba ma więcej niż 1 konto. [/quote] i to nie jest złośliwe poprostu przeczytałam cały wątek i mi sie " rzuciło w oczy". Ja jestem wyluzowana i nie czuję niepokoju z powotu tego , że ktoś zmienił konto , poprostu chciałam pokazać że istnieje taki stan rzeczy. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 23/03/2011 12:55
|
To nie jest kwestia "odzyskiwania pamięci", ale raczej sprawnej siatki informatorów [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
martyna |
Dodany dnia 23/03/2011 12:57
|
ło matko mam czuć sie inwigilowana??? bo jak ta siatka tak sprawnie działa
Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 23/03/2011 13:13
|
Zaraz tam inwigilowana Po prostu jak napisałam, że nie wiem o kogo chodzi, kilka osób poczuło się w obowiązku aby mnie doinformować (za co dziękuję) [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Kati |
Dodany dnia 23/03/2011 13:17
|
Platynowy forumowicz Postów: 2764 Data rejestracji: 29.06.09 |
No masz, a jeszcze wczoraj jak sprawdzałam, to nie znalazłam w domu żadnych podsłuchów Ja jestem zdania, że biorąc pod uwagę tematykę naszych postów oraz specyfikę chorób może się zdarzyć, że ktoś będzie musiał dać w długą. No i ma do wyboru albo odejść, albo zostać - pod innym imieniem. Ten, kto inormuje o tym fakcie i wyjaśnia jest dla mnie ok, ten, kto zmienia się jak kameleon - nie wiem... Inna sprawa - ja tu jestem często, bardzo często i łatwo mi się zorientować i nadążyć. Kto bywa rzadziej, może się pogubić. Ale umówmy się, wtedy privowe podziemie pewnie wspomoże. Bo jesteśmy ze sobą w kontakcie, prawda? No i jeszcze przypadek niestabilności. Tak jak każdemu "odejście" z forum może się zdarzyć, tak i zmiana nicka zapewne pod wpływem impulsu też. I to jestem bardziej w stanie usprawiedliwiać, niż robienie tego z premedytacją, bo "zaczynam nowe życie". Nie wiem, pewne jest jeszcze sto pięćdziesiąt innych powodów zmiany nicka, chwilowo te mi przyszly do głowy. A to Perfidia, że traktujemy się tu jak ludzi, a nie żołnierzy i jest dla mnie cenne i za to masz u mnie |
|
|
Makro |
Dodany dnia 23/03/2011 19:40
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Cieszę się, że moderatorzy potrafią czytać w myślach Rzeczywiście zapis regulaminowy zabrania posiadania 2 kont, jednak sytuację w których 2 konto powstało uzasadnia - dla mnie to trochę jak obrona konieczna. Zostałem poinformowany, jednak stare konta banuję - aby dostęp był tylko do nowego. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Czader |
Dodany dnia 23/03/2011 19:45
|
[b][i]Cieszę się, że moderatorzy potrafią czytać w myślach[/i][/b] Jesteśmy kompatybilni z Ojcem-Dyrektorem Allelujah |
|
|
Nadzieja |
Dodany dnia 24/03/2011 10:31
|
Pasjonat Postów: 5532 Data rejestracji: 20.08.08 |
Jakoś mi się tak smutno zrobiło po przeczytaniu tego wątku..ja wiem o jednej osobie która założyła konto po raz drugi i nie ukrywała tego, wszyscy przyjeliśmy ją z radością. Dlatego nie rozumiem teraz tej sytuacji i boli mnie to Tym bardziej, że pamiętam to forum, gdy było zaledwie kilka aktywnych osób. Ubolewamy nad tym, że nasi bliscy w realu zachowują się wobec nas nie fair, że nie możemy im zaufać. A nie raz mam wrażenie, że tutaj wobec siebie postępujemy podobnie. Nie, nie chcę nikomu czegoś zarzucać broń boże. Może tylko prosze o więcej zrozumienia i zastanowienia się, bo nikt z nas nie jest doskonały... A co do regulaminu to pisanie o tym jakie jest BMI też jest nakręcajace bynajmniej dla mnie, nie ukrywajmy to jest tak jakby napisać ile się waży. Ja tu nie widzę róznicy Edytowane przez Nadzieja dnia 24/03/2011 10:36 [color=#333399]"Nigdy nikomu nie ufaj, Danielu, a tym bardziej ludziom, których podziwiasz. Bo nie kto inny, a właśnie oni zadadzą ci najboleśniejsze rany." Carlos Ruiz Zafón " Cień Wiatru"[/color] |
|
|
martyna |
Dodany dnia 24/03/2011 13:24
|
[quote]A co do regulaminu to pisanie o tym jakie jest BMI też jest nakręcajace bynajmniej dla mnie, nie ukrywajmy to jest tak jakby napisać ile się waży. Ja tu nie widzę róznicy [/quote] Nadzieja obiecałam, że już będę się pilnować.Przepraszam. Życie jest zbyt krótkie, aby pić kiepską herbatę, czytać złe książki i marnować czas na ludzi, dla których nic nie znaczymy. |
|
|
Gloria |
Dodany dnia 24/03/2011 14:12
|
Finiszujący Postów: 471 Data rejestracji: 21.03.11 |
Nie rozumiem problemu. Oczywiście jeśli o mnie chodzi. Założyłam nowe konto, uczciwie poinformowałam kogo trzeba (o ile zauważyłam, na efkowej poczcie nie ma opcji 'wyślij do wszystkich" więc wysłałam do moderacji i użytkowników, którzy często i regularnie bywają na efce). Kilkakrotnie zgłaszałam swoje zaniepokojenie zachowaniem bliskiej mi osoby w stosunku do mojego uczestnictwa na forum. Chyba wszyscy sobie zdajemy sprawę, że zmiana nicka niewiele by pomogła. Postanowiłam więc założyć nowe, jednocześnie pozostawiając moderatorom wolną rękę w sprawie starego konta. Jak dziś się przekonałam Makro je zablokował i bardzo słusznie - po co ma wisieć nieużywane? Kto jak kto, ale Ty , Maryna chyba zdawałaś sobie doskonale sprawę z mojej sytuacji i dziwię się Twoje reakcji na podjęte przeze mnie kroki. P.S. Jeszcze jedno - gratulacje za poruszenie tego tematu publicznie. Wystarczyło zapytać moderatora/admina a nie wywlekać to na ogólnym forum, wszak doskonale wiedziałaś, że będę zobowiązana wypowiedzieć się w tym wątku, ale z ponownym narażeniem swojej prywatności. Dziękuję. |
|
Strona 1 z 2: 12
Przeskocz do forum: |