Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
F31
|
|
Sunspot |
Dodany dnia 29/10/2021 11:59
|
Rozgrzewający się Postów: 2 Data rejestracji: 29.10.21 |
Cześć wszystkim. Na chorobę afektywną choruje o 10 lat. Biorę dwa rodzaje leków. Moja choroba zaczęła się ostrym epizodem maniakalnym, podczas którego całkowicie zatraciłem świadomość że coś jest ze mną nie tak. Kilka miesięcy później doświadczyłem natrudniejszego epizodu depresyjnego w moim życiu która trwała kilka miesięcy. Obecnie moje życie to w większości lekka depresja, raz zdarzył mi się kilkumiesięczny epizod hipomaniakalny w okresie jesiennym ktory ostrym skurczem brzucha zakończył się zimą. Z dnia na dzień z hipomanii przeszedłem a w stan depresji. Przyznam szczerze że nigdy nie chodziłem na żadne psychoterapie. Nie odczuwałem takiej potrzeby. Zamiast tego zawsze chciałem spotkać się na żywo z innymi chadowcami. Podzielić się moimi spostrzeżeniami, zapytać jak u nich wygląda przebieg choroby, jak na codzień radzą sobie z chorobą i jaki wpływ ta choroba ma na ich relacje z innymi ludźmi. Nie ukrywam że celem mojego przybycia poza rozmowami na forum jest przede wszystkim stworzenie zgranej grupy osób z Chadem, która oprócz wspólnego czatowania będzie też przejawiać chęci spotkania na żywo. Kiedyś już należałem do grupy z różnymi dolegliwościami ale nie potrafiłem się odnaleźć, bo nie miałem tam nikogo żeby porozmawiać akurat o mojej chorobie. W związku z tym postanowiłem stworzyć własną bo tak naprawdę nosiłem się z takim zamiarem od kilku lat i dopiero teraz postanowiłem wcielić pomysł w życie. Jeśli ktoś będzie zainteresowany wziąć udział w takim przedsięwzięciu i pomóc mi stworzyć grupę chadowcow w Lublinie (i okolicach) to zapraszam do kontaktu |
sigma |
Dodany dnia 29/10/2021 13:13
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Cześć, Dostajesz możliwość pisania w innych działach forum. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
Przeskocz do forum: |